33

Анонимен

преди 3 години

До ГошоЛатиница използват.Но са ползвали глаголица от 9 век - преди нас, та чак до средата на 20 век за неофициална църковна кореспонденция. По времето на В Хърватска има парк-паметник на глаголицата.По времето на СФРЮ са ползвали кирилица....Много страшно! Дано жертвите да са малко, другото се оправя. Страхотни хора са, отзивчиви и приветливи, невероятна държава - да не повярваш, че е балкансака.Лични впечатления споделям.Гадно ми е заради сполетялото ги нещастие.

32

Ямболски цървул

преди 3 години

Да се молим на Бастет,за да не ни сполети и нас това!

31

Анонимен

преди 3 години

Ето затова не трябва да има виско вишистко строителство ,а да се дава шанс само на майстори .Видяхме кви ги вършат вишите кетапи на мафията герб и еврог.ейския. Те са доказано неможещи.Трябва да се направи партия която да дава шанс на професинализма ,а не на кетапостроенето.

30

Бунгар

преди 3 години

Хърватска са католици и са ползвали ГЛАГОЛИЦАТА до 17 век.Хубаво е да се знае също,че първите истински учебници в Българските училища са превод от Хърватските.Невероятно красива страна.Съболезнования на близките на загиналите от трагедията!

29

Ямболски цървул

преди 3 години

До 33Единствено вярвам в котките.Личен опит.

28

Анонимен

преди 3 години

Католицизмът е яката вяра.

27

бай Тъпчо

преди 3 години

Земетръса си е Природна или Божа работа, дето си е едно и също.Помня едно време през 63 година кога стана Скопския земетръс.Рано сабахлем още в кревата над 5000 човека се раниха и умряха. Повече от 50 хилади къщи и постройки се сринаха а дад 200 и кусур хиляди хора без дом останаха.Туй беше най-силния земетръс 9-та степен.И тия сега ще имат да теглят горките ама такваз им е кармата-всеки си носи кръста!

26

Анонимен

преди 3 години

Католицизмът е спасил Хърватия от мутрите.

25

Bond

преди 3 години

Ей, хора...вижте какво става от едно природно бедствие, а не от психозата от някакъв вирус, с който се опитват да ни промият мозъците.Вирус има, но не и апокалипсис и армагедон, както се опитват да го представят властимащите в цял свят. А жалките миcиpkи, борещи се за жълти стотинки, са само маша в цялата психоза.

24

славянин

преди 3 години

Ето това е истинска трагедия, не като глобалното активно мероприятие ''епидемия/пандемия'' от коронавирус, от което вече почти цяла година ни ''спасяват'' с домашни арести, а сега ще ни ''доспасят'' с ваксини!

23

Ямболски цървул

преди 3 години

До ГошоНяма Кирилица в България! Тук се използва Климентиница! А в Гърция се използва Кирилицата!Климент Охридски и неговите ученици .А Кирил и Методий са измислили -ГЛАГОЛИЦА!

22

Анонимен

преди 3 години

Не като Хирошима и Нагазаки, а като Содом и Гомор са пострадали от божия гняв.

21

ikar

преди 3 години

До епископЩо за простотия пишете! Хърватите са християни, но католици. А турците, водени от Ердоган обърнаха Света София отново на джамия!

20

Анонимен

преди 3 години

точно като в Хирошима е сигурен съм, навярно има 200 хиляди убити

19

Krom

преди 3 години

Господ да им е на помощ! 30 секунди при този магнитуд е ад! Горките хора са преживяли кошмар. Трябва да изпратим помощ, каквото можем. В такъв момент всичко е от полза. И се моля загиналите за са по малко. За съжаление и до Марс да стигнем, и атома да разцепим пред яростта и силата на природата сме безсилни.

18

Анонимен

преди 3 години

Католиците пак са правили извращения и господ ги наказва.

17

Анонимен

преди 3 години

Покайте се, хървати католици, и приемете правата вяра - православието и започнете да пишете на свещената азбука на славяните - кирилицата.

16

Анонимен

преди 3 години

Хърватите пишат на сръбски на американска пишеща машина.

15

Ямболски цървул

преди 3 години

Вирус?Война? Не!Това е най-страшното! Отмъщението на Природата-Майка! Радвайте се ,че все още не ние сполетяло и ОБОЖЕСТВЯВАЙТЕ КОТКИТЕ!

14

Хайде

преди 3 години

Спрете с глупостите! Дано няма жертви и хората бързо да се оправят и стъпят на крака!