32

До Хр.Христов

преди 2 години

Въпроси нямам, направих кратко и ясно изложение по въпроса. Пояснявам-няма нужда да излизаме от ЕС, а само да предлагаме скъпия си ток на тяхната енергийна система. И ако не се пренастроиш към новата реалност, вероятно просто ще трябва да си закриеш бизнеса с тока,другарю, сори.

31

Анонимен

преди 2 години

Ха,ха,"енергийни специалисти" обясняват как ще настъпи колапс в електроснабдяването,топлоснсбдяването,и водоснабдяването в резултат на високите цени на електроенергията.А пропускат един важен фскт,че това са услуги с договори м-у доставчик и потребител и с общи условия по договореност напълно в съответствие с пазарната икономикс.А в общите услоеия има и клауза за неустойка,ако доставчика на услугата не ги иьпълни,незавидимо от ситуацията на пазара на услуги.А това означава че няма форсмажорност.

30

Христо Христов

преди 2 години

До 38"Скъпият ток да се продава на богатите страни от ЕС, а евтиният да остава у нас. " - можу да стане, ама ако излезем от ес.Други въпроси?

29

Анонимен

преди 2 години

България ще фалира като през 1997 г, въпрос на няколко месеца е.

28

Анонимен

преди 2 години

Стрижи го тоя народ, трябва да пазим демокрацията и капитализма. Общоевропейски ценизадължително, пък заплатите нека са ниски.

27

Анонимен

преди 2 години

Ето как изглеждат "леви политики с десни инструменти". Само дето инструментите (като мораториум например) не са десни, а политиките, които се целят посредством тях естествено няма да могат да бъдат постигнати. Аман от некадърност!

26

Кекса

преди 2 години

Не разбирам защо трябва да да взимат свръх печалбите от държавните дружества и да ги дава на частни субекти.А свръхпечалбите на частните дружества остават в собствениците им.Ако има някой енергетик или икономист да ми обясни с прости думи че съм *** и не разбирам моля.

25

Анонимен

преди 2 години

Скъпият ток да се продава на богатите страни от ЕС, а евтиният да остава у нас. ЕС иска зелена енергия- ще плаща цената й. Ние сме бедни.а държава и за нас е евтиният роден ток от ядрената централа. Тя е достатъчна да покрие нуждите ни напълно- и като бизнес, и като битови/небитови потребители. А междинните, паразитиращи търговски и административни звена да се премахнат.

24

Лаик

преди 2 години

Ето удобно обстоятелство да бъде задействан **студения резерв**, и всичко ще е О'К . . . . . . .

23

Еколог

преди 2 години

Две цени на тока , масово се минава на дърва и въглища и всички жаживяваме в пушаци през зимата

22

Анонимен

преди 2 години

Вчера по ТВ вожда на КНСБ очерта накратко какво тр. да се направи - КЕВР да извади въглишните (скъпи) централи от енергийния микс за определяне цената на тока и да вкара там АЕЦ-а, която произвежда най-евтин ток в БГ. Така дори може и да падне цената на тока и то стабилно и дългосрочно, а не за цедмица-две. Това обаче не може да се направи за топлофикациите, които са на газ. Там ще страдаме дружно!

21

Анонимен

преди 2 години

Престанете да натоварвате хората и бизнеса заради печалбите на тъ.пите прекупвачески фирми на евтин ток бе. Като не са кадърни, по-добре да фалират те, вместо цялата държава.

20

минчо

преди 2 години

А защо изкупуваме енергия, след като си я произвеждаме.......Свръхпечалбите в сектора, каза господина......ахаааааааа.Ей, ще г...орите в а...да!

19

Анонимен

преди 2 години

Глупости! Никъде там не ни връща мораториума! Той не е за липса или ограничаване на тока, а само на неговата цена! Тия "експерти" не правят ли разлика?!

18

зяпнал

преди 2 години

До Анонимен 15 .... Като малък да си падал на глава??? Известно ли ти е, че България произвежда два пъти повече ток отколкото потребява? И да, дивият либерален капитализъм ни задължим да свържем цената на ток с борсите в Европа и да плащаме цена, която плащат и в Люксембург.

17

Платец

преди 2 години

Кой ше фалира от производителите на ток? Ветропоказателите и Слънчасалите. Останалите ще се вместят в конкуренцията. В края на краищата, конкуренцията е в КПД-то, което при ветропоказателите е ниско, а пре Слънчасалите още по-малко. Зелената енергия трябва да си повише кпд-то. Защо трябва да плащаме нищото.

16

Анонимен

преди 2 години

Айде и тези изкараха специалистити да ни убеждават как тока трябва да се вдигне. Сигурно и това е за наше добро

15

Анонимен

преди 2 години

Бойко Тиквата като не направи АЕЦ Беляне и газопровода, ся ще има дефицит. Тез крадливи маймуни мръсни...

14

Анонимен

преди 2 години

Ако вдигнат тока с повече от 5 процента , масово ще се извадят печките на дърва и в градовете няма да може да се диша както по времето на царя

13

Анонимен

преди 2 години

Aлчността на брокерите-спекуланти ще доведе до счупени брокеро-спекулантски кратуни.