43

Анонимен

преди 1 година

В Лидл търсят кадри - прочетето какви са заплатите! Най-много в София с 1650 лева, но в провинцията падат.

42

Анонимен

преди 1 година

София, в работата ми са над 1000 човека. Около 8% получават над 4000 лева заплата, около 18% под 1000 лева. Средната заплата е 1800 лева. Става дума за добре квалифицирани кадри в повечето случаи.

41

Анонимен

преди 1 година

Явно някои от софиянците тук са с огромно его и като коне с капаци - виждат само пред себе си и мислят, че България е само София. Навсякъде другаде заплатите са коренно различни. И това го направиха управляващите последните 20 години, които умишлено съсредоточаваха всякакви икономически (и не само) ресурси в столицата. Хората ходят да работят там по принуда, не че много го искат. Както от всички малки градове ходят в по-големите - защото няма препитание иначе. Масово се работи за около 900-1300

40

Анонимен

преди 1 година

През 2021 медианата заплата беше около 850 лева - 1050 София и 750 в провинцията

39

Анонимен

преди 1 година

1915 лева може да стане средната заплата в София, а в провинцията около 1300 лева.

38

Анонимен

преди 1 година

В София средната заплата може и 2900 лв. да стане, но в останалата част от страната заплатите са много ниски.

37

Хялмар Шахт

преди 1 година

15% номинален ръст на заплатите веднага ще напомпа инфлацията поне с още толкова!

36

Анонимен

преди 1 година

Населението тука не разбра, че няма как да взима много без да го изработва. Хиляда пъти съм обяснил, че ако държавата вдигне рязко минималната заплата, то ще се получи инфлация, веднага например, фризъори, зъболекари, адвокаи и т.н ще вдигнат цените, и накрая покупателната способност на взимащия минималка може и да е намаляла. Трябва квалификация и работа с добавена стойност. Тоя социализъм ни е провалил, 90% от администрацията ни неможе си искара парите толкова са неефективни, камоли да надград

35

процедурно питане

преди 1 година

защо СРЗ е обвързана с депутатската заплата.Депутатската заплата трябва да е обвързана с минималната

34

анонимен

преди 1 година

Защо сравняват МРЗ с 2019 г.! Тогава нямаше инфлация! Получавам чисто 600 лева и нищо в плик или под масата! Може ли да се живее с тези пари, Велкова?!

33

до 33

преди 1 година

Добър заварчик у нас няма. Е, сигурно има 10-20 с истинска квалификация. Дали имам идея колко взима? Имам. В САЩ всеки, който не иска да учи, но иска, все пак са умее нещо, отива да взима такава квалификация. За средняк е голяма заплата, дори огромна. За квалифициран кадър с търсена професия- мизерна.

32

Анонимен

преди 1 година

Бай Пеню яде 1 кебапче, Мулю яде 9 кебапчета, сведно са изяли по 5 кебапчета. 240-те т-па в парламента вземат годишна заплата колкото на населението на моя целия град. Математика.

31

Анонимен

преди 1 година

Тати ще ми купи колело ... догодина, а аз трябва да ям ... след 3 часа.

30

Анонимен

преди 1 година

До 30 : имаш ли идея колко взима един добър заварчик? А ако е с международна сертификация? В бг не можеш да събереш и сто такива, щото наблягат на ракийката и зелето повече отколкото на ученето. А мебелист или кранист?

29

Как 710

преди 1 година

мибимална бе? На тия цени трябва да я вдигнеге поне на 900

28

До 28

преди 1 година

Те се мислят за квалифицирани, ама тази квалификация е нископлатена. Значи е нужна преквалификация. Следователно са неквалифицирани и неконкурентноспособни. Ненужни на пазара. Неслучайно 99% от емигрантите ни в ЕС работят робски труд тотално неквалифициран за годишна заплата, колкото месечната на специалист у нас.

27

Анонимен

преди 1 година

Някои хора, ако ги питаш, заслужават 100 000 лева, а другите трябвя да се радват, че за 12 часа блъскане са получили хляб.

26

Анонимен

преди 1 година

23 : я дефинирай какво наричаш "квалифицирани"? Европеистика? МИО? Българска филология? Или някоя друга специалност дето е изпаднала от пазара? Тия с голата диплома не са квалифицирани. Тези с професията са. Ако са добри в това, което правят.

25

Анонимен

преди 1 година

Ще стане ама някъде из София. В провинцията и в дълбоката провинция няма да стане. Ама то май никой не се интересува как е в провинцията и как е заплатен бг работника и как държавата защитава правата и здравето му.

24

Обективен

преди 1 година

При такива заплати още много хора ще избягат в чужбина. Толкова ли не се научиха за тези почти 33 години до какво водят ниските заплати?