77

до 106

преди 2 години

Е ти се оля... 165см и 140кг.. По-сериозно, моля ти се.

76

пестеливост

преди 2 години

Да пестя, означава лишения. И това на фона на милиардните печалби на производителите на ток. Мога само да си представя колко фантастични и недостижими са заплатите в АЕЦ Козлодуй. Не им пука за цени и инфлация... И на други, като тях. Впрочем, и зеленчукопроизводителите се бяха настроили за несметни богатства, но пазарът ги сложи на място. Краставиците поевтиняха много...

75

До 104

преди 2 години

Лийдовете в кол центрове взимат 10-12 хиляди. Аз си работя в кол център от 10 години и взимам 12К на месец. Малко е, ама не съм учил и мога да кажа, че съм доволен от заплащането. Все пак имам само средно образование. Не мога да искам повече. Ако имах висше, може би сега щях да съм на 20-25 хиляди месечна заплата.

74

L.

преди 2 години

Сиреч - не харчете за собствено удоволствие, за да имате пари да напълните гушите на тези, които ще ни продават газа на по-високи цени. Никой ли няма да повярва на това клето правителство за понижаването на цените на газа?!

73

Анонимен

преди 2 години

Всичко си е до човека.Аз заеми нямам от 20 години.Истина е,че живея в жилище от родителите ми и нямам автомобил,но много хора харчат,повече от колкото изкарват без да си правят елементарна сметка.

72

До 103

преди 2 години

Е как да не си шишко, Камене, като те познавам. Та ти си 1.65 и тежиш 140 килограма. Шишко си.

71

Гринго

преди 2 години

Ще пестим не се притеснявайте. Да му мислят богатите. Аз не мога да си оставя детето гладен. Този път сгрешихте. Зимата за вас ще е ад. Алооо корумпираните за вас става въпрос.

70

до 102

преди 2 години

И аз започнах преди ИТ кариерата си в кол център. С редки езици може и до 8-9к да стигнеш, но масово се взимат таван 4-5к.. Вече лийдовете малко повече. Но 10-12к в кол център е малко странно за мен. Самият аз взимам толкова, а съм мениджър в сериозен аналитикс отдел.

69

до 97

преди 2 години

Аз съм ИТ и не съм шишко. Напротив- активно спортувам. Мама и тати не взимат 400лв. пенсия, защото не са взимали заплатите си в плик. Взимат тавана. Ама таванът им е малък и затова още на по 75 работят, за да си пътуват по света и да си карат кефа. Не, не са държавни служители, а честни и почтени работници, занимаващи се с интелектуален труд, плащали съвестно удръжките по всеки хонорар цял живот.

68

До 100

преди 2 години

Склонен съм да вярвам, защото в кол центровете тук агентите вече взимат по 6 хиляди лева заплата, а лийдовете по 10-12 хиляди на месец. Няма как един програмист да взима под 20К на месец.

67

Анонимен

преди 2 години

До ХристоПри галопираща инфлация няма никаква полза от спестявания, ако изобщо може да си ги позволш.Ако си купуваш качествена храна, като зеленчуци, плодове, месо, за 4 човека 150 лв няма да ти стигнат до никъде.И къде са в това число сметките за ток, вода и пр., дрехи и обувки на децата, които реално се налага да се подменят всяка година, защото децата растат, къде са джобните, пътните и недай боже непредвидените разходи за подмяна на повреден ел.уред примерно.Пишеш да се намираш на писане ..

66

до 97

преди 2 години

Да ти кажа, вече у нас ИТ спец доста доближава американските заплати. Ама там разходите за труд на работодателя са четворни на тук. Например- мениджър средно ниво у нас по доста компании взима 130к лв. годишно, което си е близко до заплащането в САЩ. Е, айде там взимат по 100-120к долара лийдовете, но покупателната способност тук е много по-сериозна, отколкото в САЩ.

65

преди 2 години

От какво точно да пестим???дори да се увеличат заплатите, цените ги предхождат значително. В крайна сметка не остава от какво да се пести

64

Мама Миа

преди 2 години

Хора намалете или се освободете първо от кредитите,тогава мислете за пестене,почти всеки вече който познавам има заеми и кредити,това е по голяма епидемия от оная...не им се връзвайте

63

Анонимен

преди 2 години

В момента всеки е напънал държавата да му дава нещо, за да продължи да си харчи на воля. Но някой задава ли си въпроса държавата откъде ги взема тези пари? От данъци и/или заеми. Понеже данъци скоро не са вдигали, варианта е заеми. Получава се затворен кръг - или задлъжняваме дружно, или ще ни вдигат данъците. Най-простият начин за борба с инфлация е просто да се свие потреблението, а не като се стимулира. И това скоро ще стане с повишаване на лихвите. Икономиката има нужда от охлаждане.

62

Анонимен

преди 2 години

"Да пестим" е комунистически лозунг! Какво стана в потребителстото общество???

61

Анонимен

преди 2 години

В тая държава има много хора с претенции, хем малко да работи, хем много да взима, хем кола да кара, хем да му е евтино, па и на почивки да ходят и на вили да ходят. Не става тая, как си я мислите само с лежане и ***.

60

Анонимен

преди 2 години

Аз като ги слушам некой хора от 30 год все нямат пари, все им е скъпо и все нищо не правят по въпроса. И Станишев и Бойко и Петков и Папата не може да ги оправи такива мърльовци. Мойта е лесна, 3 месеца с жената в Гърция, там ще си пестя.

59

Бай Ставри

преди 2 години

Обръщай всичко в олио...

58

Анонимен

преди 2 години

Ората са гладни и озверели.