55

дедо Ташунко

преди 3 години

Няма такова нещо, това са журналистически локуми. Все още никой не е полудял за нашите менте - продукти. Имаше някога българско кисело мляко. Особено овчето - с нож да го режеш. Има го пак, но при няколко частни производители, които се броят на пръсти.

54

Бг боза

преди 3 години

Стабилно забогатели сте.... цените в селската бакалия го доказват .....

53

z

преди 3 години

,*** кой вторник, тази сензация която разтърси мрежата е на четири месеца...

52

Анонимен

преди 3 години

Ако живеехте на село като мен, щяхте да ядете всеки ден истинско кисело мляко. Домашно.

51

Пилето

преди 3 години

Истина е.Всеки ден ям бг кисело мляко и маска не нося.

50

Анонимен

преди 3 години

Абе не е ли шупнало и да бъка,кисело като оцет не е кисело мляко!Ех в казармата какво кисело мляко имаше,с лъжицата обираш мухъла под капачката и нагъваш две бурканчета..глад братче!

49

Анонимен

преди 3 години

И пълнени чушки също да пробат. :D

48

Faz

преди 3 години

Трябва да пробват и шкембе чорбата с чесън и люто.

47

Ами

преди 3 години

Вярно е - ям по 3 бурканчета на ден и нищо не ме лови вече десетилетия

46

Анонимен

преди 3 години

До 52Брех, възмутили се, горките французи ...Тяхното мухлясало сирене което се заквасва със сирище (ще повърна) по- добро ли е?Афрофранцузите, по- добре ли миришат?

45

Кичка Божурова

преди 3 години

До Анонимен Разбира се, че така се прави навсякъде по света, защото целта е една и съща. Но това вече е йогурт, а не българско кисело мляко, което японците навремето смятаха за храната на столетниците.

44

Анонимен

преди 3 години

Явно корейците хапват Чисто кисело Мляко!, а не нишесте като нас!-)))

43

До Кичка Бодурова

преди 3 години

Кичке качвана ли си днеска?

42

Анонимен

преди 3 години

До Кичка БожуроваТова се прави навсякъде в развитите държави, където се продава йогурт. За жалост с демокраицята дойде и тази мода у нас. Още с идването си Данон се бяха възмутили от бързото вкисване и миризма.

41

Кичка Божурова

преди 3 години

В България киселото мляко се пастиоризира за да се убие бактерията и да може да издържа дълго време по щандовете на магазините. Едно време, ако оставите кисело мляко за една нощ извън хладилника, то става кисело, защото бактерията се размножава. Сега може да седи и месец, колкото му е годността, и му няма нищо, защото в него няма живи бактерии. Всъщност бактериите са две - сладка и кисела, но и двете са убити и няма никакъв ефект от тях.

40

Анонимен

преди 3 години

Данон унищожиха Лактобацилус Булгарикус,и сега у нас се продават фалшиви кисели млека.Естествено е само ако сам си гледаш животни и сам си го квасиш.По хранителните магазини само разнообразие от ментета.Много имена,един и същи вреден продукт.Същото стана и с захарните заводи и фабрики купени от чужди фирми.Развалиха хубавите продукти с истинско какао и масло и набутаха палмова мазнина и заместители.

39

Анонимен

преди 3 години

Всъщност в Япония бг млякото е много по-истинско от тукашното, има вкус на домашно, такова киселичко и леко стипчиво на небцето, точно като домашно селско. Там обаче внасят закваската и си го правят на място. Само закваска от България купуват! Ако и в Корея е така съм склонна да вярвам, че те ядат българско мляко, за разлика от нас!

38

Любка Ментата

преди 3 години

За съжаление в България отдавна не се продава кисело мялко в магазините. Не е важно само дали има бактерията, а дали тази бактерия е жива.

37

Бунгар

преди 3 години

Живял съм в Южна Кореа и мога да ви кажа,че това мляко което продават в Кореа не става за ядене,подсладено и блудкаво. Виж в Япония киселото мляко което правят по български лиценз е може най доброто там,от всичките десетина вида йогурт, независимо,че е най евтиното,около 100 йени,толкова колкото е горе долу в България.

36

Анонимен

преди 3 години

Смятате ли,че е със същите качества като на българския пазар?За нас палмово масло и нишесте.