44

Анонимен

преди 2 години

До До 42 --- първо, преди германската икономика не е била толкова развита! второ - жулила е кимур, от който са правили кокс и светилен газ като вторичен продукт! руската газ е най евтината енергия, която позволила да паднат цените на много стоки, които сега ще поскъпнат неимоверно.

43

Анонимен

преди 2 години

Пишещите тея статии, са като собственицитеи на големите компамнии и инвеститорите им ... вярват, че ако дадът с 2-3% назаде, светът е приключиил, всичко ще се разпадне, ще има болки ис традание .. От 40 години е все нагоре, та нагоре. Споко - ще даде малко назаде, ще боли, но ще мине. И да - светът е съществува мноооооого преди съвеременната икономика и се е справил. Ще се справи и сега. Просто тая година, шефчетата ще пропуъснат да купят на децата по един остров ...

42

Анонимен

преди 2 години

колкото и да джавкате, липсата на газ ще се усети наесен!

41

До 42

преди 2 години

Великобритания е в Европа, не е в ЕС. Интересно как ли немската икономика е съществувала преди руската газ? Тези опорки не вървят, рускинче:). Пиши там във фейсбук групата.

40

Анонимен

преди 2 години

До 35 - и когато се събуди от съня си какво? Верно ли сте толкова ***, че не разбирате, че пари не се ядат и не топлят? Че истинското богатство, винаги са били, са и ще бъдат ресурсите, които притежаваш или не притежаваш. Защото всичко, което можеш да си купиш трябва първо да бъде произведено. Русия несъмнено си има своите трудности, но отново може да си произведа и осигури сама всичко от първа необходимост. Аман от истерични т.ъ-панари дето си лаят без сами да знаят какво точно казат.

39

Анонимен

преди 2 години

Гледайте за лицемерието на САЩ и Е.С. от индийския канал на Wion в youtube - Gravitas: Is the west trying to hide Russian oil imports? - На държавите извън Европа се извиват държавите за да ги откажат от покупката на руски петрол и в същото време само за последната седмица на март от Русия тръгват 33 танкера, които са с надпис Destination unknown, които си изключват радарите и доставят в САЩ и Европа от 1.3 млн барела се е покачил на 1.6 милиона барела на ден след началото на войната.

38

Анонимен

преди 2 години

Не се притеснявайте за Русия, около 3/4 от газа който добива си го потребява сама

37

Анонимен

преди 2 години

До Хахаха - Само да напомня, Веилкобритания не е в Европа, (ех освен някакъв едностаен апартамент над Испания), а Европа без немската икономика, може да се конкурира с Индия или аборигените ... чудя се, дали след като ни изритат от европа, янма да се налоци фа гоним зйаци в гората, с пръчки?

36

Анонимен

преди 2 години

Е, да....русия да доставя газ и възможно най-евтино, а Европа и Америка да не си прекратяват санкциите. Нямам думи колко долни са нашите нови приятели.

35

Анонимен

преди 2 години

Не, не рискува Европа вече, е без газ въпрос на малко време а Русия има газ но с ограничен пазар и едните губят и другите също.Така, че крайно време е страстите да намалеят а разумът да надделее да седнат и да се разберат в противен случай нищо хубаво не чака никой.

34

Анонимен

преди 2 години

Този путинистки едеотизъм какви проостотии забърка само в Европа , но най-вече за собствената си държава! Народа е казал: "Вола като рие на гърба му пада" - та и този КГБ шампион. Сега обаче всичките рашки ще се чудят как да излизат от тая каша , просто държавицата им не е случила на водач.

33

Хахаха

преди 2 години

Европа не е от Германия до България, само да напомня. Франция, Италия, Испания, Португалия и Великобритания не купуват и никога не са купували руска газ. Италия вече купува газ само от Алжир. Цяла Северна Африка има огромни залежи от газ, които са разработени, просто европейски политици са сключвали договори с русия, не защото няма откъде да се купи или е по-евтино, а защото са корумпирани и са получавали щедри бонуси.

32

Анонимен

преди 2 години

"Ако Европа остане без газ то Русия остава без хляб" ___________________________ Още един кроманьонец.

31

Глас от изток

преди 2 години

С рубли ще плащате отворки, иначе сте в кереча ))) и изобщо се благодарете, че все още имате газ.

30

Анонимен

преди 2 години

Живота в Русия след 1-2 години ще бъде като в ЛУДИЯТ МАКС ! Който не го е гледал, скоро ушанките ще му го разкажат! А нещастните русофили- *** на *** на осраната мечка да не се кахарят за Европа! Този стандарт на живот, към който цял свят се стреми е създаден от Европа, а азиатските варвари- алкохолици могат да и пръд.ат на к..а на Европа! Европа ще живее в лукс /в бъдеще и Украйна/ а Путин да си завре тръбата с газ отзад и някой да пусне кранчето!

29

Анонимен

преди 2 години

До 31 - да те питам - ако аз имам хляб, а имаш пари. И спреме да търгуваме. Кой ще гладува - аз или ти? Знам, че е въпрос с повишена трудност, но все пак опитай :)

28

путлер

преди 2 години

Всички русофили да купуват и плащат в рубли на пазара за да не ядат дамара

27

Анонимен

преди 2 години

Да остават, хич не ми пука, да им спира производството. Да видят на нас лесно ли ни беше, като закриха толкова заводи и хората останаха без работа. Отидоха децата ни да им слугуват.

26

Анонимен

преди 2 години

До Бай Пънчо - всъщност в следствие на санкциите, ЕС откъдето и да купува, ще купува на висока цена. Т.е цените изобщо на енергоносителите ще се вдигнат. Това пък значи, че Русия дори да продава по-малки количества на алтернативни купувачи, приходите и може да не намалеят, а дори да се вдигнат. Въобще цялото джавкане на Западния свят, е плод на емоции и истеричност - просто защото цялата икономика и производство зависи от наличието на ресурси, не на пари. Русия има ресурси, ЕС няма.

25

Аноним

преди 2 години

Къде ще продава Русия газта на изток ли там си имат и не им трябва такива количества, повярвайте ако имаше и малко шанс за по добри продажби отдавна Русия да е спряла кранчето. Ама няма