276

Анонимен

преди 1 година

Пишете каквото искате,но да знаете Македонците не са като вас Роби.Те са свободни и няма да допуснат някакъв си врабески да създава конфликти.Врабески иска да има омраза.Не е нормално да създаваш културен център с име на човек свързан с нацистите.При това доказано свързан.Това не е обида ,а директна провокация.Българите заслужаваме Путин.Нищо друго.Имаме президент директно козируващ на Путин.Нашите искат война.

275

От Вселената

преди 1 година

"Па шта си ти?" - такъв въпрос задава във твоят дом безочлив чужденец. "Па ще си ти?" - с такваз псувня смущава ти неканен пришълец; "Па шта си ти?" - туй питане навред - при Дрин, при Шар, при Ваедар, Преспа драга о, българино, сърбин ти полага и чака с начумерен лик ответ. Кажи се португалец, кюрд, сириец, лапонец, нeгъp, индиец - но българин се само не признавай.

274

От Вселената

преди 1 година

"Па шта си ти?" На български означава "Какъв си ти?". Вазов написва това стихотворение през 1913г. след като сръбският престонаследник Александър I удея плесница на едно момиченце в Македония, което на наглия му въпрос отговаря, че е българче. През 1934г в Марсилия крал Александър I е ликвидиран от Владо Черноземски.

273

Петросино

преди 1 година

На македонеца не му е нужна история за да се почуства най-великият.Трябва му само да прочете дневникът на великата македонка Менча Кърничева.Там черно на бяло е написано,кой кой е,и защо такъв е.И всичките и думи са подписани със кръв.Тука няма шест,няма пет.Има само истината.

272

От Вселената

преди 1 година

Знаеш ли, че като се изкъпе един македонец се получава, чист българин?

271

Анонимен

преди 1 година

Прави са си хората!

270

От Вселената

преди 1 година

На всички езици по земята Александър Велики е Велики (Аleksander the Great) и го знаят като "Велики" а не Македонски. Само на Руски, Сърбски и Македонски е "Македонски"!

269

От Вселената

преди 1 година

Оформи се македонска нация след Втората световна война, защото България мина под диктатурата на СССР. Сърбите се възползуваха и успяха. /Най-смешно ми става, когато някой нарече сърбите "братски народ" Трябва да се чете повече история/

268

От Вселената

преди 1 година

Македонска нация се създаде след 1945г. На територията на Югославия, която е в обтегнати отношения с България и контактите са ограничени, а доколкото ги има са под знака на враждебност. Това ясно определя и границата между българската и македонската нации точно по границата между България и Югославия, а днес Македония. Това са сухите факти. Другото е пропаганда, а който не съзнава, че е пропаганда е просто недостатъчно образован.

267

Анонимен

преди 1 година

Те не са виновни. Затваряй границата и толкова. Ауропата като си ги иска, какъв и е проблемът-да отваря обятията си и да си ги гушка.

266

От Вселената

преди 1 година

Преди много векове имало един Цар Дор. Та той имал близнаци за наследници на короната - Магнет и Македон. Разделил държавата на двамата по равно. Магнет наследил западната част, известна по неговото име като Тесалия, а Македон източната част /сегашна южна Тракия/ и започнали да я именуват Македония по името на монарха. Това от изворите на историята за произхода на името на Македония, сега кой се припознават като македонци и къде живеят е рано да се посочи.

265

От Вселената

преди 1 година

Статистика на населението по етнически признак в областта Македония (Егейска, Вардарска, Пиринска) по самоопределение на хората в началото на 20-век: българи-1,181,336... турци-499,204 (след Балканската война те са изселени от сръбската и гръцката армии).. гърци-228,702.. албанци-128,711...власи-80,767... евреи-67,840... роми-54,557... ючеркези-2,837... сърби-700 (цели 700 души! брей, че сръбска била Македония)... арменци-300. грузинци-69, нeгpи-(в Солун) А дека са македоноидите?

264

Анонимен

преди 1 година

Прав беше Костадинов, че трябваше да сме твърди с макетата

263

Анонимен

преди 1 година

Липсва ми едно тире в заглавието, а и навсякъде след "българи".

262

До маке

преди 1 година

Ама не ти разбирам северномакедонския античен език. Пиши на Български. Тук е Български форум, чужди езици не говорим. Нали така? Що пък си мислиш че те разбираме? Ние сме фашисти, татари, кви ли не, вие сте от люлката на цивилизацията. Абе кво се занимавате с някви татари там, не ви е на нивото. Я вижте ква хубава страна си имате, то са планини, морета, океани, езера, статуи, паметници...хич не се занимавай с някви българи.

261

Анонимен

преди 1 година

Ако се съберем футболните агитки ще им направим жалката армийка хахава. Тия що така нямат никво чувство за самосъхранение? Ся като видим кола със северномакедонски номер на пътя кво следва? Или пък просто щото сме доста по- ерудирали да накажем низшия с мълчание?

260

РВ

преди 1 година

Бухахаха , я си ...кой му пука за вас бе? Ритуално се замозапалете ако искате в центъра на онва недоразумение наречено скопие в знак на протест. Вие сте абсолютно никои. Също като албанците, жалки сте. Затворете си границата и не ни пускайте, наложете ни визов режим, скъсайте договора за добросъседство, изгонете ни дипломатите и даже ако искате ни обявете война. Тогава ще имате около 20 минути да се разбягате.

259

Равнопосавеност

преди 1 година

Първо, моля министерството на образованието да направи необходимото и да положи повече усилия за правописа и правоговора в западните ни провинции защото както е видно и от редица постове по тази тема има доста хора, които така и не са се научили да пишат на книжовен Български, а използват разни диалектни форми. Второ - не чувам партиите да взимат отношение по проблемите на западна България. Да не се окаже, че Украйна им е по-важна и мила от западните ни провинции.

258

Щирлиц

преди 1 година

Време е в Скопие да издигнат паметник на предателя Желю Желев,който по чуждо нареждане призна по тъмна доба българската земя Македония за независима държава.Ама благодарност от коминтерновски изча.дия трудно ще видим.

257

Анонимен

преди 1 година

никаква газ и ток за тия