37

Spiro

преди 15 години

"Голем смех брат ми.Този смехотворен разказ от къде го преписа,може би от сбирката "Спиро,Нане и Вуте сите у цървлье"Голям смях така не съм се смяла:))Повече си в приказките и в нищо друго.Жив и здрав бъди:)П.С. провинция е тази част от държавата която няма излаз на море.А къпи се в гьола Ариана и се разхождай в Борисовата градина пълна с кучешки... .Аз отивам на море на 10 мин. ми е:)))"Браво, ето още едно провинциалистче, което си седи по родните места. Още, още трябва да има.

36

Тодор

преди 15 години

до 26 - глупав си и нищо не си разбрал от това, което съм написалдо 27- спиро да ти кажа и аз винаги съм се възхищавал на сакчетата Адибасдо 28 - това беше teaser и те се хвана на него - онова за софийското дупе с две деца, иначе да дупе съм и имам две децаДо Лора - мила Лора, да много съм искал да израсна в къща със зелен двор, но израстнах в кооперация от чиито двор зареждаха магура, двора беше също доста зелен, а кварталната ни градинка чисто нова и Национален дворец на културата в неядо 31 центъра е ужасен нашите живеят още там и доста гадно. За статистика тяхната кооперация се мяка яко.

35

...

преди 15 години

преди да ме захапеш Спиро за каквото и да е... нека ти поясня, че аз съм софиянец, но съм от по-толерантните или поне се старая да бъда... но ти с такива изказвания, моля ти се не казвай от къде си ако те пита някой... че ти си за затвора бре момче, виж какви ги пишеш

34

морска сирена

преди 15 години

Голем смех брат ми.Този смехотворен разказ от къде го преписа,може би от сбирката "Спиро,Нане и Вуте сите у цървлье"Голям смях така не съм се смяла:))Повече си в приказките и в нищо друго.Жив и здрав бъди:)П.С. провинция е тази част от държавата която няма излаз на море.А къпи се в гьола Ариана и се разхождай в Борисовата градина пълна с кучешки... .Аз отивам на море на 10 мин. ми е:)))

33

...

преди 15 години

аз съм ти фен, възхищавам ти се.... отговаряш много на образа описван в израза "рядко срещан, *** човек...". Прочети си мнението и пак помисли за какъв ум, говор и интелект става въпрос в твоята малка и скромна кратунка...

32

Spiro

преди 15 години

"Да не говорим за софиянци и провинция, че ми става смешно! Вие софиянци не знаете колко сте зле!Живея на село в голяма къща с един дка градина с цветя, пътувам до работа в голям град и пак се връщам вечер при цветята и зеленината! Вие какво гледате само камъни и не виждате по-далеч от носа си!Да не говорим кои са вип персоните на София! Смешни и жалки, някакви кухи ***, дето не знаят елементарни неща! А този Жоржи дето е най-изкуфялата кратуна да го използват за модел на паметник на Бай ***!"Точно така Лорче, точно така. Хубаво е на село, ама нещо не искате да си ходите обратно като ви свърши следването. И аз това казвам на всички *** - гледайте колко е мръсно тук в София и колко ви е хубаво по селата. Що не вземете да си ходите ? Ама не искат и това си е. Мама и татко пращат колети, парични преводи правят, че да може отрочето да се закрепи в "Софията". Ако се наложи продават и някоя крава ... такива работи. Все към София ви влече, на мръсно и лошо.

31

...

преди 15 години

па и центъра и паветата са заприличали на ла йнарник вече, как одиш още по тиА павета не знам бате... сигурно кучетата на бабите къде ги водят със сезалите и те са провинциални ***, да ги таковам...

30

преди 15 години

"Бодлива тел" добро решение. Изолирайте се, изгонете всички "селяни" ще видите тогава какво е икономически срив на София. Между другото в какво училище си учил?

29

Лора

преди 15 години

Да не говорим за софиянци и провинция, че ми става смешно! Вие софиянци не знаете колко сте зле!Живея на село в голяма къща с един дка градина с цветя, пътувам до работа в голям град и пак се връщам вечер при цветята и зеленината! Вие какво гледате само камъни и не виждате по-далеч от носа си!Да не говорим кои са вип персоните на София! Смешни и жалки, някакви кухи ***, дето не знаят елементарни неща! А този Жоржи дето е най-изкуфялата кратуна да го използват за модел на паметник на Бай ***!

28

...

