59

МНЕНИЕ

преди 2 години

Аз лично съм за Паметника , нека да остане за поколенията Историята за Освобождаване на България от Фашистите . Да не повтаряме грешката с Мавзолея на Георги Димитров - човека унижил публично Хитлер в Центъра на Берлин - тогава социалните мрежи по целия свят са подкрепяли българския герой юнак .По между другото - в Германия има наченки на оневиняване и възраждане на Фашизма - вижте клипове в тубата - не ги трият .

58

Анонимен

преди 2 години

До 75Сакскобургите не управляват България и сигурно си много доволен ,само че държавата ни е на последно място в ЕС по жизнен стандарт.А до колкото си спомням и в соц-лагера бяхме единствено пред Румъния и Албания.Сега едва дали да сме пред тях!

57

проф. Ан

преди 2 години

Подстрекателите на разрушението са много малки и бедни душички, които ругаят себеподобните си. Затова в България нямаме замъци - защото хората, живеещи на тази земя рушат всичко що е чуждо или демоде. Защо Западът, а и Изтокът са пълни с туристи, а тук само със селски тарикати? Сигурно, защото там има какво да се види, а тук има върху какво да се пикае!

56

Против съм:

преди 2 години

Нещо строено от българи с български ресурси и материали дори и под заповед на някой си да бъде съборено, това не е мавзолея на Георги Димитров с египетската му мумия. Това е паметник построен по заповед на Сталин, но с наистина добър празничен повод и причина - наритването на Сакскобурготски ***! Но по онова време как да го напишеш така! Против съм да се бута, защото Симеон Фердинантов Сакскобурготски 3 ще реши, че никой повече няма да го бутне и пипне и тежко и горко на местното население!

55

Това, което казвам:

преди 2 години

Са историческите факти-отричате ли,че сегашна България е различна от преди 80 години (въпреки приликите,че Сакскобургите пак са тук и пак закопаха интелектуалния потенциал на нацията)и от преди 30 години?Не отричате!Отричате ли, че настоящите поколения ще решат съдбата на този монумент?Не отричате!Отричате ли,че бъдещите поколения на България ще разчетат контекста такъв какъвто настоящите приемат за най-близък до историческата истина?Не отричате.Отричате ли, че е построен от българи с български

54

Анонимен

преди 2 години

Бутай паметника на окупатора!

53

kiki

преди 2 години

Паметника ке го бъде,колкото и да не ви се ще

52

Анонимен

преди 2 години

Колко жалко е да си ленин станоев!

51

Опитвам се:

преди 2 години

Да намеря недвусмисленост, която и след сто години да е исторически вярна!Деполитизирането на този монумент е същото,като преминаването на Храма на българските владетели и държавници изцяло като държавна собственост и част от световното културно наследство! Твърде повърхностно гледате на въпроса с изкуството останало по Българските земи.А Леонардо да Винчи е казал нещо:Изкуството е царицата на всички науки, комуникираща знание и познание към всички поколения на света-минали, настоящи, бъдещи!

50

ПроСоТо

преди 2 години

До Анонимен..драги,НЕ Червената Армия "натресе комунизма"!!!...Не те знам що за птица си,но вероятно не си и чул за .."Един призрак броди из Европа"...ЕВРЕИТЕ "Маркс",Енгелс и Ленин свършиха тая работа!..Руснаците просто станаха първата и най-лоша ЖЕРТВА на споменатите..

49

Анонимен

преди 2 години

Да съборим с голи ръце символа на българското робство! Както направиха немците с Берлинската стена.

48

Или така:

преди 2 години

Он посвящен всем тем людям, которые освободили Болгарию от колониального - нацистского режима Саксен-Кобург-Готта - от будущих поколений.

47

Анонимен

преди 2 години

Никъде в Европа няма паметник на окупатора,това безумие има само в България!

46

Деполитизиране:

преди 2 години

Он посвящен людям, освободившим Болгарию от колониального - нацистского режима Саксен-Кобург - от будущих поколений.

45

Аз съм за:

преди 2 години

Деполитизирането на монумента, чрез промяна на неговия контекст:На хората които освободиха България от колониално - нацисткият режим на Сакскобурготите - от бъдещите поколения.To the people who liberated Bulgaria from the colonial-nazi rule of the Sackscobourgotts - from the future generations. Людям, освободившим Болгарию от колониального - нацистского режима Саксен-Кобург - от будущих поколений.

44

Турчин

преди 2 години

Абсолютно съм против,всякакви паметници на окупационни армии да има по тези свещени земи.

43

Анонимен

преди 2 години

Навсякъде по света тези паметници се демонтират, зящото Червената армия спаси Европа от нацизма, но и натресе нещо много по-страшно - комунизма. А ние най-големите *** на Русия пак ближем яко. Радев дава 400 000 лева за ремонта на този цирей, но за пенсионерите добавки след Нова година няма.

42

Ама сериозно ...

преди 2 години

Има един исторически факт, че ясната историческа истина за определени събития става ясна минимум 40 години след тях. В този ред на мисли много истини са ясни за Сакскобургите, които определено променят контекста на монумента и аз съм твърдо за неговото деполитизирани за геополитически цели и като от българската история на него да се изпише ясния исторически контекст:На хората които, На людеи каторай, To the people who ... освободиха България от колониално -нацисткия режим на Сакскобурготите от

41

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се бутне тая комунистическа останка, както махнаха и паметника 1300 години България.

40

Альоша

преди 2 години

Казва се паметника на СЪВЕТСКАТА АРМИЯ -ОСВОБОДИТЕЛКА !!!! . Да поясним освободила ни от нещо такова каквото е сега у нас -то пък се казва див капитализъм. Дай БОЖЕ скоро пак!