151

Анонимен

преди 2 години

Щом в Англия могат да плащат по 100 лв. на ден на берачи, при положение че цените в маркетите са същите като тука, значи и тука ще може.

150

до 173

преди 2 години

Ще се научат бе човек, никой не се е родил научен. Нямаме бъдеще без развито растениевъдство. Това трябва да е приоритет за държавата, не високите технологии. А, също така, намаляване на ножицата в доходите навсякъде- не с подаряване на пари, а със заплащане на качествената работа подобаващо. Навсякъде качествените работодатели трябва да ограничат печалбите си за сметка на работните заплати, за да спасят бизнесите си. Лично мнение.

149

До 170

преди 2 години

При високо платени работници имаш високи цени. Няма как като ония преди тебе да искаш продукцията да се подарява на пазара, а в същото време да генерира приходи за заплати от по 5000 лева на човек. И къде ще ги намериш тези качествени земеделски работници? Казваш ръчна обработка, а дали младите са виждали мотика и знаят ли как да я ползват? То в селата няма хора ти искаш ниви да обработваш с хора и ферми да правиш. С кое? Ще изкушиш новите столичани да напуснат София за да се забият на село?

148

Аз промяната

преди 2 години

Асене инвестираш в кръгът около Вас вижда се с просто око Оставка Подмяната Назначени с венецуелските машини Асене къде са 8 милиарда течове а онези 9 милиарда изхарчени от вас за няколко дни Стига лъжи Оставка

147

до 168

преди 2 години

некачествената индустриална продукция може и с багер да се събира. тук става дума за качествена зеленчукова и плодна продукция /не царевица!/, внимателно отглеждана и събирана. изобщо не става дума за ратаи, а за добре платени, качествени производители, били те и наемни работници.

146

izh

преди 2 години

При толкова години комунизъм - какви да бъдем? Помните ли 80-те години Празни магазини, режим на тока и хиляди "активни борци". Брутен вътрешен продукт - 20% от гръцкия /страна съизмерима по площ и население с нас/ Последните години достигнахме 50% от гръцкия, но на някого не му хареса и пусна пропагандата ГРЪМОГЛАСНО. Е, за една година изгубихме 5% - А тези се канят да управляват 4 години. Малко мозък-голям глад

145

До 167

преди 2 години

Вече има техника която бере и зеленчуци и плодове и ядки дори. Беше то едно време с 20 ратая да береш декър царевица.

144

Анонимен

преди 2 години

Някой тука бърка отраслите. Значи, в зърно производството трябва да има крупни производители- големи блокове, за голяма техника. При овощарството масивите трябва да са средно големи- има обработка с техника, има и много работа на ръка. Но при зеленчукопроизводството нещата са с повече ръчна работа за качествен продукт- там малките ферми са задължителни.

143

До 160

преди 2 години

Ти какво си мислиш,че с 50000 малки фермички ще произвеждаш колкото големия ли? Малките фермички трябва да се обработват на ръка, няма как да влезе машина там и дори и да влезе излиза прекалено скъпо. Освен това цената за консумативи за малките фермички е една, за големия които купува на един път колкото те за 10 години е друга. И колко ще ти е добива от малката фермичка, че да стига за теб и да има и за продажба? Ти да не си мислиш, че от един Декър работен на ръка ще изкараш хиляди тонове плод

142

мдааа

преди 2 години

Той, Дянков добре казваше пари - срещу реформи, но никой не иска да прави реформи. Нинова обеща за болниците търговски дружества, сега с друго се занимава.ДБ за промяна на прага за регистрацията по ДДС- обещаха, за малкия бизнес мислели, сега мълчат като невидими...

141

до 163

преди 2 години

точно НУЛА българи си стегнаха багажа за последната година. не харесвам нито герб, нито тези харвардци, но навсякъде е ковид истерия. знам за големи групи българи, които се прибират у нас еднопосочно, а не за обратния процес. хайде по-полека с троленето.

140

?!?

преди 2 години

Още искам да знам след една година ваше еднолично управление. Къде са Осемте Милиарда който крадеше Бойко? Зачи по мой сметки миналата година сте ги взели плюс още Четири Милиарда заем общо дванадесет. И сте ги изхарчили, без да каже къде. Звучи абсурдно нали точно толкова абсурдно звучи този пладнешки обир, който наричате бюджет. Още българи млади си стегнаха багажа за чужбина и няма да плащат с децата си вашите пред изборни обещания.

139

wer

преди 2 години

Когато теглиш мното заеми ставаш богат! Харвард, сър

138

До 154

преди 2 години

Ама семейна ферма е за да отглежда за семейството, а не за да се гради икономика и вътрешен пазар на нея. И да соца я унищожи, а вече е невъзможно да изкараш панелния жител и да го закараш на село да копае семейна нива. Най малкото на него ще му трябват 3-4 сезона докато започне да произвежда достатъчно за собствените си нужди.

137

До 150

преди 2 години

Да през февруари когато се гледат в парник и трябва да се топлят, а тока стана 5 пъти по скъп. И пак се връщаме към това, че нашето производство е скъпо и неефективно и затова вносните са по евтини, въпреки всичко разходи докато стигнат на пазара ни. Или си мислиш, че може да ти ги продава за левче, пък тока му за да ги отгледа да е 5000 лева на месец?

136

До 147

преди 2 години

И от къде ще дойдат тия пари за високия стандарт? От несъществуващото ни производство? От вносно ориентираната ни икономика? От 2.5 милиона пенсионери, 1 милион държавни служители и почти 2 милиона социално слаби роми от 6 милиона население? От къде? Какво преразпределение бълнуваш като 60% от заработката ти отива за данъци (осигуровки от работодател и работник, ДДС и акцизи върху стоки) за да изхранват тези почти 5 милиона чакащи от бюджета пари индивиди. От къде ще дойдат тия пари?

135

До 142

преди 2 години

Има как бе, човек- при хармонична пропорция на доходите всички ще имат добри доходи, ще могат да си купуват на високи цени продукцията на микрофермерите. Висок общ стандарт означава именно това. Просто трябва ножицата да е по-малка. Иначе всичко отива по дяволите. Избирайте си- или бизнес с по-скромни приходи , или без бизнес. Не може без добри заплати за добро качество на труда. И, като работник, избираш си- харчиш или за био домати, или маркови дрехи, или за ски в Алпите

134

До 143

преди 2 години

Нищо не си писал, а бълнуваш от предрусване с гъби. Защото искаш да си купиш кило био домати за 50 стотинки, ама искаш и в същото време тоя които е копал градината да взима заплата 2000 лева на месец при положение, че има само 1 Декър земя и от нея вади 1 тон био домати на сезон. А консумативи, а семена, а застраховка срещу бедствия, а данъци? Ти искаш да го купуваш за без пари, ама в същото време фермера да взима голяма заплата. Е няма как да стане защото разликата трябва да дойде от някъде!

133

До 143

преди 2 години

Какви ти апартаменти пък на теб? Ти да не си шизофреник? Аз му казвам, че не е редно да се намаля от заплатата на работния за да се доплаща на мързела, а той пак за апартаменти фантазира.

132

baionya

преди 2 години

До До 136Биото е само цена за бал-ъци. Нито е по-качествено, нито е по-количествено. С по-ниски хранителни стойности, по-податливо на болести, с по-малка дажба. Всичко това се компенсира с цена.