302

Анонимен

преди 2 години

Поздрави ... След 500 години можеш и да ме стигнеш .. :)

301

До Анонимен 382

преди 2 години

*** .. Работил съм за Европейската централна банка .. След това 4 години бях наемник на Европейската комисия ... Знам много добре за какво става дума ...

300

Бургазлията

преди 2 години

Добре де, как не се намери накои от по-образованите да наеме едно жилище на свободния пазар и да го дава под наем на колегите си при по-добри условия. Поддръжката на една кола излиза около 500 евро на месец. Това са по 100 евро на човек, с които могат разширят радиуса на търсене до 30-45 мин от работното място. Екипът на журналистка, който е работил година и половина по "случая" толкова ли не намери време да им обясни на тези хора как да се организират по-ефективно.

299

Гошето

преди 2 години

До 374 Работих в екип в който имаше двама германци - това в американска банка в Лондон. Абсолютно нищо не пипаха по цял ден с дни наред. На единия му звънят в понеделник и го питат кога ще бъде готово нещо. Той отговаря - в петък след обяд. Затваря телефона и не пипа нищо още 4 дни. Другия обикаляше близкия мол по цял ден и все нови ресторанти търсеше. Пълни търтеи. Карат го на стари лаври, изкарат от предни поколения.

298

Herr Muller

преди 2 години

До Анонимен 374 ---- Колега, действително съм изумен от нашего брата - българинът, който дава "недвусмислени" мнения и охарактеризира Германия, посещавана вероятно с цел "туризъм". Човек трябва да се "потопи" в съответната държава, да има социални контакти, за да вникне в квинтесенцията на мислене на съответната нация, за да оцени държавата и хората.

297

Herr Muller

преди 2 години

Нека слезем на Земята. България се управлява от криминални елементи обвързани в особено сложни структури. И десет висши образования да имаш няма да можеш да се регнеш помежду им, ако не си от същата тайфа, докато на Запад има възможности за всеки амбициозен българин да постигне това, което желае. Проблемът на много българи е, че не могат да се оправят с езика - не само говоримо, но и писмено, но каквото и да работят получават достатъчно, за да се нарекат ЕВРОПЕЙЦИ.

296

Анонимен

преди 2 години

Много гадно и лошо било, ама изпадат в ужас само като им споменат за Maйкa България! Татковината!

295

Гошето

преди 2 години

Още има много българи, които мислят Германия за голямата работа. Много са далече от истината. И там вече парица е царица от много години.

294

Анонимен

преди 2 години

За какво му е на някой да инвестира тука, като може някой ден да се събуди и фирмата му вече да не е негова, барабар със сметките и оборудването, като направо му отиваме на крака. Все пак Германия е на два часа път с минимална 2к евро. Нека управляващите, това добре да го запомнят.

293

Анонимен

преди 2 години

Това са инвеститорите, които правителството може би очаква! Добре дошли в скъпата ви Германия българи! За сетен път се убеждавам, че 80%-те са повече от 100% - някакъв оксиморон е, като дървен камък!

292

До Sorry

преди 2 години

Щом си пътувал много предполагам правиш разлика между това как е устроен светът там, дори и като среда само. От доста време не работя за пари, тъй като имам вече достатъчно, но средата тук ме убива. Нищо не работи както трябва, бих емигрирал само заради това.

291

Анонимен

преди 2 години

в българия ако си миризлива криминална мутра със сигурност ще си собственик на голяма фирма и ще великия български миризлив дерибей и ще присвояваш данъците на великите българи които имат много възможости да плащат по най-различни начини на великия български връзкар некадърник

290

Ха

преди 2 години

Днес.бг пак препечатва стари статии да си търси читатели. Аз пък току що четох статия , че голям процент от високо квалифицираната работна сила на Германия напуска страната за да търси по- добри условия. Германия отдавна не е това което беше. От друга страна съм съгласен ,че ако знаеш и можеш у нас има много добри условия в момента за развитие.

289

Анонимен

преди 2 години

в българия има много възможности за миризливи мутри и криминални типове

288

Sorry

преди 2 години

Ами кой за каквото е учил. Не познавам и един българин който да живее по лошо от който и да е среден европеец. Ама такава ми е средата. Не казвам че няма, но то си зависи от човека. Пътувам много и да виждал съм и просяците по улиците на запад и спящите по улиците и банките за храна в магазините на "богатите страни" но там никой не търси виновен за положението си. Постигнал си това което си заслужил

287

До наблюдател

преди 2 години

В България има много възможности и глад за квалифицирани и високоплатени кадри. Но ако те мързи да се научиш да пишеш даже сносно, е...тогава може и робски труд в Германия да ти се стори доходоносен. Кой каквото е заслужил и на какво си е постелил

286

Скандално ли?.

преди 2 години

"Новото робство" не е нещо ново за съжаление в много държави - и в Германия и в Кралството където официално е признато че съществува и се води борба с него , а и в Арабските държави където си е неофициално основна работна сила. За съжаление в много от случаите голяма вина за положението имат и самите "роби" които са се съгласили с положението си най- често от незнание и страх от санкции

285

Анонимен

преди 2 години

ясно е българка с 2 висши образования работи в кланица в германия а некадърни връзкарски пелтеци не говорещи български правилно живеят като търтеи в народното събрание на великите българи хахаха смърдящи връзкарски велики българи

284

дедо Ташунко

преди 2 години

Всичко е преувеличено и пресилено. Като не им уйдисва нека напуснат. Заплатите са поне 10 пъти по-високи отколкото в бугарско. Само, че в Германия се работи, няма шега!

283

Herr Muller

преди 2 години

По данни на предаването, по-малко от един процент са със сини очи и светли коси. 99% от бачкаторите са доста вакли. Вече се сещате, нали ?