24

До 23

преди 1 година

Ще ме извиняваш, минималната пенсия с добавките е над 500лв.. а олиото не е 5лв., а точно 4.

23

Анонимен

преди 1 година

Слънчогледовото олио не е традиционен български продукт, но вече малко хора знаят. По нашите ширини се е ползвала свинска мас, сланинка, лой-овча и телешка,"бито" масло-овче, краве и т.н. Има рецепти дето стават само с животинска мазнина. Моите баби ползваха олио, само за баници или ако искаме манджата да не замръзва в хладилник. При едната имаше преса за орехи и утаеното олио го държаха в мазето. Моите деца надали знаят, че има такива мазнини освен олио от магазина?

22

Анонимен

преди 1 година

До КачиковМного елементарно сравнение. Цените на всичко бяха ниски при соца,и баба ми не се е оплаквала,че не може да си купи олио,да си плати тока,парното,и да се храни...

21

Качиков

преди 1 година

Олиото е евтино и сега. При бай Тошо беше 1.60 при пенсия 80лв. Сега е 5 кинта при пенсия 350 кинта. Цената е нормална.

20

Анонимен

преди 1 година

Миналата година както и тази нивите със слънчоглед изглеждат прекрасно. Реколта има,но явно се прави спекула.Според Нинова имаме запаси за 5 години напред..

19

vale_karo

преди 1 година

Не разбирам.Всички в един глас реват:Държавата да помогне,държавата да даде ,държавата да се намеси,държавата... .А ,когато всичко бе Държавно,държавата на кого помагаше?

18

Анонимен

преди 1 година

Много ясно, че ще се върне! Дори ако трябва да се задраскат три нули от левовите банкноти, ама ще се върне на предните ценови нива

17

хм

преди 1 година

Когато цените на слънчогледа тръгнаха нагоре, още на другия ден увеличиха олиото. Сега цените на слънчогледа като се сринаха - време трябвало и само малко щели да намалят олиото. Цената на тока бил скъп - ок, ама цената на тока и преди войната си беше същата, ако не и по-висока. Сега поне имат гарантирана цена до 250 лв за мегаватчас, всичко над тази цена се поема от държавата. Това са двете основни пера в себестойността на олиото. Заплатите са малка част, а и едва ли са ги вдигнали много.

16

Анонимен

преди 1 година

До 17 - Има некакви официални наименования и тр. се придържаме към тях независимо дали на теб ти се струват гей-ски, джен-дърски, лес-би или не....... Справка нащо вънншно и техното външно министерство и ООН )))

15

Анонимен

преди 1 година

До 11 - Ми не е канцерогенно, просто е откровено вредно - съдържа голям % НЕпреработватваеми от човешкия организъм мазнини. Ама ти яж, яж рапично олио и масло, не спирай

14

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 13 - Холандия. Не нидерландия. НИкакви *** някам да ми казват, акка ще им наричам дъргжавицата ;)

13

Анонимен

преди 1 година

"При алтернативите палмово масло и зехтин, слънчогледовото масло няма никакъв шанс с такива цени." - зависи какво ти харесва, като отида при баба ми се къпем в олио и си ни харесва. Като почнем сутрин с пържените филии и бухти, като минем през обяд със салата, домашен хляб и някоя пържолка и като стигнем вечер до някоя манджа с ориз на фурна всичко е олио. И цената не е толкова лоша - 5 кинта за 10 дни е нормална сума.

12

Анонимен

преди 1 година

Миналата година се изкопаваше на 1000 евро тона сега е на 500.реалната цена сега е 2 до 3 лева макс.

11

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 4 - Ако се надигнете, има 80000 полицай, близо 50000 мутри, няколко слуби и армия, които ще тсекат всяка надигната глава ... това не ти е 18-ти век.

10

Анонимен

преди 1 година

Укр. зърно и олио е отдавна купено от Германия и Нидерландия и отпътува вече цялото натам. Отначало беше 2 млн. тона, а са извозени вече 6 млн. тона! ))) Не разпространявайте фейкове, че нещо се внася от Укр. За нас нема!

9

Да допълня...

преди 1 година

Когато се върне цената на газа и тока , тогава и на олиото. Тоест никога.Да не вземете да върнете и цената на пенсиите и заплатите , че тогава мамка ви.

8

Анонимен

преди 1 година

"с рапично олио" - И какво му има на олиото от рапица? БългаринЯ си мисли, че е "канциругену"?

7

Анонимен

преди 1 година

ТУк секи вика имало спекулация ... ууу ееййй - Оди глей то олиууу *** сланчуглет как да прай и си *** прудай на цинити от 2002-а!

6

Анонимен

преди 1 година

До Вече падна драстично Щото е дошъл някой танкер с рапично олио, или нерафинирано украйнско. В България спекулата и мошеничеството са издигнати в култ. Туй скоро ще почнат да ви продават и отработено машинно масло с вкус на зехтин от танковете от украинския фронт.

5

Рициново масло

преди 1 година

При алтернативите палмово масло и зехтин, слънчогледовото масло няма никакъв шанс с такива цени.