103

Мухаха

преди 1 година

Някой да е чувал за пирински македонец или гръцки македонец който да е кандидатствал за северномакедонско гражданство и северномакедонски паШапорт ? Не че нещо, интересно ми е . Според данни на Външното ни министерство няколко ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ северномакедонци са заявили че всъщност са българи и възторжено са декламирали "Аз съм Българче" в усилията си да се снабдят с български паспорт. А сега се оказа че в РСМ нямало българи? Измамници ли са получили БГ паспорти? Външно да се самосезира.

102

Иван Атанасов

преди 1 година

Тези т.нар. македонци са поредното доказателство, че наглостта, тъпоумието и цинизма са най-върховните качества на югославската цивилизация. С тази разлика, че вече го няма Тито, за да ги защити. Трябва да се цивилизоват. Трябва да се организират научни конференции, но не да ходят в Брюксел, а в Скопие, Щип и Белград и да разясняват БЪЛГАРСКАТА позиция.

101

Неразумяют

преди 1 година

Как от кирилометодиевият? А баш античния Сашо да Грейт на какъв язик е хортувал и писал?

100

аа

преди 1 година

Абе, толкова са нагли, ако сте забравили. Дано не сте! Скоро ще твърдят, че българите сме потомци на македонците и сме им взели писмеността.

99

Анонимен

преди 1 година

До Пиринска Македония Не бе, вие сте сърбомански мекерета и пълни бо клу ци! Целия ви списък се побира на една страница А4 и се изчерпва с хонорарните пари, които получавате от РСМ (Република Сърбоманска Македония). Голям късмет имате, че го няма Ванче Михайлов.

98

Българин

преди 1 година

Българите сме уникални, умеем да си създаваме врагове. За друго не ставаме.

97

Анонимен

преди 1 година

А за ДС няма ли да пишеш?

96

Историк

преди 1 година

Някой да ми припомни ПОНЕ ДВАМА северномакедонски царе ОТ "ХИЛЯДОЛЕТНАТА ИСТОРИЯ НА МАКЕДОНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ" ? Сашко Македонски не влиза в сметките. Баща му е бил грйцки васал,който е осигурил учители-ГЪРЦИ за сина си а малкия Сашко е напуснал територията на Македония на 18 г. И НИКОГА НЕ СЕ Е ВЪРНАЛ ОБРАТНО.Цял цивот е популяризирал елинската култура и за столица на империята си е избрал ВАВИЛОН където умрял от прекалено много ядене и пиене... ТА НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ИМЕ НА МАКЕДОНСКИ ЦАР? ПОНЕ ЕДИН

95

Анонимен

преди 1 година

Да наистина е от тогава.Това важи и за Българския език.Вижте истината е по средата.За това трябва да има неутрални хора,които да кажат истината и на нас и на Македонците за да не се сърдим.Има много подвеждащи неща както в Македония така и в България.Въпрос на интерпретация е.Както ние може да оспорим Македонския език,така и те могат да оспорат Българския език.Те имат общи корени.Аз не би спорил нито с едните ,нито с другите.Няма нужда.Има ги и двата езика.Индивидуално,кой както иска да приема

94

Има,има

преди 1 година

До Анонимен.....*** в най-близкия офис на УДБА,или КОС,освен ако вече не си там.Там всичко ще ти намерят!

93

Както и ти

преди 1 година

До Анонимен................Вероятно си смесица от "Македонски" служител на УДБА и възторжена фенка на Античността!

92

Анонимен

преди 1 година

Ако докажеш с генетичен анализ ,че имаш нещо общо с тези които са създали Българската държава,най-малко ще те почерпя.Знаеш ли че в чуждите учебници се пише ,че е легенда вързката на настоящата ни България и първата Българска държава.Тя даже не е наричана така.Вече при създаването на така ареченеата втората Българската държава от братята Хуни Асеновци се нарича България.Понеже твърде дълго другите хора наричали местното население Вулгари.Както цяло много е объркано,но се стига до днес.

91

Анонимен

преди 1 година

Давам 20 милиона Марки,ако някой ми покаже данни от генетичен анализ,че има пра- Български гени над 5% .Е и аз нямам 20 милиона марки,но едвали някой ще може да го покаже,понеже няма как някой да има старобългарски гени или прабългарски.Когато се намери някой ще призная всичко,което пишете тук.Ще призная и преписа на Паисий от Византийската история.

90

Анонимен

преди 1 година

В историята няма нито едно сведение за македонска държава, писменост и идентичност, а за България се знае от 681 г. Признаването на каквато и да е македонска държава, северна, южна и незнамси ква, е съучастие в историческа лъжа. Неслучайно гърците 20 години не приемаха името им. С такива лъжци и крадци на история, друг вариант няма.

89

Ивайло

преди 1 година

Разбира се, че е съществувал. Наричал се е български!

88

Анонимен

преди 1 година

Старославянски или църковнославянски както и да го увъртат става въпрос за старобългарски език. Това е основата на славянските народи.

87

Анонимен

преди 1 година

Доста талант трябва за да измисли, сътвори такова "научно" заключение. Бих казал, че ние не бихме могли. Може би либералният свят към който се натискаме да сме принадлежи на тези които най-добре разказват приказки. Номера е да облечеш една измислица и да повтаряш, повтаряш и леко интерпретираш, пълниш пространството с тези истории и шумиш постоянно. Така приказките започват да изглеждат като истина, почваш да си мислиш че бензина (газът) е даденост и всички го заслужават априори.

86

Анонимен

преди 1 година

До Пиринска Македония Четете написаното от Паисий по-често

85

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 15% антични гени?!? И кои гени могат да се смятат за антични македонски и кои не? А и така да е, 15% според теб означава, че някой е някакъв ли? Не е ли малко това, за да се смяташ за нещо? А какви гени имат българите? 1% били прабългари, а 99% какви са? Смях.

84

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 86Глаголицата не е известно кой е създал, това е в продължение на десетки години и няколко български царе които са е поръчали :))) Кирил и Методий са лицето, докато ученикът им Наум е свършил черната работа :) Причината за създаването на наша писменост е, че просто не искаме да зависим от Византия, както църковно така и писмено :)))