47

987

преди 2 години

До Анонимен37. Примера с Швейцария не ти се получи. Швайцария е от страните с много нисък дълг. Живеят добре щото работят, а не висят по форумите да се жалват колко е зле положението.

46

Анонимен

преди 2 години

До Късата памет - Западът дори изхрването си отдавна не "произвежда" сам. А високотехнологичните машини 1. пак се нуждаят от ресурси за да бъдат самите те произведени и поддържани 2. пак се нуждаят от ресурси, които а преобрауват стоки. Войната срещу Русия винаги е била и продължава да е в името на това - заграбването на ресурсите й.

45

Западен слагач

преди 2 години

Някои хора тук много се слагат на запада, ама всъщност си стоят тука като мишоци и ги е страх да шавнат. Аре ходете си на запад, бачкайте на 3 работи и спете по 2 часа. От толкова работа от умора ще манете и да куецате муахахаха

44

Късата памет

преди 2 години

До Анонимен 45. Донякъде сте прав, но просто няма измислен модел който да разпределя по справедливо произведените блага. За това обаче не е виновен модела а хората. Докато хората са алчни и крадливи какъвто и да е модела резултата няма да е по различен. Предимството на западни модел е че ти дава избор. Друго важно нещо е развитието на общестото, примерно в България сме 50-100 години назад - по тази причина страна например като Дания при същия модел има в пъти по добри резултати.

43

Ааа неее

преди 2 години

Престанете с мантрата: ''Щом е лошо на запад, защо всички емигрират на запад?''!! Помним когато на запад бе много добре. И още е по-добре от много други места. Но тенденцията обезпокоителна. Някакви луди непрекъснато го съсипват от година на година. Дори унищожават демокрацията, свободата на словото, мисълта, журналистиката, семейството, морала....Просто сме загрижени за Европа и цивилизацията. За Русия не ни дреме.

42

Анонимен

преди 2 години

До Късата паметсегашния модел облагодетеслтва малцина милиардери а всички останали ще ядете хляб по 5 лева и гориво по 3 лева. Но този модел ще продължи, защото хората като теб не могат да схванат и реално го крепят нещо като киро харвард само че на световно ниво са мошениците баламите като теб извинявай че ти казвам истината

41

Късата памет

преди 2 години

До Анонимен 38 . Живея в България и знам кое колко струва. Специално в Германия средната заплата е повече от 1 790 евро. Каруцарския ви език показва доста нисък интелект, така че не се учудвам, че живеете зле.

40

Късата памет

преди 2 години

До Анонимен 36. Парите са точно това което са били още по времето на финикийците - технология за улесняване на търговията. Запада освен че произвежда стоки е и най развит технологично. Ресурсите са необходими, но не правят икономика. Русия е пълна с ресурси, но какво произвежда ??. Ресурсите на Русия стават полезни чак когато стигнат на запад, където някой знае какво да прави с тях. Не казвам , че сегашния модел е савършен, но никъде не съм видял работещ по добър.

39

Анонимен

преди 2 години

До Късата паметПич, виж инфлацията в ЕС! Задай си въпроса преди колко години е била такава... След това си задай въпроса, кво я чака Европа... В момента не говорим за това, че точно тази вечер си доволен и с пълен търбух.

38

Анонимен

преди 2 години

Климатичните измишльотини са присъда за глад, лишения, мизерия и скотски живот за всички ни. Без никакъв смисъл.

37

Анонимен

преди 2 години

Първо 1790 евро не са чисти, а са бруто. След данъците са по-малко. С тия пари в Германистанската Джамахирия си социално слаб. Наеми, транспорт, застраховки, услуги.....да казвам ли колко струва всичко? Много е интересно - всички европейци признават, че живеят по-зле от преди, само нашите цъървулани емигранти разправят колко добре били там. Това е комплексът на емигранта - цъървул да съм, ама не в Раша или в ***, а в западния трудов лагер.

36

Анонимен

преди 2 години

До Късата паметШвейцарците живеят още по-добре от теб, но погледни дълга им за да разбереш защо живеят добре. Живеете добре на гърба на народа от Азия Отиди да поживееш в Бангладеш и Камбоджа, където хората се спукват от работа за един хляб и печалбата идва при вас

35

Анонимен

преди 2 години

До Късата памет - кое не можеш да разбереш бе ***? Че парите са нищо, ако няма достатъчно количесто насрещни стоки. Стоките се произвеждат от ресурси, а Западният модел няма толкова ресурси, колкото изразходва. В момента в който останалите страни са достатъчно силни да си защитят РЕСУРСИТЕ, западът загива при настоящия модел - буквално ще се самоизядем. Ей такива бройлери като теб са още едно доказателство за резултатите от западния модел.

34

Анонимен

преди 2 години

31, Именно! Защото капитализмът в този изроден му вид не може да съществува. Още Карл Маркс го е обяснил защо. Капитализмът беше много нужен на Западът, да показват лъскавите БМВ-та, високия стандарт и да победят в Студената Война. Победиха, обаче без идея какво следва по-нататък. Всъщност сега прилагат глобализма, видите ли падат границите, и всичко ще е идеално. В крайна сметка богатите станаха хипер богати, средна класа няма, обикновения и на Запад усеща колко е обеднял и задлъжнял.

33

Късата памет

преди 2 години

До Анонимен29 Бати глупостите. Аз живея в Европа и живея много по добре от преди 30 години. Няма нужда някой да ми казва. Стига с тия глупости "една жена каза". Ако ти обедняваш просто се преквалифицирай или учи нещо полезно. В "обедняващия ЕС средната заплата е 1 790 евро .

32

ЗАПАДА определено

преди 2 години

Запада определено води ВОЙНА да налага ЛГБТ, третият пол, транс-жендъризма. Това си е сериозна битка на Запада имат и Истанбулска конвенция.

31

Анонимен

преди 2 години

До Късата памет - как всички *** сте толкова арогантни и самонадеяни не мога да разбера. Простата истина е че Западния модел е модел на изразходване на повече колкото имаш. И единственият начин такъв модел да продължава да съществува е като намира нови и нови територии които да изстисква. Да западният модел запада и то отдавна. Но вече няма накъде да се разширява безконтролно - просто защото не останаха "лесни жертви" за ресурси и пазари. Големите играчи не са толкова беззащитни като нас.

30

Анонимен

преди 2 години

До 29 да обясня защо ще обеднява и ожаднява защото няма вече кой да му работи и да го прави богат моделът с азиатските слуги евтини работници, които обогатяваха западноевропееца приключва и затова се създават кризи, за да се запази този порочен капиталистически модел. Само че сега ще го отнесат бедните европейци

29

Пипи

преди 2 години

Вземете си евро-атлантическите ценности , дигиталният програмируем долар ,СЗО,ЕС, речта на омразата / цензурата /, *** , зелената сделка , " демокрацията " и вървете на запад при тях ние тук ще се оправим някак си както и останалата част от 7милрд. от света.

28

Анонимен

преди 2 години

До Късата памет, "Европа е най-доброто място за живеене" - за съжаление желанията НЕ са факти. Европа е колониална територия на САЩ от 1945 г. Европа е деиндустриализирана, обедняваща, мултикултурен бъърквоч. Повече русофоб, не те прави по-голям европеец, даже напротив. В която и европейска държава да отидеш, ще ти кажат, това което ти писах за Америка - днес е много по-зле от преди 30 години. Европеецът като американецът обеднява, огладнява, задлъжнява и на студено ще стои.