40

Кармен Златарева

преди 2 години

Варуфакис - това е гласът на разума!!!

39

Сата НАТО

преди 2 години

Варуфакис е типичен византиец.В случая под маската на вярната теза за Еврозоната, пробутва задължителна ваксинация.

38

Анонимен

преди 2 години

Ако нещо се случи с еврото, България ще е потънала много преди това. Тогава по-скоро ще ви трябват лири, а не левчета, защото турската войска ще е на Дунава.

37

Анонимен

преди 2 години

Имаше и такава идея да върната драхмата в спира с тройката кредитори. Едвам ги убедиха да не го правят. После италианците също искаха, обаче онзи службогонец Конте не им даде. Така че тролчета гербави не вървите.

36

Анонимен

преди 2 години

Не искаме евро, искаме си рубли !

35

Мазно гърче

преди 2 години

Ами вие в Гърция защо сте с евро ?! Айде върнете си драхмата и фалирайте и тогава съветвайте другите !

34

1-н

преди 2 години

с еврото едни другари не могат да крадат, затова е токо рев, а раята лесно се манипулира...бай Каиш само ще спечели, че няма да могат да го доят така нагло...

33

?

преди 2 години

Взимай съвети от Гръцката държава за управление на финансите .ха ха.Е сега идва Корнелия на власт и гледай какво ще стане с Лева. 1000лева едно евро???Само ако има Евро няма да ни е страх от Българския политик и БНБ да не напечатат един куп пачки.Опа кафето ще стане евро?? Ами като не го купувате няма как да стане евро. Търговците не са ***, въпреки че кафето поскъпна вече 2х за последните три години.Ако останем с лева, кафето рано или късно ще стане евро заради хиперинфлацията

32

Вин

преди 2 години

Къде щяха да са сега маляките, ако не бяха в еврозоната да ги спасяват по принуда германците ? 1000 драхми за евро?!

31

Пак

преди 2 години

Приеха ни задани откъснат от Русия без да сме готови в нито една свера сега същото правят с западните балкани....

30

Факт

преди 2 години

Колкото и да ни е гадно е прав, приемането ни в ЕС беше политическо а не на реален напредак!

29

VeryFackis

преди 2 години

Тоя гърците го изгониха с камъни... почти беше съсипал държавата им като финансов минисър. Значи първата ни цел е да приемем еврото, щото иначе нашите хартийки ще станат като през 1997 - 3000 лева за долар!

28

SHEFA

преди 2 години

ДАВАМ ВИ ПРИМЕР-ИТАЛИЯ КАТО ВКАРАХА ЕВРОТО 2001Г ЗАКРЪГЛИХА ЦЕНИТЕ НАГОРЕ.-6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ТОВА КАТО ПАЗАРУВАШ НА СКОНТРИНОТО БЕ НАПИСАНО ЦЕНА В ИТАЛ.ЛИРА И ОТДОЛУ В ЕВРО.АБЕ НЕ Е ЗА НАС-ИПРИ ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ-НЕ Е ДОБРЕ СПОРЕД МЕН.

27

Патриот

преди 2 години

Точно от византийците акъл не ща!

26

Анонимен

преди 2 години

Това че борда е вързан за еврото, означава , че сме в квази-еврозоната. Получаваме негативите от това , а ползи не получаваме. Затова трябва да влезем в еврозоната, първо за да спрем комунистическите олигарси да ни крадат - нали това е желанието на протестърските партии, но едно говорят , а друго вършат, вкарват ни в хиперинфлация. И второ ще спрем да ни крадат и от банките с най-разнообразните такси , а сега вкарват и отрицателните лихви. Наиститна сте овце, и затова комунистите ви стрижат.

25

Анонимен

преди 2 години

Борда не трябва да пада и никакво евро. Сега и без това сме вързани, но си имаме двоен буфер. Ако нещо се случи с еврото, лева си го има и можем да се отвържем. Отделно гръка е прав че Полша и Чехия никога няма да си сменят валутата и имат сериозни причини за това.

24

Анонимен

преди 2 години

Няма далавера, искат просто да премахнат всякакви елементи от обществата, които ги правят индивидуални. Какво е това "лев" за европееца, нищо не му говори, каква е тая кирилица, какви са тия йерогливи - айде на ви латиница, на ви малко чуждици. Бъдещето на ЕС е да няма граници между държавите, това беше казано някъде. Т.е. 0 суверенитет, 0 общност, 0 национален интерен, ние трябва да сме просто някакви единици, които лесничко да бъдат вкарвани в пътя и да не лаят много.

23

минаващ оттук

преди 2 години

Принципно правилно, обаче:За разлика от Полша и Чехия, България няма независима парична политика, защото сме във валутен борд и същевременно няма политическа партия с достатъчно доверие да ни извади от него за да вземем позитивите на това до сме извън еврозоната.Или накратко - платили сме авансово повечето негативи на еврото, но не ползваме позитивите

22

Анонимен

преди 2 години

24 затова ли германия щеше да фалира гърция преди няколко години? И накрая ги задължиха да си намалят пенсии и заплати. Хайде без тия.

21

Анонимен

преди 2 години

Валутният борд е в България вече 20 години. Той помага в началото , но сега вече е пречка за развитието на икономиката ни. Все едно е да караш колата 20 години с резервната гума и да се чудиш защо не се движи нормално и останалите ни изпреварват. Не сме забравили , че заради комунистическите зими- Видевнова и Луканова сме във валутен борд.