83

Анонимен

преди 2 години

до 91 - тук съм съгласен - може да е от 1 септември учебната година, на много места е от 1 септември (например Италия). Уви и тук ЕВропа не е еднородна, мисля че в Белгия се почваше от 7

82

Анонимен

преди 2 години

Да се изтегли учебната година по-напред не е лошо, и без това през половината време децата не учат покрай Ковида (т-е. - учат електронно, а и с намалени часове) така учителите ще имат повече време да предадат урока.

81

Драги МОН-ки

преди 2 години

Като ще правите нещо - правете го като хората. Щом ще променяте началото на учебната година, нека да е от 1 септември, като в целия цивилизован свят. Това с 15 септември е останало от времето, когато децата са помагали на родителите си за прибиране на реколтата. Било е разумно - имало е и реколта и семейства с много деца. Сега - няма защо. Да започват и завършват учебната година на една и съща дата всички ученици, Какво е гова разтягане - от 1 юни до 30 юни. Стига експерименти с деца и родители.

80

Анонимен

преди 2 години

регулацията ще увеличи приема на студенти в университетите, а ще подобри качеството.ЗА атестацията се говори от години. Естествено че ректорите няма да възхитени, никой не е възхитен да изгуби властта си. Геренално обаче това ще помогне, след година или две. В повечето случаи сливанията дори няма да са механични. ще се сливат специалности, под една шапка, университетите ще останат автономни.

79

Анонимен

преди 2 години

подкрепям Денков. В страната ти има 52 университета, а сме 6,7 милион.аФранция 40 милиона, а има в пъти по-малко университети. Всеки нов университет отнема качествени студенти от старите-.Половината от тези университети са бивши институти (ВИАС) или колежи(Библиотекарският).има и ужасно много дублиращи се университети и специалности. Има икономически университет, но всеки университет равива икономика. Да не казваме, колко университети са започнали като филиали на Софийският такъв.

78

Анонимен

преди 2 години

До АнонименЗа какъв ритъм на обучение говориш, като всеки месец се измисля някаква ваканция. А през лошото и грипно време децата така или иначе не са на училище. След три месеца лятна ваканция нито им се работи, нито учи.

77

Анонимен

преди 2 години

A кога ще приключи

76

Анонимен

преди 2 години

Ама направо Аман от ГЛУПОСТИ

75

Иван

преди 2 години

"Не знам за какво изобщо са насочили усилия към дебилни идеи, вместо да подобрят качеството на образованието." - целта е тотално ЗА-тЪ-пяване, за да могат да ни манипулират по-лесно. За сега се справят перфектно със зададената им задача.

74

Анонимен

преди 2 години

защо не се замислите за тежките раници и простотиите в учебниците, ами 7 дни са ви проблемни......аман

73

Анонимен

преди 2 години

Стига глупости, престанете да копирате простотиите на другите. От 1 август дали да не започнат, а? Ейййй, вече аман.

72

Анонимен

преди 2 години

ех, тези изкуфели академици....

71

Анонимен

преди 2 години

Значи децата да започнат да учат в хубавото време, за да им дават по-дълги ваканции в лошото и в грипния сезон. Гениално, как никой не се беше сетил. Да не говорим кой и как ще ги гледа тези деца през тези ваканции (родителите са на работа) и как прекалено дългите ваканции накъсват материала и ги откъсват от ритъма на обучение. Не знам за какво изобщо са насочили усилия към дебилни идеи, вместо да подобрят качеството на образованието.

70

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се увеличи продължителността на учебната година, а да се намали учебния ден на 4 часа. Даскалите се уморяват на 4 - часов работен ден, а мъчат децата по 6-7ч. дневно.Добре е учебната година да започва на 01.09 и да завършва на 15.07, с голяма зимна ваканция от 20.12 до 31.01, те така или иначе януари месец не учат по една или друга причина-дървена, грипна, между срочна и др. вид ваканции.

69

Случаен

преди 2 години

Който пипне 15 Септември ще загуби предсрочните избори!

68

Анонимен

преди 2 години

Поредната глупост! Никакъва мисъл за здравето на децата. Като не ги искате вкъщи, не ги раждайте!От 7 до 7 в училище през учебната година. Вечер- децата пред телефоните, и вие също. В събота и неделя на спорт, курсове по езици и т.н. Закарани някой да ги обучава и обгрижва вместо вас, които "отмаряте" от работната седмица. Децата прегряват, преди да пораснат. После имало агресия. Няма ли ред и предвидимост, няма нищо! Пощадете децата си!

67

Много

преди 2 години

от родителите ще го подкрепят. Работещите и без това наливат луди пари за занимални през лятото, защото няма кой да им даде 3 месеца отпуска за гледане на деца през ваканцията. Бабите и дядовците работят до последно, защото едва вързват двата края с мизерните пенсии. Няма кой да гледа лапетата. А оставени без контрол не може. Да го направят както е в Германия- започват на 1.09 до 15.07 Няма тън-мън. Отпуската ти минимум на 80% трябва да е взета през юли-август.

66

Анонимен

преди 2 години

Абе направо не пускайте децата си на училище и ги пращайте в англия да берат ягоди.. те и без тва после за друго няма да стават хахах

65

Анонимен

преди 2 години

После най-вероятно дъщерите ви ще ходят на кастинг в Ергенът...

64

Съгласие съм

преди 2 години

По добре да почва на първи и да свършва на 31 Май. Аз като ученик най съм мразил да ходя на училище до края на Юни, когато е вече лято и навън времето е прекрасно. А Септември е някак си тъжен с тези дъждове и вечер винаги ти трябва връхна дреха. Ех спомени! Върнахте ме в детството с тая статия