26

Анонимен

преди 2 години

При лошия бай Тошо, миньори, трактористи, металурзи и зидари взимаха бая пари и това не е случайно, защото зидаря пряко с ръцете си произвежда продукт, а инженерО си пие коняка "Слънчев бряг" в кантората, сваля другарката и я начертае един чертеж днес я не.Бай Тошо знаеше кои коне му дърпат каруцата и ги хранеше. Сега е обратното-IT-то цъка у фейсбука по цял ден,напише три кода и взима по 5К месечно.

25

Анонимен

преди 2 години

Иска да каже че има 200к свободни работни места.А ги има тъй като няма квалифицирани работници.Иначе реално погледнато сигурно има 900к млади хора който не работят поради неграмотност и мързел,издържани от родители,баби и дядовци .

24

Анонимен

преди 2 години

КНСБ е придатък на Бойко

23

Анонимен

преди 2 години

И тия от КНСБ са с харвардско образование.

22

до 20

преди 2 години

Всякакви хора се търсят. Сумарно 200к души. От ИТ директори с 50к заплати, като минеш през маркетинг спецове с по-скромни заплати по 4-5к, склададжии с 2-3к до камериерки с 1к на морето.

21

Анонимен

преди 2 години

Българинът завижда на новите коли на украинците и хич не се замисля защо ли ги карат... Ами, карат ги, защото имат адекватни добре платени професии. Умни и кадърни са доста от тях. За жалост, вместо да се изучи и да потърси грешките в себе си и как може да се развие, българинът си пее как връзкарите и престъпниците карали новите коли. Нищо, че 80% от премиум автомобилите на 1-2 години у нас са на обикновени служители в западни компании.

20

Бачкатор

преди 2 години

Ами че те всички държавни и общински заплатаджии,артисти,певци ,кифли,мутри,доктори,даскали,бизнесмени,милиционери...3 милиона ромови,2 милиона пенсионери..Няма бачкатори!В бюрата по труда няма ли кандидатстващи за работа?Преди години там с месеци търсех работа ама така и нямаше!

19

Руско

преди 2 години

*** иска евро заплата и да се подпира цял ден. Аз давам 1000 лв, тея дет пи си дават зор давам бонос 200 лв. И пак не са напрягат. Мързелив е българина. Надяваме се скоро да земем украинци били много работни и да напъдя наще мързели

18

Анонимен

преди 2 години

Всичко на помощи урки, роми, Авганистанци, та то бизнеса боксува, а държавните служители си увеличават заплатите, бонусите и комисионни те. Кога ще изпадне в колапс бизнеса е въпрос на време. Има масови фалити. ОСТАВКА!!

17

Анонимен

преди 2 години

Мога да говоря за ИТ сектора. Недостигът е огромен- търсят се най-малко 30 000 души. Компаниите буквално крадат кадри за пари. Вече всеки ти дава 8к и нагоре, ако имаш 5-6 години стаж + 15-20к стартинг бонус. Ако до преди 10 години студент започваше работа там за 1500лв., днеска на човек без ден трудов стаж се дават 3200. Недостиг на неквалифицирани кадри няма. Там се борят по 100 за едно място, а при квалифицираните- около 0.8 души за едно място.

16

Митьо предприемач

преди 2 години

Ами ще огладнеят сега покрай войната и ше ми хлопат на вратата да ги земам на работа. Това ша стане. Ниска е производителноста на труда тука, аз мойте ако не ги навиквам и хокам постоянно само цигари пушат. 1000 лв. е нормална заплата за наща икономика

15

СамоНАТО

преди 2 години

Свършиха баламите да бачкат за слугите на Путkин в Бг, които изнасят печалбите в посока Маскве за да могат последните да си финансират мародерстванията, а на редовия служител - трохи и подигравки!

14

Анонимен

преди 2 години

Лошото е, че наистина част от работодателите се гърчат и не могат да изкарат адекватни пари, за да дават читави заплати. Виждам го с очите си, а не съм аз работодателят. Бизнес средата е отвратителна, данъчното облагане е неадекватно, хората са бедни и нямат достатъчно покупатени възможности... И т.н. и т.н.

13

анонимен

преди 2 години

Увеличете заплатите, махнете помощите и оставете поне донякъде естествения подбор, и нещата ще се регулират постепенно. Самата идея за доживотни помощи е толкова нелепа и деморализираща, че е срамно дори да се споменава. Такова нещо е възможно само при свръхразвито технологично общество с екскурзии до Проксима.

12

Анонимен

преди 2 години

Какво пак блещи този.Проблемът не е никакъв дефицит, а че работодателите за 30 години изгониха 2-3 милиона българи, няма закони, работникът няма права, а и няма условия за работа и развитие. Виждам колко лъскави джипа се карат, те не са на трудещи се хора, а на някакви бизнесмени, земеделци и далавераджии, почти като в Путинова Русия. Тук останаха много прости хора, няма хора и големите компании ни заобикалят. За политиката да не говорим. Плащаме най-скъпо от цял ЕС, а имаме най-ниски заплати.

11

Анонимен

преди 2 години

Роби, роби няма! Не работници.

10

Анонимен

преди 2 години

Абсолютни глупости и лъжи ! Няна никакъв дефицит на ХОРА има дефицит на РОБИ . Никой вече не иска да бачка за жълти стотинки и да живее на ръба на оцеляването . Заплата в България под 2500 лв НЕТО е просто абсурдна вече на тея цени на всичко . Почвайте вече да плащате адекватно и работниците ще се появят На мига

9

анонимен

преди 2 години

Принудете ромите да работят, и за тях ще е по-добре. Защо продължавате да ги развъждате като някакъв доб.итък и независимо от парите, дето усвоявахте за тях, нищо не направихте, да, зависи повече от самите тях, на как някои страни се справиха с този проблем? Не ни правете насила расисти, защото не може вечно някой да лежи, да яде и да ...., а друг да се чуди на колко места да работи и да гледа със зор и едно дете?!

8

Асан

преди 2 години

Къв е тоя пенсиониран ф атмак :)))

7

Държавата на Мафията

преди 2 години

Държавата на практика се управлява от Румен Николов-Пашата и Маджо забравете за работа в България! Тези ур.оди са взели всичко и са недосегаеми благодарение на Гешев !