18

Хмм

преди 2 години

Една от любимите ми мисли е. Имате в 3 опции - работа, свободно време и семейство. Можеш да имаш само 2 от тези неща, т.е едни от нещата винагитрябва да се жертва. Ако искаш пати и свободно време нямаш време за семейство. Ако искаш семейство и пари забрави за свободното време. А ако искаш семейство и свободни време забрави за парите. Е толкова е просто

17

анонимен

преди 2 години

Прав си 12! И аз съм завършила ВМЕИ Ленин, само че като затвориха предприятията, вече не сме нужни! В провинцията изобщо няма работа, а и като ти видят ЕГН-то, изобщо не ти се обаждат! Само на 60 км от София, заплатата е замръзнала на 650 лв, от които получаваш 500 лв чисто! И нищо под масата, особено сега в ковид кризата на робовладелците им дойде добре да не дават нищо допълнително! Имам предвид там където не е спирало да се работи! Така че се съмнявам за това "масово увеличение на заплатите"!

16

Митьо предприемач

преди 2 години

Ан тъй, учете ги аргатите да искат. Какво увеличение. То бизнеса изнемогваме. Аз храня 23 на аргати. Плащам 1000 лв. чисто в Пловдив за склададжии. Нищо няма да увеличаваме. Работници има а на есен и зимъска ша са още по- гладни щом ми гласуват за Чалгата, Бойкикев и Мая Манолова. Ша ми са молят след няколко месеца гладните за работа.

15

селянин

преди 2 години

я тия дет предлагат по малко от 300 юро на ден не ги поглеждам

14

Анонимен

преди 2 години

До 10 Къде е това златно място та да отида там да работя?Аааа, ясно. Сигурно е тайна? За IT сектора не ми говори!При белите poби не ходя! Заплата от 1200 евро за програмист който си скъсва г_за от бачкане е смешна в цяла Европа, освен може би... в България?За другото, за младежите съм съгласен - нямаме качествено образование, затова повечето се мислят за родени Айнщайновци и морето им е до колене.Параграф 22 се получава...

13

Анонимен

преди 2 години

Ако не беше 12 годишното управление на ГЕРБ, сега заплатите и пенсиите щяха да са двойно по-големи. Бойко ви окраде до шушка, ама вие не го разбирате.

12

Анонимен

преди 2 години

Значи ли, че вече няма глоби, тн. ?

11

Мдаа

преди 2 години

До: Хмм (номер 7) Аз така навремето като завърших ВМЕИ-то (Сегашния Технически Университет София), като млад специалист отивам да си търся работа в частни фирми - тъкмо цъфна "демокрацията".И ми викат "Виж ся к'во, ние сме сериозна фирма, търсим обучени специалисти, с богат опит, не си за нас!".Сега като натрупах богат опит, ми викат "Ама на нас ни трябват млади специалисти, мотивирани да градят кариера..."

10

Невидима заплата

преди 2 години

Когато въздушният транспорт се възстанови напълно след пандемията, още много "кадри" ще напуснат, и то завинаги.

9

Хмм

преди 2 години

Около мене няма един човек дето да работи за под 2500 чисто... не знам как така тука голяма част от хората се оплакват за 800 лв заплата. Говоря за София, извън нея може и да е друга реалността. Който не си е поискал на него не са му дали. Освен това винаги можеш да смениш работата за по-високо платена. Да не сте женени за работодателя. Винаги първо трябва да гледаш грешката в себе си и после в другите. Който каквото си направи

8

Алелуя!

преди 2 години

От вашите уста в Божиите уши!

7

Хмм

преди 2 години

В България има страшен глад на кадри. Огромно количество хора не искат да учат или да се преквалифицират. Ако се разходите из Люлин навсякъде седят едни хора и мислят как да направят някоя далавера, но не и да работят. От друга страна голяма част от фирмите искат хора с 20 г стаж и да са на 25 години. Трудно дават шанс на по-възрастни но с желание. Накрая става параграф 22. Който може да си преглътне малко егото може да си намери много добре платена работа, но не всеки иска

6

С Огън и Меч

преди 2 години

За какво "заплащане" говорите - в момента се получават пари едва-едва за мизерно преживяване ...В голям областен град, предложенията за експертна позиция в голяма фирма са около 800лв и има буквално стотици молби ... Хората работят и мизерстват, спрете с тези нагли лъжи за 1000дата лева заплати, че и тук за увеличаване даже си фантазират !

5

Анонимен

преди 2 години

Дефицитен-недефицитен кадър, при *** повишение на заплатите НЯМА да видите, ама нищо де, нали ЛЪЖИТЕ (популизмът) са "питателни" - хапвайте си лъжи на корем и си изберете Бойкикев или СлаФчу (няма значение, който и да си изберете, получавате ВСЕ ***).

4

Анонимен

преди 2 години

И откъде смятат да намерят служители при демографски срив от северна корея ли, от зимбабве ли, откъде?

3

Анонимен

преди 2 години

Влиза шефа на оперативна и казва:- Защо се оклюмали, трябва да се радвате че заплатите са ви с 30% по-високи.Един служител пита: - Сравнено с кое са по-високи?- Е как с какво? Със следващата година!

2

Анонимен

преди 2 години

След преврата и ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО, най-после все хубавини от комуно...идните медийни блюдолизци - вижте колко са Убави Киро Язовиро, Кокорко и МинеТов, хеле пък Чашков - силата не си знае! Ама да не си ги помислите за мрако...бесни комунисти - не бе, той най-големият мракоб...есник си остава наш ***, поне още десетина ще ни е и цар, и господар, и като си спретне нова Конституцийка, поне няма да я такова, както със сегашната, която го ИЗБРА!

1

Елемаг

преди 2 години

Почти всички българи, са при останалите 50% от работодателите !!!