107

Анонимен

преди 2 години

В северен Афган, има вече три области не подконтролни на талибан. Преди дни се прокрадна информация, че ще дават отпор, но имат нужда от оръжие. Естественно, за да изтеглят талибан от границите си, се очаква Русия да се намеси. Това е трети фрон и капана, и за това е цялата игра с оттеглянето на правителствените сили. САЩ ги оставиха без муниции, но "зарязаха" военна техника при изтеглянето си.Освен Русия обаче, ако талибан го играят дестаблизиращи, може да се включи Китай и Иран.

106

Анонимен

преди 2 години

Талибание са хора на САЩ.Оръжията се оставя умишлено за да се исползват от ислямски групировки ИДИЛ за дестабилизация на Русия и Китай.Всичко се прави с цел да се дестабилизира Централна Азия(радикално влияние в бившите съветски мюсулмански държави).

105

любопитен

преди 2 години

Какво точно е "наземни бойни самолети" ? Движат се с подскоци?

104

warning BIDEN

преди 2 години

НАй простото нещо е експерти от САЩ да блокират софтуерно тежката техника вкл БТР,танкети,самолети,дронове,хеликоптери..Напомняме че престъпниците от последния кабинет на Борисов вместо да поискат военна помощ вкл самолети и БТР от НАТо и САЩ предлатиха с милиард долара ограбени от Българския народ цели 8 Ф16..

103

Анонимен

преди 2 години

В такъв случай като са по добре въоражени да направим съюз с Афганистан,защо ни е НАТО.С талибаните в един отбор.БА и Талибанско-афганистанската армия ще сме номер едно,по въздух вода и суша.

102

без коментар

преди 2 години

"По ирония на съдбата, фактът, че оборудването ни се поврежда толкова често, е животоспасяващо", каза трети служител...

101

Холмс

преди 2 години

боя се, че въоръжаването на талибаните е по приграната схема с ислямска държава, а сега ни убеждават, че няма виновни и всичко е "случайно"...

100

Alex

преди 2 години

Авторът прави ли разлика между самолет, хеликоптер и бронирана машина?

99

се

преди 2 години

До Извинете, че питамБезплатен обяд няма бре човече.Дрогата отива в САЩ без пари и се продава там и на други страни с огромна печалба.Борбта срещу дрогата е мит и целта е да нямат конкуренция.

98

SS

преди 2 години

До 123. Политика бате.

97

Анонимен

преди 2 години

Заглавието трябваше да е:"с дронове и хеликоптери :САЩ въоръжиха талибаните по добре и от страна на нато!"!

96

Анонимен

преди 2 години

Талибаните бяха обучени и въоръжени от краварите преди 30 години за да се бият срещу Русия.

95

Анонимен

преди 2 години

От статията разбрах, че краварите продължават да дават на афганистан бойна техника, за да не се разсърдят талибаните .

94

Анонимен

преди 2 години

Тези съвсем ни смятат за ***. Иначе как ще обяснят доставка на военни хеликоптери, само седмица преди всичко да е на талибаните? Те 20 години спаха ли, че да не са виждали накъде отиват нещата. Това е някаква комедия, в която могат да повярват само американските тийнейджъри.

93

Анонимен

преди 2 години

От продажни афганистански генерали, толкова. Щатите ще унищожат тази техника без проблем, само чакат удобния момент.

92

случано ли се случва

преди 2 години

Швейк, а дали не е отработена схема за въоръжаване на терористични групировки от типа на Идил и Талибан? Въоръженият по този начин Идил беше хвърлен за превземането на Сирия, но беше убит през 2017 г от Путин, а въоръженият по този начин Талибан срещу кого ще бъде хвърлен? Това е въпросът.

91

Въпрос

преди 2 години

"Администрацията на Байдън е толкова загрижена за оръжията, че обмисля редица възможности за тяхното унищожение" Красимирчо, а защо не допълни подзаглавието на статийката си стс: "Сетила се Мара да се побара"? И не е ли това предумишлен план, за въоръжаване на ислямисти, както при създаването на Ислямска Държава, която Тръмп капична? Сам си написал дори: "напомня на бойците от "Ислямска държава", които взеха оръжието на иракските сили, доставени от САЩ,"! Дали не поправят "белите" на Тръмп?

90

Анонимен

преди 2 години

САМО ПРИ ДЖО ХОРАТА ПАДАТ ОТ САМОЛЕТИТЕ,А ПРЕЗИДЕНТА СЕ ТЪРКАЛЯ ПО СТЪЛБИТЕ НА САМОЛЕТИТЕ.

89

Най-добрият коментар

преди 2 години

Джо е толкова либерално ***,че вече всеки си прави каквото си иска.Границата с Мексико е само в географските карти и който си иска влиза в САЩ,,черните си грабят и убиват без последствия,талибаните карат хамъри,руснаците си строят поточета,китайците се точат на Тайван.Пълна анархия.Това няма да свърши добре.

88

Помнещ

преди 2 години

По времето на Дончо тези гащници не смееха да си покажат брадите от пещерите,защото дрончетата ги пращаха при Алла.Сега при Картофа Байдън всички се разпасаха и не бръснат САЩ за нищо.