63

до 62

преди 3 години

До АнонименИмах предвид, че оцеляват богатите, в епидемия е трудно да проявиш творчество, за да оцелееш. А ако някой предлага мухъл и развалена храна на цените на Радисън и Хилтън, значи не му е изобщо мястото на хотелиерския пазар и бързо ще изчезне. И да, качествената хотелиерска услуга е скъпо нещо!

62

Анонимен

преди 3 години

До стигаПравилно го каза - ще оцелеят богатите. И какво мислиш ще направят - ще купят тези хотели и ресторанти, ще си увеличат бизнеса. Така че пак ще ги има хотелите и ресторантите. Кризата с вируса ще отмине и пак ще има къде да се ходи. Бизнес маайка, всичко е бизнес.

61

епидемия

преди 3 години

Ще отмине и тази епидемия, дай Боже! Който е ходил напред-назад по море и курорти, пак ще си ходи. На който не му се дават пари за заведение или за хотел, пак няма да ходи. Личен избор, то си е до човека. Всеки е свободен да харчи парите си, където поиска. Колкото хора, толкова и идеи по въпроса.

60

Анонимен

преди 3 години

До катоХубаво ще е ако останат хотели само като Радисън или Хилтън. Поне ще има качествено обслужване. А сега в мухлясалите стаи и *** храна - цените са като в Радисън и Хилтън. Тъй че...

59

като

преди 3 години

Ако след кризата оцелеят само хотели от ранга на Радисън, например, и само като ще минаваме край тях и няма да можем там и едно кафе да пием, е, тогава да ви питам как ще сте. Край на фукането пред комшиите и на снимките във Фейсбук от морето или от курорта - така да го напиша, че да ме разберете. И ако работата ви е свързана пряко или по-далечно с нещо, което касае доставки в хотел или ресторант, ще ви съкратят и вас набързо - напомням само. Така че по-кротко с радостта от проблемите на хората

58

обаче

преди 3 години

А резервациите за гробищата след Нова година, броят ли ги? Те дали са от значение? За някоя друга пачка мутрата няма проблем да погребе няколко трупа!

57

Анонимен

преди 3 години

Повярвах ме ,в загубите ) духайте супата

56

ай стига вече!

преди 3 години

Абе светът затвори ВСИЧКО без изключение и никой не мрънка, а кръчмарите ни пробиха тъпанчетата от претенции. Каквото за всички, това и за кръчмаря! Сега, като отворят, ще им ядете сдмарангясаните продукти от преди 2 месеца!!!

55

До 53

преди 3 години

До Ричи АлибеговТова, което си го написал, дано да вразуми пишещите. Ако от тях зависи, най ще ги зарадва да видят в пламъци хотелите в България и най-добре със собственика вътре. И през ум не им минава, че един хотел или едно заведение е обвързано с още много други бизнеси и по веригата вероятно е възможно и те да останат без работа. Не е добре човек да реагира първосигнално и да се радва открито на мъките и проблемите на останалите!

54

Шопо

преди 3 години

А кокорестата министЕрка ни убеждава,че безработицата спаднала....

53

стига

преди 3 години

Тези приказки от които блика радост, че човекът от репортажа се чуди какво да прави, ще ги забравите. Ще дойде лятото и ще се подредите на опашка за море в Гърция. Но и там е криза и такива дребни собственици като този е възможно и в Гърция да ги няма. И в България - също ще са фалирали. Ще оцелеят най-богатите и те ще предлагат туризъм на непостижими за нас цени. Е, и, тогава? Вкъщи - на хляб и вода, както беше писал някой по-долу. Така че молете се да оцелее дребният, достъпен за нас бизнес.

