61

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 66Русия подписва санстефанския с Турция за силна България. Австроунгария няма такъв договор и не признава нова България. Санстефанския е след Рахстат и съответно го анулира, но после Берлинския анулира Санстефанския по искане на Англия и Франция.

60

Анонимен

преди 2 години

До 64 Krom А, бе , пишман историчар, дето не знаеш фактите. Райхщадското споразумение между Русия и Австроунгария има два текста - руски и австрийск. В руския текст се казва: ако Османската империя претърпи пълно поражение и се създаде голяма българска държава, Австро-Унгария получава правото да анексира Босна и Херцеговина. Затова през 1908 г., на следващия ден след като България обявява независимост, Австро-Унгария,обявява че анексира Босна и Херциеговина - защото условието е изпълнено

59

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 57 Руските офицери се изтеглят от България по Берлинския договор е задължение. Освен това те са объркани, защото руския цар им дава нареждане да заминат за турската граница, а бг княза им нарежда да се прехвърлят на сръбската и не може да има 2 царе и да са на 2 места едновременно. А те са се клели пред руския цар а не пред Батенберк които се карат по между си кой е цар на България.

58

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Русия и АвстроУнгария се уговарят още преди руско турската война за разделяне на зоната на влияние на балканите и за недопускане на голяма обединена държава на балканите. И Русия и Австро-унгария правят всичко възможно да разпокъсат България.

57

Анонимен

преди 2 години

До 55 Много ти е голямо нахалството, човеченце. Само това ще ти кажа и това, че си жалък лъжец

56

Krom

преди 2 години

До Анонимен 54 - хайде да се научите да четете. Прочети малко за Райнхщадското споразумение между Русия и Австроунгария което изключва създаването на голяма славянска държава на Балканите. Още 1876 година Русия е знаела изхода на нещата. Руснаците насъскват Сърбия срещу България. Доказва го и изтеглянето на руските съветници от българската войска непосредствено преди това, както и действията им срещу Батенберг. Сърбия винаги е била /освен при Тито/ галеното дете на руснаците на Балканите.

55

И кво?

преди 2 години

И аз мога да нарисувам карта с България на 3 морета и да почна да я пращам наляво-надясно. Кой ще ми обърне внимание. Това е смехотворно.

54

Анонимен

преди 2 години

Хърватия и Сърбия си разделиха наполовина Босна и Херцеговина. Република Сръбска е половината от Босна и Херцеговина. Сърбите и хърватите заедно избиваха мюсюлмани и за награда Запада и САЩ им даде да си разделят Босна и Херцеговина.

53

Life или жизнь

преди 2 години

Поредната руска провокация. Подаряват всякакво оръжие на сърбите, но накрая пак те ще го отнесат по-зле от 1999 г. и единствените граници които ще бъдат прекроени, ще са сръбските. От Сърбия ще остане само Белград и то в руини.

52

Анонимен

преди 2 години

Новото прекрояване е цялата бивша Югославия да влезе в границите на България, Албания става турска и всички са доволни. :)))

51

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАвстроунгария е с Турция и затова Русия е рекетирана от Австроунгария. Няма смисъл да почва война ако воюва и с Австроунгария и с Англия и с Франция, които са на страна на Турция и пасуват за България и така подкрепят Турция. Само Русия почва война срещу Турция. След като Русия печели със 100 хиляди загинали войнци, всички искат от Русия и Турция

50

Анонимен

преди 2 години

Македонизацията спаси Северна Македония от война със Сърбия при разпада на Югославия. Преди македонизацията бяха "южни сърби" и Сърбия воюваше с България.

49

Анонимен

преди 2 години

"Кой ти каза,че Русия е насъскала през 1885 г. Сърбия?" - Еми просто съм чел за разлика от теб. "По това време (1885) Русия, която подкрепя младата българска армия с висши офицерски кадри, с цел създаване на самостоятелна войска, изтегля своите инструктори." - Защо ги изтегля? "Веднага след това (войната със Сърбия) Русия започва кампания за неговото отстраняване (това на Батенберг)." Защо? Защото им е харесало обединението ни ли? Май само ти не си разбрал, че Русия е против обединението ни...

48

Преждеговорищия

преди 2 години

Май ще излязат верни спекулациите, дето се въртяха, че ако Байдън бил спечелил изборите, ще направел война на Балканите.

47

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 53 **** Е сега по добре ли се чустваш като оправда Русия и Путин и наклепа Автроунгария? Русофилски мисири сте, никакви българи не сте и никога няма да бъдете.

46

Анонимен

преди 2 години

Австроунгария насъсква Сърбия, за да не се обедини силна България. И после като сърбите губят, Австроунгария обявява война на България, ако не върне Ниш на Сърбия. Путин е против България, защото провалихме син поток и южен поток и имаме бази на НАТО срещу южна Русия.

45

Анонимен

преди 2 години

До АнонименРусия насъсква Сърбия през 1885 година срещу БългарияАвстроунгария насъсква Сърбия, за да не се обедини силна България. И после като сърбите губят, Австроунгария обявява война на България, ако не върне Ниш на Сърбия. Путин е против България, защото провалихме син поток и южен поток и имаме бази на НАТО срещу южна Русия.

44

Анонимен

преди 2 години

Почти никой от младежите в БГ не се интересува от "пазене" от прекрояване. Те мечтаят за престижен западен университет и за работа в западна европа. Русия почти няма какво да вземе от балканите освен панелните блокове и каруците.

43

Анонимен

преди 2 години

Тия документи ги знам. Никак не са мистериозни. Изготвени са на Лубянка с цел крамоли, кавги и войни на Балканите за кефа на фишека в Кремъл, откривател на македонската азбука.

42

Анонимен

преди 2 години

DO 47 Кой ти каза,че Русия е насъскала през 1885 г. Сърбия ? Точно виенските банки отпуснаха пари на крал Милан да води войната и после Австро-унгария даде ултиматум, че българските войски ще срещнат пред Белгард австроунгарската армия. Жалък лъжец си, смешнико