32

Анонимен

преди 2 години

Ще се успокои тогава,когато излишните пари се "стопят"до паритет със стоките произведени и натрупани преди пандемията.Сега се произвежда всичко което"обслужва"пандемията и което дефакто унищожава ускорено излишните пари.За да се"изравни"баланса,ще трябва и някои Банки да фалират,за да не се задълбочи кризата и да се получат дисбаланси на различни места по света.Борбата за оцеляване на банки и банкери ще е голяма и ще"хвърчат"депозити на"***"т.е.ще ги занупят.А балона с имотите ще се спука.

31

Анонимен

преди 2 години

Време е Радев да направи шоково стотина лицеви опори за да спре покачването на цените. Сега цялата нация разчита на него.

30

???

преди 2 години

До Анонимен 22Как отвън могат "да ти спретнат инфлация"??? Реве ми се като ви гледам...

29

...

преди 2 години

До Анонимен 34За ниските доходи на българите не е виновна Европа че не се е намесила, виновни са българите, че не могат да направят каквото и да е като хората.

28

БАНКСТЕРИ

преди 2 години

Инфлацията възниква защото се опитват да правят от нищо нещо. Икономически растеж чрез печатане на пари. Е, икономически разстеж няма (или достигна лимита) и познайте какво става с парите - инфлация. Ако имаше разстеж той щеше да "попие" новите пари като гъба и всичко да е наред. Елементарен пример за разстеж е примерно нон стоп да се увеличава населението и потребността от пари. Обаче то разстеж реален в нищо няма. Просто няма нужда от толкова много нови пари. Ще надуват балона до дупка! ПУУУК!

27

Анонимен

преди 2 години

Ако Европа не се намеси драстично и мигновено за повишаване на реалните доходи на българите, тя просто няма ум и ни губи в недалечна перспектива. Не разбирам какво и защо чакат? Отвсякъде валят само рестрикции, изисквания ,тормоз, а насреща- нищо в замяна, освен галопираща инфлация. Пълно мало-умие.

26

Българин!

преди 2 години

До Анонимен до Чубака - 29:Мда! И при нас държавата "взе мерки"! И ТУК СЪЩО УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТИТЕ! Ама не на нормалните хора, А НА РАДЕВ, НА МИНИСТРИТЕ И НА ДЕПУТАТИТЕ!

25

Анонимен до Чубака

преди 2 години

А според теб ако престъпниците от ГЕРБ управляваха щеше да бъде по добре така ли. Аз живея в чужбина и тук цените се вдигнаха драстично заради високите цени на газта. Но държавата е взела мерки и увеличиха заплатите. Само, че недоразумението от Банкя само приказваше за диверсификация но нищо не направи затова сме в това положение.

24

Петка

преди 2 години

До Анонимен 22. Боже, Боже. Ама ти вярваш ли още ,че 1917 г. и Червената армия ще оправят света?

23

Анонимен

преди 2 години

"По-голямата част от българите се защитават от инфлация с инвестиция в имоти, но при тези цени това може да е по-скоро рисково", подчерта той.Покупката на имот в момента е да като да си купиш гъба напоена с инфлация до козирката .Това което не се казва в статията е че Централните банки са нервно на *** да вдигнат лихвите всеки момент .

22

Чубака

преди 2 години

Може на студено да стоят, може и да гладуват, но важното е "Никога повече Герб!!!" ... така "разсъждават" избирателите на шофьора ...

21

Анонимен

преди 2 години

Очаквайте 500 лв хляб. Някои си спомнят колко струваше хляба когато Краварите решиха да свалят Жан Виденов Защото той се отказа да унищожи селското стопанство заводите и да предаде народа. Тогава му спретнаха инфлация и изпразниха магазините. Долара достигна 3000 лева. След като го свалиха от власт поставиха мангожерито от драгалевци и той ни закопа. Сега ще ни закопат Канадеца и Кокорчо Агентите на Феро Мустафа. Ай честито тарикатчета.

20

Анонимен

преди 2 години

А бе щом помака Хазарта влезе за е би

19

Българин!

преди 2 години

Е, то на нормалните българи отдавна им е ясно, че ИДВА РАДЕВАТА ЗИМА! Лошото е, че комунистическите *** СА ПОВЕЧЕ! МНОГО ПОВЕЧЕ!

18

Анонимен

преди 2 години

Докога имащите ще правят разходи и после ще карат нямащите да плащат сметката?

17

Анонимен

преди 2 години

Да благодарим дружно на Рундьо и негавите разбойници

16

До 16

преди 2 години

От какво да го е страх баце ? Нали Мая го разследва ? Какво излезе до сега ???М ?Ще го търсите баце,драги,помни ми думата !

15

Анонимен

преди 2 години

Като чета коментариите тук, Баце яко е отворил чекмеджето. Голям страх го тресе и плаща яко.

14

Анонимен

преди 2 години

Интересно защо? И зелето ли поскъпна двойно в световен мащаб ? Как така Борисов е откраднал милиарди,а 10 месеца от както го няма -пляяяяс ,всичко поскъпна,ковид криза,безработица,нови заеми.Къде са откраднатите пари,които не са вече откраднати? Защо не ползвате тях,а теглите заем бе?! ПП казват много се е крадяло.Защо 10 месеца некрадене затъваме като Титаник ?Къде са крадените пари ???Защо от както го няма Борисов е пълен хаос.Политически,етнически,икономически !?

13

Анонимен

преди 2 години

Тоя псевдоикономист е гласувал за Пасивнити Пидалчита и Фигуранта, затова нищо не било зависело от България нали.