52

Ричи Алибегов

преди 3 години

В момента заради провала на здравната система загиват туризма и търговията. Един работещ ресторант значи работа за дистрибутори, работа за производители на зеленчуци, работа на перални услуги, плащания към енергото и ВиК. Сега това го няма. Един единствен голям хотел на морето или в Банско дава работа на фирми и фирмички. Привлича платежоспособни клиенти за търговията. Това вече го няма и никакви плащания от държава под хиляди условности не могат да ги заместят, заради провала на здравната систе

51

До 50

преди 3 години

До Турчин от ПфайзерПрав си. Българинът хем иска и на хотел, и на ресторант /в случая/ да отиде, хем иска да е за без пари. И през ум не му минава, че това е бизнес като всеки друг - за да го има бизнеса, има и разходи - този от репортажа плаща - данъци, такси, ток, вода, заплати, пълни хладилници със стока и т. н. Клиентът вижда "паницата с боб и ракията", но не иска и да помисли за другото. Ооо, спорт, фитнес, козметика, спа - грешни пари са това за нашенеца. И хляб и вода, и вкъщи!

50

вижте

преди 3 години

Вижте, за никой бизнес не се радвайте, че е фалирал. Това не е повод за радост и не изглежда добре да риташ умряло куче. Всеки бизнес внася пари в бюджета, вкл. и туристическият, и той има принос около 15-20 процента от БВП. Държавата няма никакъв интерес той да не съществува и да погине. Заради данъците, разбира се и заради работните места. Никой управник не иска стотици хиляди хора без работа в държавата си. Пък вие, ако искате ходете на хотел или на ресторант, но има хора, които искат и ходят

49

Турчин от Пфайзер

преди 3 години

Българинът може да живее и без ресторанти, дискотеки, забавления, театри, магазини, спорт и други! Важно е да е има вода и хляб, да е жив и здрав и да се радва на живота!

48

Анонимен

преди 3 години

36 лв. за 100 грама ракия и за салата от печени чушки. Чшшш ти нормален ли си ве? Бутилка ракия си я купил за 8-10 лв. и искаш да я продадеш за 150 лв. Ракията?!?!?! Че аз по добре да си седя дома и за тези пари не 100 грама, ам ище си купя 2 бутилки черно джони и 5 суджука и ще си празнувам с кеф. А не селташки със 100 грама ракия, дет да се чудя да пия ли или да я душа само цяла вечер. И тия чушки то и те са от буркан, не са печени сега. Я беги от тука бе.

47

Анонимен

преди 3 години

тоз е управителя ,а кой е Собственика ? - пак някой "наш" Милиардер ! -готов да жертва живота на хиляди хора ,за да направи още пачки !В ресторантите на олигарсите вирус Нема ! и никой нема да смее да проверява

46

Анонимен

преди 3 години

Когато нямаш клиенти, търсиш начин да ги привлечеш. Най-лесно става с ниски цени. Трябва да ти е ясно, че се печели от оборот а не от надценка. А тоя точно обратното и се вайка. Иска да продаде нещо на хората за 100 лв. а то реално струва 10 лв. Никой нормален няма да плати тази цена, затова няма хора. Я да пусне кувертите по 10-15 лв и да види дали няма да има хора. Ама тогава ще се скъса от бачкане. А той иска да вземе пари, без да работи. Няма как да стане. Докато не му дойде акъла-ЗАТВОРЕНО.

45

Анонимен

преди 3 години

Туризъм по време на епидемия е пълен абсурд...А загуби НЯМАТ... Всъщност нямат приходи...което е съвсем друга бира. Могат спокойно да изларат със спестените си пари от предишните години.

44

до 43

преди 3 години

До до 40Знам, че е разведена с бащата на детето си. Човекът наистина имал бизнес, дай Бог всекиму да изкарва добри пари. На и четох, че тя изкарва отлични пари - от порядъка на 12-14 000 на месец. И отново - на никого не надничам в заплатата. Колкото е договорила с шефа, толкова и получава. Тя работи в частна фирма. По-интересни са държавните служители, с фиксирани заплати, които не са огромни, но с огромни разходи. Там и по-интересно?!?!?