52

Анонимен

преди 2 години

Защо никоя организация доколкото знам в България не публикува данните от проучванията си.Примерно от 30 вафли има две читави. Напишете кои са тези две. Да видите как масово ще почнат да се купуват само те и другите тарикати искат не искат ще почнат и те да правят читави продукти. То не остана едно нещо което да е натурално. Дори и скъпите продукти които уж затова са скъпи,че били без гмо. Дръжки. И те са натъпкани с всякакви незнайни неща.

51

само за сведение

преди 2 години

Дори в шоколад Линд и Нутела, които са сериозни марки има палново масло, какво говорим за останалите сладки неща..отдавна индустрията ползва евтини заместители без да им мигне окото.

50

Асан

преди 2 години

Вафла Мая за друга не искам да зная :)))

49

Анонимен

преди 2 години

Не само във вафлите но и в кроасаните има палмово масло.

48

Анонимен

преди 2 години

Време е да се наложи строг контрол върху гнусотиите, които ядем. За това сме толкова болни и масово имаме проблеми със стомаха. Ядем най - големите *** в Европа, заместители на всичко. Направо затвор за такива производители и глоби от 20 000 лв нагоре !!!

47

До 45

преди 2 години

Никой не ви кара да ядете вредните храни! Вие сами си вземате решенията на база на вашата (не)информираност. Да се храниш здравословно нито е по скъпо нито е трудно. Просто трябва да знаеш кои храни са добри и кои не. Както вече казах не купувайте пакетирани храни и няма да имате проблеми. Купете си пресни продукти и си сгответе домашна манджа. Купете си качествено брашно и си опечете домашен хляб. Няма нищо сложно. Като ви се яде сладко направете си палачинки с мед примерно.

46

Анонимен

преди 2 години

И във вафли FAMILY mini waffles има палмово масло, даже е изписано, сега проверих.

45

Име

преди 2 години

Пазаруването става все по-трудно. Ние като семейство четем етикетите, и при наличие на палмова мазнина(хидрогенерирана или не) продуктът не се купува. Същото важи и за каквато и да е хирдогенерирана мазнина или маргарин. Продукти с глюкоза също са сведени до минимум при покупките, а при наличие на аспартам се оставя обратно на рафта. Проблемът е,че има много други начини да ни тровят, и трябва да се винимава. Химията която се излива в селското стопанстово и т.н.

44

Анонимен

преди 2 години

Всичките

43

до АнонимеН

преди 2 години

Всички български вафли на пазара ни са с палмово масло и Е...., НАПИСАХА този път журанлистите добре статията,но о са изследвали 5 вали..Мура,Морени,Троя....то не може за 25-45 ст да вземеш без палмово масло и цялата таблица с Е

42

Анонимен

преди 2 години

Е напишете марките

41

Анонимен

преди 2 години

До Ken......При желание всички могат да си произвеждат. За какво ми е олио като имам краве масло и мас от прасето. Риба от реката и язовира. Млякото е от кравата от което правя сирене кашкавал и масло. Яйца от кокошките. Месо от телето и прасето. От градината са зеленчуците и плодовете. Брашно от нивата. Виното и ракията от лозето. Всичко това ми остана по наследство от баща ми. Бог да го прости. Аз и синовете ми продължаваме традицията. При желание всеки може с труд са и изкарва прехраната.

40

Анонимен

преди 2 години

Затова смъртността в България е на такова високо ниво, защото ядем най нискокачествени храни на най високи цени.

39

Елементарно е

преди 2 години

Не яжте нищо преработено пакетирано и консервирано. Щом е в опаковка и има голям срок на годност значи е вредно.

38

Боби

преди 2 години

А некои даже с сисиликон...

37

АнонимеН

преди 2 години

БЕЗ ДА СЕ НАПИШЕ МАРКИТЕ НА ВАФЛИТЕ , СА САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!

36

Ken

преди 2 години

До Анонимен 29 --- Шапка ти свалям, но не виждам как всеки може да си произвежда масло, мляко, месо, хляб, зеленчуци, плодове, да вари алкохол, да пресова слънчоглед за олио. За рибата не смея да попитам. За житото, брашното и хляба още повече.

35

Анонимен

преди 2 години

До 35 Значи става дума за това, че трябва да ви продават по-скъпо, ако искате да се пържи с качествена мазнина. Само ми е чудно, защо хубавите ресторанти, където се готви с качествен продукт никога не е претъпкано а в местата с евтино често не можеш да си намериш място. Може това да обясни защо палмово, а не слънчогледово.

34

Анонимен

преди 2 години

палмата ви е последен проблем, да ви кажа. ами моно- и ди-глицериди на мастните киселини как ви звучи? ами лецитин? ами протеинов изолат? ами глюкозо-фруктозен сироп? ами инвертирана захар? ами глицерол? ами амониев сулфат? и пр. ипр. ипр. направо всички на село всеки да си отглежда храната и това е.

33

Ken

преди 2 години

Глупости на търкалета ! Всички здравословни проблеми се дължат на липсата на ваксинация срещу ковид. Ваксинирайте се и може да ядете пламово масло с черпака.