27

Razcepen

преди 15 години

Are ve hora daite da 4uq malko iskaaaama daite link za takiva zvuci plssssssssssssssssssss ic089***abv.bg mi e po6tata mnogo 6te s1m blagodaren ako mi pratite link pone s 1 sound :) 4akam :)

26

Gabrovec

преди 15 години

Iskam o6te Famous Grouse,tova mi deistva nai-dobre.Bar 4ernata dupka da trepim kota.Ima li fa6isti???

25

Flo

преди 15 години

Една приятелка ми прати линк да чуя един такъв звук в youtube. Като го пуснах, чух някакви досадни звуци и ми стана толкова смешно... Ама ТОЛКОВА смешно! И като го спрях, ми мина.

24

преди 15 години

Верно че е фалшива сензация. Музика с такива ефекти върху човека съществува много отдавна. Известно е например стихотворението: Я страдаю от запоровжопа срать не хочетно когда поет Киркоровпомагает очень

23

BenSherman

преди 15 години

До 20 ... Не си сам и на мен ми подействаха... просто трябва да се отпуснеш на вълната...но за 80% от хората това е не възможно..Аз си се кефя и си ми харесва :) ..ЕВАЛАДО 22.. Радвам се че обясни на всезнайковците нещата.. шом аз чувах тези звуци, значи проблема не е в моя лаптоп.. а в другите хора :) Търсех информация относно звуците.. но твоето пояснение ми е напълно достатъчно :) БЛАГОДАРЯ :)Be Positive!

22

Константин

преди 15 години

Виждам, че много разбирате от аудио техника и така нататък, но без да се заяждам ще ви кажа, че хич не сте на прав път :)До номер 8: Първо, звуци под 10 херца не са проблем за които и да е читави слушалки. Второ Бас боксовете в дискотеката са с такива размери, за да създават голямо звуково налягане, за да може музиката не само да се чува, а и да се усеща. Факт е, че надали възпроизвеждат звук под 30 херца, 20-25 Хц продължително водят до дискомфорт.А до всички които казват какви слушалки и какви карти да се ползват, сигурно ще ви е интересно да разберете, че за целта на мероприятието :) не се възпроизвеждат звуци с такива ниски честоти, а binaural beats, това са 2 тона с близка честота, пуснати по 1 във всяко ухо и мозъкът възприема пулсация равна на разликата на честотите. Така че за 5 хц е достатъчно в едното ухо да се пусне синусоида с честота 300 хц, а в другото - 305 хц.Явно ви сърбат пръстите да пишете, щом като дори не сте усетили, че статията е некоректно написана (там пише, че се слушат инфразвуци :), то не че пречи, но ако човек има камъни в бъбреците примерно :)Поздрави и да не се сърдите

21

PrInChiPesSa

преди 15 години

neizdrurjali narkomani.........

20

преди 15 години

На мен лично една доза ми подейства и то доста... явно си е до човека и не виждам, защо сте се впрегнали толкова много при положение, че е научно доказано, че звуковете влияят на мозъка; едва ли някой ще спори по този въпрос. Истината е, че колкото по-песимистично си настроен, толкова по-малка е вероятността да действа; ако се оставиш на вълната може и да ти подейства. Ама нали тука всички сте песимисти,разбирачи и мразещи всико и всички, така че няма как да се съгласите. По-скоро ще изкарате човек луд, *** или нещо подобно ноооо истината е, че на мен ми е кеф, а вие си злобейте не пречите на никой ;) :) :)

19

current affairs

преди 15 години

Не ми стана ясно кой велик хай-тек журналист го е изровил това, че и по телевизията в новините имаше репортаж за "новата дрога".Но този сайт (i-doser.com) и подобен сорт щуротии има от поне 5-6 години и аз имам смътни спомени да съм го пробвал около 2000ната някъде.И изведнъж стана пак сензацията...

18

Na Elena

преди 15 години

Guzeca!

17

блейко

преди 15 години

Абе тая уфсъ няма ли най-после да я уволните(или там каквото се прави с некадърните "драскачи" в разните интернет новинарски портали)?

16

бат любчо

преди 15 години

Аве що се занимавате с глупости

15

Евгени Георгиев

преди 15 години

че повечето колони, както и слушалки, не могат да възпроизведат звук под 20 херца.Но тя, Елена, ги разбира тези неща и се друса.Успех.А сега изтрийте и този коментар, понеже е вулгарен и няма нищо общо с истината.

14

Въпрос към авторката

преди 15 години

Неподатливи и такива с имунитет ........ абе мацо, ти май си преджасала с тоя Ай-Дозър, а :)нали тези с имунитет са именно неподатливи :)

13

преди 15 години

Муцка, да беше доизчекала да ти поразмине ефекта от биналното слухово и ча тогаз да се бе насилила да наформяш статийта. Пък туй тарикатене с линка към чуждо име е достойно за всеки средностатистически обор, от какъвто си и родом, галиба. Издишаш, муции, издишаааш...

12

преди 15 години

ne deistwa! Slushah 20 minuti heroin i oswen buchene nishto drugo. Dobre che bqh napushen (ne audio, a istinski koz) inache shteshe da mi e tupo da sedq 30 minuti sus slushalki ida slusham bezsmislen shum.Oswen towa slushalkite mi sa ot 20 do 20 000 herza. Ne fashta taq posta s .drg file-ovete.

11

преди 15 години

ей сия отивам на сайтчето да си "махна главата"

10

mda

преди 15 години

Колежката сигурно не е наясно, че на тези слушалки от 5лв им е далеч от възможностите да възпроизвеждат звук с подобна честота. Да не споменаваме и вградената звукова карта, която по default си вкарва достатъчно смущения в синхрон с тракащия вентилатор на процесора и захранването;)

9

DJ...

преди 15 години

То не че в дискотеките пада до 30Хз или е изключително рядко...но това няма никакво значение...Идеята е ако това наистина работи трябва да си купиш най-малкото скъпи слушалки аиде за звуковата карта може да се мине с нещо от типа на УСБ Даковете който по сносния вариант излиза към 100Лв и мачка всичко до нивото на М-аудио, че и с него се конкурира

8

LaSombra

преди 15 години

Диджейските HiFi слушалки възпроизвеждат от 30 до 25к. А както е отбелязаб човекът, писал се като DJ, ако си с вградена звукова карта и скайп-съвместими слушалки няма да чуеш 30 херца та какво ще да става. Само погледнете в първата дискотека бас-бокса с какви размери е и го сравнете с тези на компютърните слушалки.