143

Lina

преди 2 години

лайн.ен Комисионнова, истината е , че " войната " е цел на бай GUN , за да си пласира втечненият газ на завишени цени.

142

предлагам

преди 2 години

Урсула да включи Байдън в газопреносната система на ЕС! Той произвежда най много човешка газ!

141

запознат

преди 2 години

Няма по сигурен и доказал се във времето доставчик на газ за Европа от Газпром!

140

Асан

преди 2 години

Газ за Урсула от марсианците :)))

139

ВЪПРОС

преди 2 години

ЕС сгреши много - не е виновна Русия и Газпром - те са коректни и цената на газта е същата като преди Кризата . Кризата се появи от това че ЕС направи Газта и Тока Борсова Стока - така хиляди малки спекуланти си седят лаптопа и купуват/продават газ и ток . Путин предупреди ЕС да не правят Енергията Борсова стока , а да се подписват дългосрочни договори на фиксирани цени . ЕС си сложи сама примката - стана като биткойна .

138

Анонимен

преди 2 години

И кои са тез доставчици? Норвегия вече доставя максимално възможните количества, пък и находищата се изчерпват. СП работи на макс, украинският транзит от вчера е увеличен до контрактните количества .По Ямалския газопровод няма никакъв транзит поради липса на заявки и сега работи в реверсен режим. ТП2 (Балкански поток)- експортира количества за Сърбия и Унгария.

137

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 181 "Русия иска да работи с коректни купувачи на газ, а с ЕС това е трудно, поради тази причина ще продава повече на Китай." Който е учил история знае как се разпадна СССРто: вместо да правят ефективни ходове, те си плащаха за да са "велики" на страни като България (де факто си ги купуваха). Сега Русия е изправена пред същото - да продава много под пазарната цена на Китай, за да дуе мускули на Европа. С тази разлика, че не могат да си купят нищо от Китай освен потупване по рамото.

136

Анонимен

преди 2 години

До 170 "По далече от Русия по добър живот."Девет човека не одобряват това изказване. Интересно колко близо до Русия са РЕАЛНО, или само на приказки са "близо".

135

Анонимен

преди 2 години

Не е почтено да спираш проекти за доставки на газ, а после да обвиняваш доставчика.

134

Анонимен

преди 2 години

Русия иска да работи с коректни купувачи на газ, а с ЕС това е трудно, поради тази причина ще продава повече на Китай.

133

Анонимен

преди 2 години

Давайте ни руски газ, който не искаме. Така ще го купуваме без пари. Русия трябва да ни плаща да използваме техния газ без пари.Това е пазарна икономика.

132

Анонимен

преди 2 години

Не искаме руски газ, но искаме руски газ. Русия трябва да ни дава руски газ, който ние не искаме, за да го купуваме без пари.

131

Оберщурмбанфюрер

преди 2 години

До И правото иречение: Да, Русия може да работи с правилен консуматор на газ, като се свърже с марсианците или лунатяните, а защо не и с ония отворковци от остров Тимбукту. Никой не им ще нито газта, нито автамабилите, нито самальотите, нито електрониката - ТВ приьомници, гарамафоньи, магнетофони. За компютри, хм, в някоя друга епоха може и да си направят. Толкоз. Спиране на газта от Русия и дэржавицата им е в киреча до шия с потъващ завършек.

130

Анонимен

преди 2 години

Лайен какво мери сега- усещането на ЕС, че няма газ или нямането на газ? Щото може руснаците да имат усещането, че ЕС си има достатъчно газ.

129

Тънков

преди 2 години

Какво се промени за година.Газпром е увеличил доставките с 15%.Велики студове няма а цените тройни.Обяснението е от просто по просто.Тока!Зелените *** плащат луди субсидии за ел.коли и в същото време се закриват ядрени и въглищни ценрали.На тяхно място ВЕИ.Днес над 7 млн. коли потребяват ток колкото Бенелюкс.За да се справи системата се гори газ в т.н. когенерации в несвят.В резултат на зеленото харакири ток по 300Е и газ по 1200.А Путин трябвало да увеличи газа при това ч го въртят със СП2.

128

ББ

преди 2 години

A ВИЕ КОЛКО КОРЕКТНИ ПАРТНЬОРИ СТЕ

127

Шебека Калеко

преди 2 години

Газпром си изпълнява абсолютно стриктно всички договори с ЕС, това е ФАКТ.Това , че брюкселските самозабрави ли се гюбрета не могат да се планират потреблението , не е проблем на Газпром , а на Европа

126

Въпрос

преди 2 години

Кои са тез доставчици г-жо Лайненн?Вие там на големите софри и царски банкети имате ли си представа за живота отвън прозорците?Ти щом си фон значи имаш запаси от пари!А какво да кажем ние с гайдите?Кой ще ни доставя според мизерния ни просешки животец?

125

Анонимен

преди 2 години

По далече от Русия по добър живот.

124

Голата истина

преди 2 години

Другарката Урсула пак се прави на ощипана мома.Газа а и нефта свършват.Има за още 50-80г. но не за всички.Истинската причина че Газпром не увеличава доставките е че подготвя ЕС за утрешния ден.А той дойде.В Пекин Путин подписа да газопроводи и доставки за 25г. - о нещастие,от същите находища от които днес черпи ЕС.Други няма и мяма да има.Шистовия газ изчезна.Руския и китайския пазар са приоритет.САЩ имат квота за износ а и те мислят само за себе си.Алжир,катар,азерите и т.н. Трудна работа