63

Анонимен

преди 1 година

Конашенков лично минава в украйнската страна на фронта за да брои украинските жертви. Много е точен в броенето.

62

Анонимен

преди 1 година

Ама източника не бил потвърден.Те украинците даже и до Крим стигнаха,ама да не го раздухват се върнаха.Не,че нещо просто ей така и понеже нямаше кой да го потвърди не го разгласяват.

61

Анонимен

преди 1 година

До 65: А високотехнологичният запад просто няма друг. Залъгват ни, че Европа има развита индустрия, всичко е напреднало, автоматизирано, а всъщност всичките са стари, всичко се разваля и без газ и ток скоро ще се огънат. Това е цялата истина за Европа

60

Анонимен

преди 1 година

До 63..За да си попълнят запасите на стингър на САЩ им трябват 6г.,на джавелин 8г.на Химарс над година.Танкове и самолети обаче не бяха изпратени въпреки,че имаше време да се обучават украинските пилоти и украинските танкисти.Познай защо?Просто не стават срещу Русия,а само срещу малки сили като Ирак,Либия, Югославия.

59

Факт

преди 1 година

Една отлична новина за България

58

Анонимен

преди 1 година

До 65: Пиша за долари, за големи пари, защото мога да пиша красиво! Пиша тук за любов към Русия, вие русофобите не разбирате. всичко се измерва в пари. Текстовете ми се печатат в Германия. Още въпроси?

57

Анонимен

преди 1 година

Под прикритието на военна помощ САЩ преследват своите цели и лобират за продажба на оръжия в интерес на собствения си военно-промишлен комплекс. Реално това е просто отклоняваща стъпка на т.нар. Западът, който иска да използва отпуснатите средства за модернизация на оръжията си, които ще заменят предадения скрап в Украйна.

56

Анонимен

преди 1 година

Ако говорим например за преносимия зенитно-ракетен комплекс Stinger, то освен от Америка, той е предаден на украинците от Дания, Италия, Латвия, Литва и Холандия. Американската Raytheon вече е подписала договор на стойност 625 милиона долара за попълване на техния брой в складовете, казаха британски журналисти.

55

Анонимен

преди 1 година

Според SkyNews основните бенефициенти на такава помощ са американските военни концерни, по-специално Raytheon, Lockheed Martin и Northrop Grumman. Те вече сключват договори за попълване на арсеналите не само на САЩ, но и на техните съюзници в Алианса.

54

Анонимен

преди 1 година

Почистването на складове от *** е много полезно за Запада. На първо място, това ще ни позволи максимално да модернизираме собствените си запаси от оръжия. Така че ЕС и САЩ слагат ред в арсеналите си, а украинските военни остават да вземат каквото дадат.

53

Анонимен

преди 1 година

Експерти от Стокхолмския международен институт за изследване на мира (SIPRI) също потвърждават, че повечето оръжия от Запада идват в Украйна от стари военни резерви. ЕС и САЩ вече са прехвърлили много голямо количество военна техника за нуждите на въоръжените сили на Украйна, но те направиха това, за да освободят складове и да ги попълнят с нови оръжия.

52

Анонимен

преди 1 година

Военната помощ от Запада тече към Украйна в непрекъснат поток. Трябва да се отбележи, че повечето от оръжията са в лошо техническо състояние, пише Dziennik. Това е просто метален скрап и ***, което се потвърждава от военния персонал на въоръжените сили на Украйна.

51

Анонимен

преди 1 година

АБЕ ЩО НЕ ГОВОРЯТ ЗА СТОПЕНИТЕ ВЪВ АЗОВСТАЛ, ЗА ХИЛЯДИТЕ РИБОЦИ ВЪВ ДНЕПЪР ПРИ ОПИТА ЗА АЕЦа, ЗА "УСПЕШНАТА КОНТРАОФАНЗИВА", ЗА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ВЕЧЕ "ЕВАКУИРАНИ". НЕМИ ЛИ СТЕ БЕ?

50

Анонимен

преди 1 година

Русия побърза да хвърли вината много преди разследването. В статия на "Вашингтон пост" служители се оплакват, "че толкова много световни лидери са посочили с пръст Москва, без дори да вземат предвид други страни". Но една от тези други страни отряза газта на Европа и обвини за всичко Русия. Ето защо, тук е основният въпрос, който никой не иска да зададе: кой беше?

49

Анонимен

преди 1 година

И ако няма доказателства, че Русия стои зад експлозиите, тогава се оказва, че европейците са били предадени, жертвайки комфорта и здравето си, било от собствената си европейска мощ, било от друга, така или иначе свързана с нея. Високата цена на газ и електричество в резултат на саботаж може да доведе до 147 000 допълнителни смъртни случая в Европа тази зима и е изпълнена с прекъсвания на електрозахранването, особено в Германия, за години напред.

48

Анонимен

преди 1 година

Доказателствата недвусмислено сочеха участието на държавен деец. Една от най-големите атаки в историята не беше извършена от самотен терорист или терористична организация, а от държава или дори от кабала от държави.

47

Анонимен

преди 1 година

Междувременно този саботаж се смята за една от най-големите терористични атаки в историята. Игнорирането му е все едно да не разследваме атентатите от 11 септември. Но умишлената експлозия не само предизвика огромно изпускане на метан в атмосферата, но и отряза Европа от доставките на газ и я лиши от топлина тази зима. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен го нарече умишлено затваряне на съществуващата енергийна инфраструктура.

46

Анонимен

преди 1 година

И тъй като това не е Русия, оказва се, че това е един от нас. Ето го най-тревожният от незададените въпроси на 2022 г.: кой взриви газопровода Северен поток?

45

Анонимен

преди 1 година

Но наскоро, след месеци на разследване, The Washington Post съобщи, че няма причина да се прехвърли вината върху Русия. Вестникът интервюира "23 дипломатически и разузнавателни служители от девет страни" и те потвърдиха, че към момента няма доказателства Русия да стои зад саботажа. В статията се отбелязва, че дори специалисти, които са запознати с резултатите от експертизата, не могат надеждно да обвържат Русия със случая.

44

Анонимен

преди 1 година

И когато газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2" избухнаха през септември, Западът пренебрегна уверенията на Русия за невинност и веднага я обвини за саботаж. Никой в Европа дори не предполага нищо друго освен руски саботаж, каза високопоставен европейски служител по околната среда. Министърът на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм побърза да заяви, че това "очевидно" е дело на Русия.