Снимка: Pixabay

България не трябва да приема еврото, заяви бившият министър на финансите на Гърция и настоящ депутат Янис Варуфакис.

По думите му най-големите ползи на ЕС не са свързани с еврото.

"Може и да спечелите нещо, но има повече за губене. Най-големите ползи, които сме получили от ЕС, не са свързани с еврото. Има много малко печалби, които могат да бъдат постигнати по отношение на инвестициите. Струва ми се безсмислено. Вие в никакъв случай не трябва да се присъединявате към еврото.  Можете ли да си представите Полша да се присъедини към еврото? Или Чехия?", коментира той.

Варуфакис допълни, че не е голям почитател на МВФ, но изрази пълната си подкрепа към Кристалина Георгиева.

„Тя е преследвана и демонизирана, защото има нова студена война между САЩ и Китай", посочи бившият гръцки финансов министър.

Още по темата
Той коментира твърденията към Кристалина Георгиева, която беше обвинена, че е оказвала натиск на служители като директор на Световната банка, за да бъде подобрен ранга на китайската икономика в класацията за 2018-та година "Да правиш бизнес".

"Американската администрация се прицелва в Китай. Играят си на международен мир и международна стабилност. Солидарен съм с управляващия директор на МВФ. Опитват се да се отърват от нея, защото не изпълнява техните прищевки", каза още Варуфакис и заяви, че скандалът няма нищо общо с твърденията за нарушаване на човешките права в Китай.

Според него пандемията щеше да е приключила досега, ако всички се бяха ваксинирали.

"Нашите правителства не са добри в убеждаването на хората, а отприщиха езика на наказанието", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase