191

фактите

преди 2 години

Още в османската империя сред българите от областа Македония е имало някои села , коита са се гърчеели , спр. Паисий , в последствие чрез подкупи е имало някои да са се пишели сърби /прави/ , но никога не е имало някой да се обявил за етнически македонец ! Впрочем нашите войски заварват през 1941г. във Вардарско потресаваща мизерия в следствие на сръбската окупация и отделят 1/3 от бюджета на Царство България за подпомагане и възстановяване на тази област . Това ли са "фашистичките окупатори" ?

190

лъже

преди 2 години

лъжеца.Всички северомакета лъжат като дърти сръбски ***.

189

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 228 ЕС няма нищо общо. Тука важи само дали даден факт е истина или лъжа. Гоце Делчев е българин а те го пишат македонец. И за тях е важно щом го правят както и за нас е важно. Щом е важно и за двете страни и е проблем значи има смисъл да се реши кое е истина и кое е лъжа.

188

Анонимен

преди 2 години

Режимът на хърватския поглавник Анте Павелич какъв е бил? Фашистки или профашистки? Режимът на Недич в Белград (1941-1944), какъв е бил? Фашистки или профашистки, след като праща сръбски войници на източния фронт? Значи за скопските макета не беше проблем 45 годни да живеят по братски в Титова Югославия с потомците на хитлеровите ортаци, но днес е много голям проблем за тях да живеят по братски в НАТО и ЕС с "бугарскиот фашистички окупатор"!

187

До българин221

преди 2 години

Има сайт: "Сите българи заедно"! Чети там! Ще видиш какво са правили сърбите и гърците в Македония - над българите! Много от репортажите са написани от чужди репортери - Франция, Чехословакия и др. Ще видиш доста ужасии и снимки! А сега - До "Македонец": През Първата СВ, а България влиза в нея чак през 1915-та(есента). Всички държави са искали да я вкарат във войната. България иска да присъедини Македония и иска гаранции, а не голи обещания. България не задържа сърбите - връща ги в Сърбия.

186

Анонимен

преди 2 години

След 1878г. българското царство със застъпничеството на Руската империя и участието на българското население живеещо много отдавна от давнешни времена на нейна територия по ред причини и поради преселенски заради неблагоприятни стечения на исторически обстоятелства по родните места,земи как прогонени от завоеватели явили се с цел покорение с унищожаване на нравствени ценности и вероучение възприето от населението в основа на съществуването му изявено в народни събори с обичаи в храм паметници.

185

Продължение

преди 2 години

Сърбите са били подчинени на Рим, както и на България!

184

Евроатлантик

преди 2 години

Защо ме занимавате с тия сърбомански кучета.Да идват я Скопие шиптарите.

183

Анонимен

преди 2 години

Прави са македонците, като им се пишем приятели, що ги спираме за ЕС?Къде за членство в ЕС, се изисква признаване на българската версия за историята на Балканите? Никъде?В ЕС се смеят на нашите изисквания.

182

Терминът "Славя

преди 2 години

Е фалшив. Създаден е през 16-ти век, подобно на други термини като "Византия", "Татари" и други. "Славяни" няма и никога не е имало! Терминът е приет(а те са го отричамли) от руснаците - на него се основава на външната им политика! КОМИНТЕРНЪТ слага капак на всичко - народите се обезличават! "Славяни", означчава -"РОБИ", а и такова словосъчетание влатинския и в гръцкия няма! "Сърби", идва от латинския "servi" и означава - "слуги"/ "роби" или дирекното "слугинаж". Сърбите са били подчинени на Рим

181

Анонимен

преди 2 години

До Македонец И от вас сега се иска да не изопачавате историята и нищо друго. Правете си отделна държава но трябва само да признаете истините и не ги изопачавате.

180

Анонимен

преди 2 години

До Македонец Смятай за кой път ви помага България.

179

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 220 ИСках да кажа че Югославия е фашистка държава лакома за чужди територии и нищо че в крайна сметка застава с Англия. Това че е с Англия не я прави нефашстка. Така че е Югославия е по-фашистка от България ако може да се каже, защото България иска да си върне Македония и бяло море, а Югославия никога не ги е имала и ги иска.

178

Македонец

преди 2 години

До Анонимен 219 Се согласувам со тоа. Благодарение на Блгариа многу македонци се спасени, кои биле плен како дел од кралската српска воиска. И дедо ми бил мегу нив. Нема ништо спорно тука.

177

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 220 Важно е че Югославия е била окупатор на Скопие и е била готова да окупира и Солун. В крайна сметка Скопие няма никакъв избор.

176

Анонимен

преди 2 години

До 217///Югославия първо е искала от Хитлер да окупира Солун и получи излаз на бяло море, но после се уговаря с Англия, че ще вземе и София и се отказва от съюз с Хитлер ///Не е така!Първо доброволно Югославия влиза в Тристранният Пакт, за 3 дни! Англичаните скорострелно със свойте агенти в Белград правят преврат и сърбите нератифицират договора от Виена.

175

Анонимен

преди 2 години

До Македонец Евреите и в България са щели да изгорят. Просто са имали късмет че няма толко влакове на немците за да ги извозят и бг са протакали до последно. Каквото е могло да бъде спасено е спасено. Но пък България чрез бг армия в Скопие пък спасява македоните от лагерите в Полша уж са с Хитлер. Не забравяй пак кой ви спасява. Не сърби а българите ви спасяват за пореден път и нямаше да ви има.

174

Анонимен

преди 2 години

До Македонец Забравяш Хитлер разрешава само временно управление на България в Скопие срещу това да държи армия срещу Турция. Югославия първо е искала от Хитлер да окупира Солун и получи излаз на бяло море, но после се уговаря с Англия, че ще вземе и София и се отказва от съюз с Хитлер за да му пречи да помогне на Италия в Албания. След войната и Македония и България са щели да бъдат окупирани от Германия.

173

Анонимен

преди 2 години

До 211Няма тест с който може да се докаже етническа принадлежност.Такива тестове са шарлатанство.

172

До "Македонец&q

преди 2 години

Окъпатотите не градят, а само грабят!