25

Свой до Куба е жалко

преди 3 години

Умнико, казваш, че с 15 $ трудно се живее,да така е.Само,че аз съм бил два месеца в Куба и мога да ти кажа,че там се живе добре.Официалната статистика,не отчита многото пари от МНОГОТО туристи.Туризма там е в пъти по-голям от нашият.Морето там ври от риба,раци и пр.Разходи за отопление,няма,зимни дрехи,няма.Дивото препускане спрямо конкуренцият,няма.Там е Рай,бе умнико!А,я ми кажи,как живее един пенсионер във България с пенсия от 300лв.А,ако трябва,да плаща наем.Гарнтирам,ти,че живее по-зле от К

24

Анонимен

преди 3 години

Помня как НИЕ посрещахме края на ерата Живков.Помня ентусиазма.Помня радостта, когато непознати хора се прегръщаха по улиците.Но първия ден просто бахме сащисани.ЗАЩОТО СВОБОДАТА НЕ СИ Я ИЗВОЮВАХМЕ САМИ.За разлика от унгарци, чехи, поляци, които се бяха борили за нея.Дай боже повече никога комунизъм и хиляди избити.Тогава се пееше песентаКомунизмът си отива, спете спокойно деца.

23

Анонимен

преди 3 години

А как живеят българите при американското партньорство?

22

Зависими от Русия

преди 3 години

Най-сигурният начин една държава да е бедна и изостанала е да е близка политически до Русия. Венецуела е просто поредния пример. Погледнете също Куба, Сев.Корея, Сърбия, Беларус, Молдова, Сирия...Ако продължваме да се братушкаме с руснаците и нас ще ни сполети същата безперспективна беднотия...

21

Анонимен

преди 3 години

Добре е, че ние се вредихме в клуба на богатите и днес вече 30 години живеем добре при капитализма в ЕС и НАТО. Капитализма и демокрацията са най-добрата система.

20

комунизъм=бедност

преди 3 години

Изводът е проост, където има проост народ има комунизъм(социализъм), а където има комунизъм(социализъм) се живее много бедно и безперспективно.

19

Анонимен

преди 3 години

А как се живее при демокрацията?

18

комунизъм=бедност

преди 3 години

Изводът е ***, където има *** народ има комунизъм(социализъм), а където има комунизъм(социализъм) се живее много бедно и безперспективно.

17

Анонимен

преди 3 години

Средната продължителност на живота в Куба и колкото в Дания.

16

Анонимен

преди 3 години

Фидел Кастро нали им каза тогава - който не му харесва социализма, да се маха от Куба. И кои се махнаха - боклyците отидоха в Америка, както Брайън де Палма и Ал Пачино са го представили във филма.

15

Анонимен

преди 3 години

Кубинците не са глупави като българите да си смъкват гащите на американците за банани и за тоалетна хартия.

14

Анонимен

преди 3 години

САЩ строят стена на Мексико и кораби не ги пускат да емигрират . Виза е 1000 долара ако се дореди между още 2-3 миляирда народ от целия свят които искат да заминат за САЩ. САЩ прилагат някаква политика като на умрело куче нож или дайте да ги избесим всички бедни.

13

Анонимен

преди 3 години

Санкциите на САЩ за какво са като те не нямат войска в Украйна. Ако не пускат САЩ фирми в Куба, всяка държава сами си решава кой ще пуска и кой не.

12

Минаващ

преди 3 години

Соц атмосфера. Клиент влиза в магазин за пилета и пита:- Нямате ли риба?Продавача отговаря:- Тук нямаме пилета. Риба нямат в рибният магазин отсреща.

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен Пустите му кубинци ! Оплачете ги ! Вече имат две ваксини против Ковид и само 420 души починали за една година с вирус . Плачете на чужди гроб ,плачете

10

Хе хе

преди 3 години

До Анонимен 1 Горките руснаци ! Най големият износител на зърно в света ,трети по износ на свинско месо и гладуват ,сигурно и тревица похрупват ?

9

Анонимен

преди 3 години

До @А при пазара бездомни и на помощи ако ги има.

8

комунизъм=разруха

преди 3 години

Ако комунистите завладеят пустинята Сахара то със сигурност пясъка ще стане дефицит.

7

Куба-жалко е!

преди 3 години

В Куба средната заплата е около 460 песос(около 15 долара). Това е голямото постижение след повече от 65 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и ограничен и контролиран достъп до интернет. Ето до каква мизерия води социализмът в чист вид !

6

@

преди 3 години

До Анонимен 5 и продължават да ядат жълъди и да практикуват слалом между акули в опит за бягство от тази "свобода"