113

Оберщурмбанфюрер

преди 2 години

До Анонимен 146 --- От направените лични наблюдения из остров Манхатън, съм идейно убеден, че храната, която се изхвърля задължително всяка вечер от ресторанти ще е достатъчна да изхрани България за една седмица. За глад на Запад - забравете, абсурд! Цените леко са скочили, но това е нормално, за да затрием Русия - бавно, но сигурно.

112

Оберщурмбанфюрер

преди 2 години

Да, чел съм в списание "Нешънъл Джиографик" и гледал по техния ТВ канал нещо подобно, но там ставаше дума за масови самоубийства сред индийските фермери, занимаващи се с отглеждане на памук. Ставаше дума за компанията "Монсанто", произвеждаща ГМО продукти, но не беше нещо атрактивно.

111

Анонимен

преди 2 години

Няма абсолютно никаква заплаха за изхранването на света. 2/3 от произведената храна се изхвърля. Развитието на хидропонните ферми позволява не само самозадоволяване с пресни зеленчуци и зърнени кълнове на всяко домакинство, ами ще остава и излишък без да се използва и 1кв.м. земеделска земя.

110

гост

преди 2 години

Навремето имаше една статия в National Geographic, която засягаше това как западът е помогнал на Индия да се справи с глада, чрез мисля някакъв вид ГМО и изкуствени торове, като автора на програмата е получил Нобелова награда, но 20 години по-късно резултатът е отровени почви и водоеми, хора болни от неизлечими болести и т.н. Има я потърсете я! Та в този контекст ................

109

SS

преди 2 години

Сега убедихте ли се ,че бай ви SS е прав когато пишеше : Запасете се с трайна храна,не харчете за глупости и се въоръжавайте ?

108

Оберщурмбанфюрер

преди 2 години

Недохранените хора са в Африка и из разни харабелски мизерабълски държавици. Недохранване на Запад? Та това е някакъв виц. Дори клошарите и бъмовете преяждат, спят на топло и фърлят къчове по цял ден из Париж, Страсбург, Ню Йорк, Вашингтон, DC, Копенхейгън, Лондон, Мадрид, Марбея, Толедо и из другите западни държави, в които съм живял или посещавал, докато в Русия със сигурност ще се появи канибализъм като през ВСВ.

107

Анонимен

преди 2 години

Ако не сте от бранша четете поне. България е нетен износител. От 5 млн. тона пшеница ние потребяваме едва половината. Така е и със слънчогледа и с царевицата. Криза ще има , но изкуствено създадена. Европа си е самодостатъчна. Въпросът е в това, че цените ще скачат защото един тон Амониев нитрат струваше 400 лв, а сега струва 1600 лв. И това е преди да има какъвто и да било проблем с газа от Русия. Ако газът спре, ще има не криза, а глад.

106

Глобалиста

преди 2 години

Новото оръжие на Русия ще бъде зърното и торовете.

105

Агроном

преди 2 години

И сега какво - руснаците ще ядат хляб на топло, а демократите ще ядат Фейсбук и ще се топлят с Туйтър?

104

.

преди 2 години

До Анонимен 129 - за брашното абсолютно подкрепям, НО! Накиснати и/или сварени житни зърна е коренно различно нещо - разлика от земята до небето!

103

Глобалиста

преди 2 години

Войната ще е продължителна Сащ имат интерес от нея.Ще се опитат да препишат идващия крах на Путин.Дали масата ще се върже е друг въпрос.В Сащ повечето хора имат двуцевки и няма да се поколебаят да ги използват.

102

защо

преди 2 години

Като няма хляб, ще ядем пасти.

101

Глобалиста

преди 2 години

Очаквам нови пандемий и контроли за да се държат масите на кайшка.Защото това което идва е страшно .

100

до анонимен

преди 2 години

Зърното, царевицата и слънчоглед са в основата на 70-80% от хранително вкусовата промишленост! Какви смески се използват при храненето на животните в промишлен мащаб?

99

Глобалиста

преди 2 години

Капитализма се изчерпва в този си вид.Монетарната експанзия вече е на предела си и не може да доведе до разтеж на икономиката.По нататъшна експанзия би довела до неконтролирана хиперинфлация.Безболезен изход няма за хората за съжаление.

98

до анонимен

преди 2 години

"Рашките сами са си виновни мен, никой не е "самодостатъчен", освен САЩ" --- Сериозо? Я потърси в Гугъл на чие ядрено гориво работят в момента 93 ядрени реактора в САЩ? Какъв е процента на изкуствени торове, които се внасят от Русия в Щатите? Защо според теб цената на бензина и газта в Щатите расте? Питай старчето Джо! Откъде идват част от редкоземленните минерали за цифровата електроника и авиацията? От Китай и Русия! - ))))

97

Анонимен

преди 2 години

Стига се вживявахте брашното, не е сред най последните храни. Ако не го ядете нищо няма да загубите толкова. Гледайте си там кефа и толкова.

96

Последовател на ИСХС

преди 2 години

Човечеството е изправено пред големи изпитания но вярвам, че Бог ни изпитва да се замислим, че хората, природата, животните и до всичко което се докосваме всеки ден трябва да го пазим, ценим и закриляме, защото ние всички сме свързани! Бог обича всички ни, но и ние трябва да се обичаме!!!

95

Глобалиста

преди 2 години

ФЕД И ЕЦБ няма да могат да свалят много инфлацията така че обезценяването ще продължи с пълна сила.

94

Глобалиста

преди 2 години

Обезценяват се хартийките в джоба ни това е проблема храна ще има.