40

ГосТ

преди 3 години

Само парвенюта биха били толкова безпардонни с нискоквалифицираните хора. Ами проблема с безработицата ще се реши с по кратка работна седмица и повече наети. Просто е. Но не за сметка на заплатите, а за сметка на печалбата на работодателя. Пак е просто.

39

Бау

преди 3 години

до 38тъжното е, че се горд с това ...

38

до 36

преди 3 години

Залъгвай се, ама колкото си искаш. Не те карам да вярваш на нищо- има сайт на НСИ, гледаш в София брой работещи с определени доходи- има си разбивки по всичко. Дадох съвет как може с език да се успее, защото търсят много подобни хора, особено с немски. Ама хората с немски не ходят по кол центровете да бачкат за 3к, а взимат много повече по смислени позиции. Ама за човек, който цял живот е бил със заплата "на ръка", са ок тези пари.

37

Анонимен

преди 3 години

До БауАз вярвам, че ти пука, иначе нямаше да ми отговаряш. Псоледният път, като не ми пукаше за някого, просто не му отговорих и го оставих да умре, въпреки че имах парите са операцията му и можеше да ми ги възстанови бързо, даже бяхме приятели, но ме излъга и си получи залсуженото. А и събираше от HelpKarma ...хахаххахахахахах

36

до 31

преди 3 години

Аз работя от както се помня над прага. Още като студент първата ми заплата беше над прага, а сега е няколко пъти над него. Нямам против да го вдигнат, ама не могат с този сив сектор. От 3 милиона работещи 60% уж на минимална, а под масата се взимат много повече. После защо средната заплата у нас била 1450лв.. Какви 1450лв., при условие, че чистачката в офиса ни взима 1000, бре?! И работи на още 2 места. Та, прав си, няма как да го вдигнат с този сив сектор.

35

Анонимен

преди 3 години

И стига си лъгал, че давали 3200 лева на младши кадири, защото статия излезе ония ден и това е средната заплата на за индустрията в Бълогария. И кви 5000 лева вноси си правил, па ти бе? Или си от 220 000-те на Горанов, дето взимали на 9000 лева.

34

FAKE NEWS

преди 3 години

9 души ????Абе вие адекватни ли сте ? Мой приятел има хотел в Пловдив.Онзи ден пуснал 2 обяви за Хотел мениджър и за ресторант мениджър.По първата за GM са кандидатствали точно 174 човека.а за F&B управител са ккандидатсвали 201 човекаКакви 9 човека ? Защо лъжите ? Имам и други приятели с фирми и ми казват че средно за пусната обява за работа кандидатсват над 150-160 човека...В зависимост какво е заплащането и колко е привлекателна.9 човека ама е било през 2009 още преди герб

33

Бау

преди 3 години

До 32слабо ме интересува дали ми вярваш, принципно :D

32

до 30

преди 3 години

Ще ти дам пример с мой приятел бивш барман. В нашата компания всички сме успели добре платени хора. Само той- барман... Остана си с гимназиалното образование. По време на локдауна му дойде акълът. Знае английски, учихме в гимназията и немски като втори език. За 8 месеца го припомни и сега е съпорт в един кол център. Не му дават много спрямо истинските IT специалисти (около 3400 му дават), но е предоволен и едно добро начало. Така че, всичко може. До желание е и до нищо повече. Всеки може дауспее

31

Анонимен

преди 3 години

До БауТъй ше кажеш...

30

Анонимен

преди 3 години

До до 22Брат, има 2000 разработчика от България, само в Oslo. Проблемът е, че ако след 3 години скене тая работа, не знам как касите ще изплащат обезщетенията, особено ако вдигнат max. прага двойно, както се заканваха.

29

Бао е мъстия

преди 3 години

Демек, ако не си некъф хай0енд специалист - мри от глад... *** и *** си, честно! Преквалифицирал се, чиракувал ... *** гнусен. Дано умреш от заушка.

28

Бау

преди 3 години

До 26Пише още един с моето име (толкова му е акъла). Днес 4-5 коментара, tops. Понеже не съм анонимник се помня.

27

до 22

преди 3 години

Растежът идва от това, че не расте толкова бързо броят на квалифицираните кадри спрямо новоквалифициралите се. Ако до преди 10 години Junior взимаше 1600лв. начално, днес цифрите са двойни. Новодошла компания у нас буквално краде добрите кадри на секундата за по-високи заплати. Разни митове и легенди как било и кой какво казвал не ми се слушат. От първо лице говоря нещата. Едно време се радвахме на 5000лв. заплата, а днеска само вноски по коли и имоти ни е толкова.

26

Ги

преди 3 години

Тес бес рабута да са трепат!

25

Анонимен

преди 3 години

До БауАма имаш време да пишеш във всеки един момент, в който съм влзиа,л в тоя сайт. Ок. Поне сега знам, с какво се занимаваш.

24

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"При общаците има пренасищане- ненужни са вече на икономиката. Да не говорим на обществото..."Общаците, както ги наричаш СА ОБЩЕСТВОТО, куха тикво!

23

Бау

преди 3 години

До 23нямам време за кръчми ...

22

Анонимен

преди 3 години

До БауЧИраци, занаяти, Дервишово семе ... дано отворят кръчмите, че се побъркахте вече ...

21

Анонимен

преди 3 години

"Недостигът на кадри е огромен и неслучайно заплатите в чуждите компании растат главозамайващо."Растецът идва от това, че хората масово хукнаха в чужбина. По едно време ни зариваха с итории за "успели в чужбина, които се връщат в България" и съм сигурен, че поакзаха всичките 25 човека за 3 годони, поне по 4 пъти. А истината е, че ако и 1/4 от специалистиет се върнат от чужбина, зпалатите ще забия рязко пак в земята.