преди 15 години

, тия диваци от привинцията само изкупуват жилищата на града ни и запълват 99% от университетите ни... нема такива малумници... работят високопоставени длъжности и харчат пари бате налево надесно... па ше вземат да се нафрашкат с пари и че ни накарат повече да им завиждаме... че тръгнат по чужбината *** ***... че купуват и там жилища бате... а ти все си оставаш софийското дупе с 2-те деца обиколило всички заведения, което незнайно защо приемаш за голямо достойнство

27

Spiro

преди 15 години

Такааа, гледам парийте са надигнали главица и дружно са дали отпор на буржоата от София (такива като мен). Ще се опитам да отговоря на всички заедно, защото всеки един от вас ми е безразличен и безличен поотделно. Скъпи сънародници, скъпи трудови хора, аз не се мисля за нещо повече от вас, аз съм просто много повече от вас. Повече съм защото говоря по-добре от вас, обличам се по-добре от вас, изглеждам по-добре от вас, и накрая (но не най-маловажно) по-умен съм от вас. Ако някой ми покаже поне един провинциалист, който да ме опровергае с външен вид и интелект, аз ще се извиня на всички вкупом. Признавам си, че навремето направих основната грешка, да гледам на привициалистите с разбиране и толерантност. Основна, непростима грешка, повтарям за всички съграждани кореняци софиянци - непростима грешка ! Никога не правете така, никога. Хората от провинцията трябва да бъдат тъпкани и унижавани - всеки ден, всеки час, всяка минута. По този начин те ще си знаят мястото и няма да се опитват да пропагандират селската си чалга култура. На мен ми е повече от ясно, че битката е почти загубена и отвсякъде ни задушава чалга и простотия, пристигнала главно от централна гара със саковете "адидас", белите хавлиени чорапки със сандалки, плетените пуловерчета и коланчетата "гучи". Ясно ми е това. Но все пак малкото останали хора с култура, които много добре знаят какво значи да се разхождаш в Борисовата градина без тълпи от селяни да те задушават (да, имаше такива времена), не трябва да навеждат глава и да се примиряват. Има ни, тук сме, и ще възпитаме децата си по същия начин. А, и онзи *** с 3-те хиляди заплата - давай приятел, постигнал си върха на развитието си, драпай със зъби и нокти, може да ти отпуснат и повече. Ще си купиш мерцедес и ще може да си носиш повече буркани от село ... има голям багажник. Със здраве приятели софиянци, ще се срещнем по улиците ... лесно ще се познаем ;)

26

iiiii

преди 15 години

ama 4e si orani4en-tova gordost li e 4e si izrasnal na jaltite paveta.Kaji mi g-n stoli4anin,kakvo ti e po razli4noto ot drugite balgari.Kato ne iska6 provincialisti v sofiq ti za6to hodi6 v provinciqta.Predpolagam 4e hodi6 na more,stoy si v sofiq,hodi si na va6to more.

25

преди 15 години

Podkrepymte napalno,s vseki izminal den ni zadushavat tey divachi.

24

преди 15 години

i tozi nenormalnik Jorj Ganchev, koga go izturvaha ot ludnitsata. Ako toi e simvol na BG biznesa, to mi idva da priklu4a vsiakakuv biznes v BG

23

Тодор

преди 15 години

Аз съм роден и съм израснал на пъпа на софия. професиата на баща ми беше такава, че имахме пътувания и приятели в провинцията. Имам един много неприятен спомен свързан с това от детсвото ми. Познатите на нашите приятели от прованса не пропускаха, въпреки че бях дете, да ми натекнат че съм софиянец, че едва ли не съм принц, че в софия ядем само луканка, с две думи караха ме да се чувствам неудобно. после част от тези хора дойдоха да живеят в родния ми град, а от скоро вече не си оставят и обувките пред вратата, но по-интересното е че никой от тях вече не ми натяква, че съм от софия. по-младото поколение от прованса не са толкова обременени, просто времето е друго. Иначе да знаете, че софия беше доста по-различен, по-спокоен и пълен с по-възпитани хора град. Но да ви кажа хората от прованса си личат - ходят с халати навън, или пък безкрайно гримирани, и все говорят за някви неща от сорта - в какво яко заведение бях, в коя част на софия си купили апартамент, колко било хубаво там. ами не ми е интересно, аз съм израснал в този град, бил съм в което си искам заведение, живях половин живот на жълтите павета, плюс това аз съм си едно софийско дупе и макар че имам две деца, пак съм си такъв, докато провинциалното остава за цял живот. човек не може да избяга от корените си. това е.

22

преди 15 години

ne vi li pisna da se iadete s prezidenta ve4e. Vie ot dnes.bg neznam kakvo se opitvate da napravite kato pishete postoianno sreshtu nego. Iasno e ve4e 4e vmesto bezpristrastno da otraziavate novinite, vie se opitvate da nalojite na tezi koito 4etat vasheto mnenie, koeto zashtitava vashite politi4eski interesi.

21

преди 15 години

Gorsh ti si velik i spavedliv prodaljavai napred,nie shte glasuvame vsichki za teb.

20

преди 15 години

към всички "провинциалисти": стара българска поговорка казва - ПО-УМНИЯТ ОТСТЪПВА! Оставете софиянци да си бръщолевят шопизмите, тяхното творчесто е ярко доказателство какви гени носят! Нека да се сетят сами за Нане и Вуте и всичко ще има стане ясно! Тези герои не са случайни и не са от провинцията! Това сте вие!

19

преди 15 години

Ne sam pregryl tapako zashtoto sam na klimatik,a ti na poleto mai verno te e nagrylo poveche ot kolkoto trybva,a do bodlivata tel si sloji tam kadeto si mislish selyko..........

18

преди 15 години

А някаде другаде не искаш ли бодлива тел ?Ама че си смешен......От времето ще е *** пийни чаша студена вододичка че си прегрял ми се струва:))))