38

Може ли по-евтино?

преди 2 години

Въпрос който влудява всеки майстор, след като сте се спазарили и разбрали за всичко, а той вече работи работата си.Ако го `пришпорвате` и за още по-бързо, вие ще останете без майсторфи дари и без пишман-майстор.

37

Монтираха

преди 2 години

Дограма и накрая казаха, че трябвало да викна майстори за обръщане на дограмата. Въпросът е защо са я сложили обратно!?

36

морски

преди 2 години

По морето са бригади от български турци, живеещи дори на 100км. оттук.Който и да е майстор, трудно се наема, след като е излъган от мутрите или заплашен от местни новобогаташи.

35

Че Гобара

преди 2 години

Кой можеш да хванеш за 3500 лева за баня?! За 1 година напред са ангажирани. Търся от една година някой да ми боядиса 3 стаи и коридор и да защърпи няколко пукнатини в гипс картона. Просто нямам време сам да го направя. Идват, поглеждат и ми оферират - "Ими 9-10000 лева". Директно през врата ги гоня без "довиждане". В Лондон ли живеем, или в Париж? Кой взима такива пари за 3-4 дни работа? Хайде у лево бе ...

34

Анонимен

преди 2 години

Имам къща в едно градче из вътрешността на страната и досега само един път с много зор успях да си намеря майстори да ми направят покрива- просто след април месец няма как да намериш някой да ти свърши нещо , като най-много някой с много кредити да се навие да идва след работа .Зимата обикновенно са по морето да подготвят хотели, да ремонтират квартири , къщи за гости ... и читавите дюлгери със свещ да ги търсиш.

33

Калпави българи

преди 2 години

Американците затова сами си ремонтират къщата. Тази година само от ремонта на покрива ще спестя 9000 лв.

32

дедо Ташунко

преди 2 години

"Майсторът" Цветан Александров е за затвора. За една стълба е взел 4900 лв и то само за труд. Да не би тази стълба да води към двореца на нейно Величество Елизабет? Самозабравиха се простите майсторчета в родината. Деветдесет и пет % от тях работят на черно и не плащат никакви данъци. При тези цени ще стане както при соца. Хората сами ще започнат да правят ремонтите в къщи. Едно време инженери, доктори и учители сами си лепеха плочки, зидаха, измазваха с мазилка и си слагаха паркет или ламинат.

31

СКЪПО УДОВОЛСТВИЕ е

преди 2 години

сериозна застраховка на жилището, към коректен застраховател.

30

Пич

преди 2 години

Истината е, че стройтеслтвтото отново се раздвижи, хората започнаха да си влагат парите в имоти страхувайки се от инфлацията. Майсторите съответно са отново търсени и в момента буквално не можеш да хванеш никой за какъвто и да е ремонт. Ако случайно някой е свободен, то цените са абсолютно безумни. Идват, работят 1-2 дни и после изчезват. Класическа измама. Съвет - каквото можете да си правите сами, действайте. Да свием пазара на частните ремонти колкото в възможно, да останат малко гладни.

29

Фънк

преди 2 години

И каква е причината за високите цени? Намалялото търсене в пандемията ли?И да не вземем да занижим стандарта ще бръснем повече. Докато едни фалират заради локдауни, други се ояждат.

28

Панелни мишоци това

преди 2 години

вашето живот ли е?Мъка...

27

Анонимен

преди 2 години

Само за банята е 10 000 лв, а тоалетната, а кухнята, а външната врата с бравата е 2 000лв

26

убийствено права

преди 2 години

"Не искайте много, не можете даму платите цената!--баба Ванга.

25

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 2 години

Тук има къщи на по 100 години, но правени от истински Майстори.Не са `мръднали`.Дребните ремонти не се броят.Гледам правят и сглобяеми къщи дървени, дори и двуетажни.Надявам се да са качествени...

24

ПРЕБРОЯВАНЕ 2021`

преди 2 години

Така хубаво всичко материално ще ни преброят, че ще ни сурвакат със още по-високи данъци, но от сърце.

23

Панелни таласъми тва

преди 2 години

вашето живот ли е?!Имам и апартамент и къща.

22

Анонимен

преди 2 години

До22. Проблема е, че и майсторите в София ги няма, както овчарите на село. Цената 10 000 е старата.

21

богат-беден

преди 2 години

До ***`Има и друга крайност.След много дълго търсене, съсед се стпря на фирма предлагаща най-евтина дограма.Обаче "майсторите" - леваци, а самата дограма - имитация на дограма, ако ме разбирате.Създаваше му проблеми, най-вече Зимата.Редовно нещо и доправяше, уплътняваше, а скоро смени стъклопакетите със качествени.Аз сложих външни щори от прехвалената фирма.Нямах пари, избрах най-евтиното.Излезе ми ПРЕСКЪПО!Сега първо избирам качествено, проверено - накрая купувам.

20

...

преди 2 години

тия смешни брокерчета (разбирай няма какво да правя друго) си мислят и че останалите хора са прости като тях. да си продават застоялата стока или да си я купят те да си приключат съществуването

19

May be

преди 2 години

Поредната поръчкова статия, уверяваща ни да приемаме по високи и по високи цени на строителния бранш. За справка, в статията умело се премълчава факта на пример за дървесината,че предния месец падна с 70%. Да найстина имаше огромен скок на дървесината и беше минала 1000,но сега след огромния спад от предния месец пак е близо до цената от преди година, но този факт бърка замисъла на поръчковата статия!