236

До 277

преди 3 години

Не ги е избил само заради нежеланието им да се покръстят, а защото се вдигнали на въоръжен метеж срещу него ! Има съществена разлика в тия неща !

235

Словянин

преди 3 години

Панславизмът е създаден от хърватите. Ако трябва и от Вас ще спечеря облог за 100 лв, ако искате за 1 000 000, както от един прабългарофил спечелих стотачка. Трябва да се чете, да се знае, а не да се говорят и пишат нелепости. Е, заради това изчезваме като нация, защото сме невежи и бабаити, както заради чукарите на Македония сме загубили Беломорието, което всички Велики сили са ни давали. Турция ще ни прилапа, нали сме татари.

234

Словянин

преди 3 години

Никаква своя писменост не сме създали. А, В, Г, Д, Е, З, И, К, Л, М, Н, О, П, Р С, Т, У, Ф, Х са гръцки букви от унциалното писмо от 1 век пр.Хр. Останалите са префасонирани от глаголицата, която е създадена заради великоморавците, днешни чехи и словаци. Ето заради това невежествои българите в Македония ни наричат татари.

233

Анонимен

преди 3 години

До Словянин"Панславизмът е създаден от хърватите през 16 век, заради натиска от австрийци и немци."Панславизът е доктрина, която обслужва руските имперски амбиции и както казах, няма нищо общо със славяните като етнос/култирни групи. Забележката ти е от същия тип като хората, които обясняват, че Комунизма бил измислен в Англия. Коминтерна е реалната организация, която прокарва тези амбиции, тъй че в главите на някои е, че той не е играл основна роля.

232

Словянин

преди 3 години

До 269 и 273: Панславизмът е създаден от хърватите през 16 век, заради натиска от австрийци и немци. Коминтернът е в главите на необразовани НЕбългари."За буквите" е с десетки преписи във Ватикана още от 10 век, да не говорим за Пространните жития на братята. Е, правилно сме татари. Само че Черноризец Храбър /вникнете в слОвянските корени/ не е знаел, че през 21 век ще има необразовани слОвянЕ, които нитоведнъж не са чели "За буквите".

231

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 278"Помните ли колко се обвинявахме като народ, че сме дали въздушен коридор за бомбардираното на Сърбия. Наричахме ги наши брята, страна еднаква по вяра. Е да, но те винаги са ни забивали нож в гърба."Сърбите никога не са ни били "братя", нито руснаците, нито който и да било друг.Това с "братята" беше руската стратегия да консолидират Източния блок срещу Запада и по този начин да си гарантират имперските амбиции да бъдат "водачите" на "братята" си.

230

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 278Ами ние не осъзнаваме че сме фактор на Балканите, дори собствена писменост сме си създали, щото не сме ги харесвали ромеите :))

229

Анонимен

преди 3 години

Помните ли колко се обвинявахме като народ, че сме дали въздушен коридор за бомбардираното на Сърбия. Наричахме ги наши брята, страна еднаква по вяра. Е да, но те винаги са ни забивали нож в гърба.

228

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 276Ако вярваме на историята, понеже макетата почнаха да я размиват :) Борис I е наложил християнството, даже е избил влиятелните прабългари които са си вярвали в Тангра. един от синовете му е Симеон Велики, който е бил заложник в Константинопол, в последствие най-успешния ни цар, почти целия Балкански полуостров е бил под негово владение :) Татари сме според тях, българите само минавали :)))

227

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен273 Няма "словенски език", езикът на т.н. слаавяни е хипотетичен. Тогава, на какво са писали и четяли те? Има старобългарски църковен език/на кирилица/, в България/, на който са преведени от латински и гръцки, за първи път, в България,при българския цар Борис I, църковни книги и книжншна, на Източната римска империя-Византия. Кирилометодиевите ученици преобразуват глаголицата в кирилица,в България,по волята на българския цар.

226

Анонимен

преди 3 години

Не сме цвете братлета, обаче поне имаме съвест, за разлика от комшиите, специално за "братята" от Северна Македония :))

225

1

преди 3 години

До Анонимен 273Пише, просто не става дума за никаква реална писменост.Разбира се, това не е никакво успокоение, защото Северномакедонците не могат да извлекат нищо за тяхната идентичност от това. Със същия успех могат да твърдят, че са руснаци, сърби, словенци, чехи и какви ли не още и да претендират за историята на тези страни.

224

Анонимен

преди 3 години

260 В "За буквите"на Чирноризец Храбър не пише за никакви "словени", това е редакция на по-късен автор,или просто коминтернстка фалшификация.

223

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 268Едно нещо стм научил от баща си - уважаваш ли и тебе ще те уважават :) Макетата плюят на собствените си корени, те че сърбите са им промили мозъците хубаво, ама те искат да са промити, не желаят да имат нещо общо с нас :)) Просто не ни оставят избор, което е лошо за тях :)

222

Анонимен

преди 3 години

В западните покрайнини няма македонски език и история а пък българите са се стопили от 100 хил. на 10 хил. От България също много българи напускат и децата им в чужбина не говорят български, защото не виждат бъдеще в България.

221

Анонимен

преди 3 години

260 Нмм, чети византийските хронисти, когато се е покръстила България при българския цар Борис I покръстител. А не автори писали през 19 век, когато е въведен термина "славяни"/словени....В средновековната литература са истинските доказателства за българската иденгичност. Там не се споменава "македонски", нито"руски", камо ли"сръбски".

220

Анонимен

преди 3 години

До Словянин... спомена Русия: има разлика между съществуването на славянски племена/култура и идеята на Русия за Панславизма. Второто няма нищо общо с първото и действително е само средство за прокарването на имперските амбиции на руснаците.

219

Анонимен

преди 3 години

И без македонски език българите там намаляват и с времето губят надежда, че ще са българи. Сърбите ги принуждават със заплахи ако децата им не учат сръпски, ще останат без работа и семействата им гладни. И така след 100 години нов народ.

218

1

преди 3 години

До Словянин"А Вашето невежество е една от причините българите в Северна Македония да ни смятат за татари."Не знам с какво се занимаваш 35 години, но не е с логика, защото горното изказване е пъл на глупост от логическа гледна точка. Заради това, че някой има неправилни представи някой друг има неправилни представи. Единственото, което такава логика показва е, че и двете страни са еднакво неграмотни, а не че едните са неграмотни заради другите.Между другото, понеже ...

217

Анонимен

преди 3 години

До славянинНяма русофоби ,има хора бранещи се руските имперски амбиции и хора бъзикащи се с руснаците ,защото те не са за това което се предствляват.