68

славянин

преди 2 години

Тази година износ на жито от окрайна няма да има, защото няма да има реколта от него, а също и от Русия няма да има износ, защото ще си го запазят за вътрешна употреба! Гладът на света му е в кърпа вързан!

67

Костя Копейката

преди 2 години

Аз предлагам да дадем на господаря Путин която държава си поиска, даже може и цяла Европа - като започнем от България, пък той ако благоволи ще ни даде малко зърно да не умрем от глад - но това само ако слушате. Рассия, Рассия! НАТО вън, НАТО вън!

66

Анонимен

преди 2 години

До 2025 г. най-късно 2028 г всички българи които са отишли в чужбина трябва да се приберат в България. !!!Слава Севрюкова

65

Анонимен

преди 2 години

За това се грижат висшите същества от разумния свят. Вашата работа на хората е да си научите уроците да трупате опит да служите на Бог да давате да правите добро да плащате карма. Тук сте затова.

64

Гошо

преди 2 години

До Анонимен 50....Те от ДВ нямат предвид нас а себе си

63

Гиб Мелсън

преди 2 години

Това не е важно. Важното е Украйна да влезе в НАТО за да не ги нападнат.

62

Статия от САЩ

преди 2 години

"Съвети за Справяне с Инфлацията - Инфлацията е най-тежка за Индивидите печелещи под 300 000 долара на Година. Ако сте от тези хора, първият съвет е - ползвайте обществен транспорт..." - ако това ви звучи като сатира, подигравка и т.н. гарантирам ви е реална статия в пресата на САЩ! с други думи - бедните с под 300 000 долара заплащане на година, да правят вятър!

61

Анонимен

преди 2 години

За нас не знам, имаме Добруджа, но както винаги русофилчетата плашат :))) Ние никога сме нямали недостиг на пшеница, да не говорим за САЩ :)))

60

Сърп и чук

преди 2 години

Виновен е Путин.Вовата.

59

от US посолството

преди 2 години

Дарете си цялото жито на изнемогващия евросъюз. Ще ви пратим два кораба с мухлясала царевица да ви компенсираме.

58

Анонимен

преди 2 години

Едно време, като четях, че на гърците им слагаха квоти за износ на портокали и се чудех. Сега се убедих, че тука играе теслата, като гледах, че производители на картофи нямат право, да си продават картофите в чужбина, а само под формата на картофено нишесте. До тук с добрите европейци, миналата година по пътя за Драгоман бяха насадили гмо слънчоглед, пишеше на табелите им.

57

Анонимен

преди 2 години

Какво ще се случи? Много ниви в Украйна и Русия ще останат незасяти. ->>>>> Много ниви в Крайна ще останат незасяти. Беларус и Русия си сеят съвсем спокойно и очакваната реколта е достатъчна да ги изхрани за 5 години напред, ако не изнасят. Въпроса е ние какво правим, щото ще дойдат франсетата плюс германчугите и ще ни изкупят житото: няма не искам, няма недей - ние сме в ЕС, не можем да спираме свободния поток на стоки, капитали и хора...

56

Анонимен

преди 2 години

Няма да остане. Винаги ще се намери някой да запълни вакума. Ще загубят единствено тези които изчезнат от пазара. В случая печелившите ще са Индия, а губещите - Украйна и Русия

55

Анонимен

преди 2 години

То урките че ни ша сеят ни ша жънат, ясно, но рашките от къв зор според вас няма да сеят, семена си имат, торове си имат, квот даде земята и ша си го изядат, щото ембарго няма да изнасят, сами ша си го ядат

54

Анонимен

преди 2 години

добрия запад ни зарази фермите за животни с бацили от тяхните лаборатории за да купуваме месо от европа.

53

Анонимен

преди 2 години

Докато ЕС ни слагат квоти, за производства на земеделски култури ще е така. На собствената ни земя, не можем да си произвеждаме каквото си искаме, защото трябва да внасяне чуждите ***

52

Зелето

преди 2 години

би трябвало да помни че втората световна 5 години на това място беше пожарище.... е не умряхме от глад. Ама .... дойче зеле не помни, щото са наглосакси.

51

Анонимен

преди 2 години

Като нямате хляб и олио, яжте трюфели с мас.

50

Анонимен

преди 2 години

американската пропаганда се е отчаяла токова, че сега плащат на лудите от 4 км да пишат коментари

49

Анонимен

преди 2 години

За другите държави не знам как е тука при нас зърно има колкото искате. И не само зърно ами и слънчоглед и царевица. В България се произвежда зърно достатъчно да задоволи нуждите поне 20 милиона население. Достатъчно е държавата да контролира износа за да се гарантира че имаме запаси.