70

Анонимен

преди 3 години

Българския ген не е един ген,а смес от гените.Българин е термин за гражданин на държавата България,а не генетична структура на един човек. В гените на един българин може да има ,но много вероятно е да няма прабългарски гени.Те са до 2 % в нас.Като цяло Заев е абсолютно прав да спори на тази тема.Един Македонец може да има повече прабългарски гени,но въпреки това ,той според международното право ,може да се определи като македонски гражданин,а как се чувства си е лично негово решение.

69

до 73

преди 3 години

Че щяхме "да видим" е сигурно. И да се благодарим на Бога, че ни се размина. Но едва ли щяхме да смятаме, че не сме българи. Чак толкова ниско едва ли щяхме да паднем.

68

Анонимен

преди 3 години

До АнонименИ скандинавците крадат история, мога да посоча конкретни примери на кражба на история от славянски държави, но сега не му е времето!

67

Анонимен

преди 3 години

Не се смейте на македонците. Ако България беше станала част от СССР, както Живков искаше, щяхте да видите вие, щяхте да сте южно дунавски българи. България имаше голям късмет, че си остана НРБ.

66

lkgt

преди 3 години

Те хърватите клаха сърбите и през 90-те

65

Анонимен

преди 3 години

В Скандинавия през вековете също е имало спорове но не и до такава степен каквато сътворяват от РСМ и постоянно крадене на друга история щото нямат собствена По скандинавието говорят почти еднакво имат еднаква валута не си спомням точно каква брше но все пак различна за различните страни и никой не краде историята на другите щот баба му кралицата била от другата д-ваТук на балканите просто сме си такива предатели егоисти дето гледат не на тях да им е добре а да навредят на съседа мак поговорка

64

Анонимен

преди 3 години

Предлагам да направим една коалиция от България,Гърция,Румъния,Македония,Сърбия, по подобие на Вишеградската четворка, по-късно да се включи и Албания.

63

истината

преди 3 години

Комплексарщина,каквато вирее на Балканите няма никъде.Все нещо се дели,изкривяване на историята,за да се изкара по-велик от другият и тн..

62

Анонимен

преди 3 години

До АнонименМакедония е измислена от фанариотите- 16,17,18 век,фанариотите са измислили и историята за Александър Македонски,тяхната цел е била гърцизация на християнското население на Балканите с цел да се облаготелстват финансово,като налагат данъци на християнското население,а част от тези данъци са давали на турския султан,за да си затваря очите за дерибействата им,но християнското население се вдига на бунтове срещу гъцизацията,изгонват ги и слагат свои свещеници,така се ражда Възраждането

61

Благодаря Професоре

преди 3 години

Радвам се ,че в този живот успях да науча още важни неща от историята на България ! Имам една книга която се нарича "История Славянобългарска" . Разбира се от две части снимки от оригинала и съвременно тълкование .След като прочетох вашето изявление , разбрах че няма причина да се срамуваме БЪЛГАРИТЕ защото сме по европейци от всички народи в ЕВРОПА. Ние спряхме исляма към Европа , заедно с Византия /Гърция/!Това трябва да учат децата в Европейски съюз! А Русия и Путин да духат супата !

60

Анонимен

преди 3 години

Слабо ,Овчаров!Много слабо!Все пак за правнук на овчари все е нещо.Иначе нямаш и 1% от знанията на Б.Димитров.Написал си едно-нищо.

59

Анонимен

преди 3 години

Гърция е още по чувствителна от нас на тема македонци а Сърбия нарочно ги създадоха такива не може хора жители на една географска област Македония във времето има карти да се определят и като нация от миналото при положение че са били владение на различни държави и никога не е имало държава Македония а само област географско понятие Тези са държава от вчера а си присвояват друга история ами да си живеят в държавата и историята им да датира от датата от която е одобрена май беше преди година две

58

Анонимен

преди 3 години

До АнонименГърция е била фашистка държава през ВСВ, а Хърватия е била най-фашистката държава на Балканите изобщо през ВСВ, те са клали и сърбите през ВСВ, ти първо прочети историята преди да пишеш глупости!

57

Браво!

преди 3 години

Браво на професора. Записах си статията за бъдещите поколения.

56

Анонимен

преди 3 години

До АнонименБожидар Димитров беше класи над Овчаров, той беше цяла жива енциклопедия, с невероятни познания по история, той е наследник на българи от Беломорска Тракия, изключителен историк, с чувство за хумор и интересен разказвач, бог да го прости! Овчаров е като начинаеща ученичка пред знанията на Божидар Димитров.

55

Анонимен

преди 3 години

Браво, земляк! Най ми хареса въпроса, касаещ генезиса на фамилията на македонския премиер.

54

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТи добре ли си?Гърция е била фашистка държава,съвместно с управление на италианските фашисти и до днес наследниците на гръцките фашисти са едни от най-богатите хора в Гърция,те взеха корабоплаването и маса други активи през приватизацията там.Немците през ВСВ връщат на българите българските земи с българско население,които сърби и гърци са заграбили,не само това,но и е имало кланета,насилие върху българското население от гърци и най-вече от сърби,но след ВСВ отново ни отнемат земите

53

До ЮгонещоСи

преди 3 години

Момче/момиче, най-вероватно имаш конфликт с вътрешния си АЗ. Или моментни проблеми със средствата за препитание. Не всичко е пари, приятелю.

52

Анонимен

преди 3 години

До АнонименГърция и Сърбия винаги са били заедно, често работейки срещу България в миналото.

51

Чукундур

преди 3 години

И македонците и българите се от един дол тикви неузрели.