183

Анонимен

преди 3 години

Време за реформи е! Времето на празните приказки на Борисов изтече. Избори 2021!

182

И друго да питам:

преди 3 години

Питам аз за закупуване на софтуер за професионалните паралелки? Няма пари измисли нещо! Измислям Open Source и траяли дето са с образователна, но не комерсиална цел. Слагам ги аз на тия кремъклиики дето сте ги отпуснали ама с кръв от сърцето и с кръв сте повръщали дето още при закупуването си са били десет поколения назад и са без видеокарти и без геометрични процесори и познай кво? Мускетчето крашва след 15 минути, че не мое да смогне на софтуера било той даже най-лекият? Та за к'во си говорим?

181

Анонимен

преди 3 години

Ами отворете ги...и до 4 април ще е нужно да слагаме противогази ,тия като Сандокан ,да плаши държавата ,май много му стана )Шел дади плати глобата и ще отворен,Ами печелбари нали нямате пари ,фалирали сте !

180

Не може да стоплиш?

преди 3 години

Отиваш при зъболекаря - не го питаш колко струва стола, машинките, материалите с които работи - искаш да спре да те боли? Плащаш си колкото и да струва! Не ме мисли мене - аз от професионална куртоазия нямам висок клас оборудване ама да кажем че имам среден - аз си го купувам на изплащане. Ами 50 те ученика дето трябва да ги обуча която на всеки три месеца има оборудване?Те кво с кремъклииките ли?

179

Абе и друго да питам

преди 3 години

Има няколко изследвания, че тия неща дето художниците и дизайнерите им викаме ЗигЗауер Командо - мултимедиините графични таблети дето работят нали с друг ЗигЗауер - примерно седемядрен процесор и 12 гб рам и 2 гб геометричен процесор - излиза че с тях се учи много по-добре, по-лесно, премахва се фрустрацията от неспособността да се справиш с аналоговите материали, много системи на света вече минават от дигитално към аналогово. Nature friendly long term ....

178

Абе аз да питам:

преди 3 години

За нещо дето трябва племватичен чук как да се свърши с стар изтъркан чук с прогнила дръжка?Или за нещо дето трябва лазерен меч за него, как да го направя с примитивен издялан от кремък нож? Или друго за нещо което изисква свобода и креативност на образователния процес и гъвкавост - как точно да стане с тия костенурки от които зависи и понеже от тях зависи съм с кремъклиики мускети, а не с АК-47 (примерно) или СигЗауер?

177

Мога да го обясня:

преди 3 години

И ще го обясня: Твърде дълго вие пренебрегвате една професионална сфера и я товарите повече от останалите и я считате за безперспективна давайки преимущество на клишета, които не изкарват милиардите в креативната сфера и въпреки нали че няма тежка индустрия вече и единственото което е останало е човешкия ресурс, който обаче дискриминирате и осакатявате от 2006 досега точно сферите Изкуства и спорт, които незнайно как изграждат най-ценните качества в човек. Да пребъде чалгата, ако ви се размине!

176

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 176Близките години ще има бум. След това е ясно, че ще почнат да се усещат, че ни аутсорсът е винаги добра идея, ни всичко може да се автоматизира без пари и подръжка. А и цената на подръжката също не винаги е проблем. Представи си следното. Плащаш 100 000 000 за разработка и годишно подръжката е 10 000 000. Съкращаваш хора, които ти струват годишно 20 000 000. Реално след 10 години си на печалба от 10 милиона на година. Корпорациите много често мислят така.

175

Анонимен

преди 3 години

Б. Б. все пак е комунист трето поколение, не може да се различава от правешкия каскет, трябва да следва линията на Партията.

174

Мутафчийски

преди 3 години

е доста сериозен, Мориарти също.Май не е време да се разхлабват мерки.

173

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 162Някои са плащали пълни осигуровки и сега могат да получат помощ, други са хитрували и сега им става трудно.

172

Писна ми дЕдовият ..

преди 3 години

как пък веднъж не попаднахме на интелегентен политик и управленец....Само прости и простаци.... Кой Тиква, коя пекинска патица......

171

Диана

преди 3 години

До Анонимен179Ресторантите са проблем в цял свят, уважаеми! Когато някой си пийне, никаква карантина не го лови...Грозно е отношението на ресторантьорите към проблема - никой не мисли за хората, само парите ги интересуват! Кой знае в този случай какви гозби готвят - сигурно с котешко и конско месо... Трагедия сме си, но това го дължим на БСП - радвайте им се, значи!

170

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 179Ами и в ресторантите ще искат тест. Отдавна вирусите не идват само отвън

169

Диана

преди 3 години

До Мисли народеКакто винаги БСП копира чуждите идеи!Защото оригиналът е БСП вън! И тази идея работи добре за всички-и за БСП и за целия останал български народ!Не можем да допуснем по-нататъшно присъствие на тезжи негодни политици от БСП-не само негодни политици, но и негодници от където и да ги погледнеш: лъжци, манипулатори, интриганти, насилие и т.н.Не може един да носи, а друг да изнася-нищо няма да остане!БСП няма самосъзнание да си отиде сама - нужна й е помощ!-не такива папагали като теб

168

Анонимен

преди 3 години

Ресторантите са му проблем. В същото време от всякъде кацат самолети и на никого не се иска тест. Да не обидиме "чужденците"

167

Анонимен

преди 3 години

Абе, що да не си намалите заплатите? А, чакай, какви ги говоря...

166

Министър Вълчев

преди 3 години

Да го напиша правилно: Има ли някой друг такова абсурдно предложение като на Виктор Кръстев да бракуваме 50 заради 1000 ботевчета. Да изхвърлиме дуалната система и за многаааая лета на Виктор Кръстев и безперспективните му историчета и биоложчета и всичко друго да си заминава и само той ще бъде вовеки веков символ за това как образование не се прави? Настоявам който е сменил формулярите, който му е дал черновите, който е одобрил на най-голямото училище СТЕМ проекти и на него - уволнения!

165

Анонимен

преди 3 години

Именно. Всичкия бизнес иска да стане айти, защото е евтино. Но специфичното е, че девелопмента е един раз и после има поддръжка и модификации. Айти продукта не е нещо, което се създава изначало стотици пъти. Бизнеса разчита, че ще плати веднъж и ще експлоатира дълго, което за девелопра е ден година храни. Да не говорим, че Индия е по-евтина дестинация за IT и специалистите там вече са на доста високо ниво. И не немците, ами американците вече усилено пренасят работа натам.

164

*Вълчев

преди 3 години

Автокоректа