142

до 142

преди 3 години

Баце, къде си тръгнал изобщо да отговарящ на човек, използващ език, като "шефа на корпорацията". То е ясно, че живее в свят, в който една фирмичка си има един собственик, който е наел петима души и им дава по 2000лв. заплати. Това борд на директори, хедове са далечни знания.

141

до 144

преди 3 години

Много ясно, че ще са с огромно его, да не са, като тебе неграмотници и роби, които не смеят да си поискат никакво увеличение и пред шефа си са по-ниски от тревата, а по форуми и пред приятели- великани. Самочувствието, че можеш нещо и си оценен, води до голямо его и смелост да се котираш добре на пазара на труда. Ама това не е материя за тебе.

140

Анонимен

преди 3 години

Тия къде тук се хвалят колко са квалифицирани и колко кинти вземат, са с явно небалансиран инстинкт за самосъхранение + огромно его + комплекси.

139

до 141

преди 3 години

CEO-то на нашата компания взима 1 евро заплата. Но, като цяло, доходите му от нея са 4.5 милиона евро чисто. Недей плямпа глупости, 5000$ е заплата на средно ниво програмист в София, да не говорим за чужбина и големи компании, където CTO-та взимат милиони...

138

Анонимен

преди 3 години

Тия ,,заплати,, тука са фантастика и то не научна ами психично отклонена :) Вече в големи корпорации не дават на шефа на корпорацията повече от 5 000 $ .Слезте при нас на земята моля .Шефа на самсунг да взема по малко от вас не ми се верва .Както гласоподавател не верва на герб бсп дпс и вмро :)))

137

до 138

преди 3 години

Няма как да се съглася с теб. Както казах, в нашата компания 80% от junior-ите са студенти... Топ кадрите ни са печелили олимпиади по информатика и програмират от 10-годишни. Дали не работят квалифициран труд? На по 23 са и взимат по над 5000лв.. Още са със средно. Печелят хакатон след хакатон... По-леко малко с квалификациите. А да не говорим, че моят senior мениджър е със средно... Аз, самият, съм магистър. Но в сектора никой не ми е искал диплома, а и самият аз работя от студент.

136

до 138

преди 3 години

О, господин престижния. Не си ти човекът, който да определя аз какъв труд върша. За мен е квалифициран, защото е в ИТ сектора, оценен съм в компанията, в която работя, за последните години с лекота смених 3 компании и всяка следваща ми предлага повече пари и по-висока позиция. Та в момента взимам над 10 000лв. и определено смятам труда си за квалифициран. Работя с клиенти по цял свят, знам 3 езика (немски, английски, испански), пътувам по света, управлявам проекти. Така че, ти у лЕво, сладък.

135

Анонимен

преди 3 години

До 134Какъв квалифициран труд бе, неграмотнико, като си със средно образование. В някой кол център, със студентите се сравнявай. Две висши образования едновременно завърших - престижни специалности - в СУ "Св. Климент Охридски". Айде, у лЕво.

134

до 133

преди 3 години

Със знания, интелект, езици.

133

до 135

преди 3 години

Да могат крадците и мошениците със заплати в плик да се осигуряват на минимална. Разбирай- всички хотели, ресторанти, строежи... Ти да си чул някой изобщо да изкарва под 2000лв.?! Аз не. Разбира се, по документи до един взимат 610лв..

132

Анонимен

преди 3 години

След като се цитират такива ,,заплати,, къв е смисъла от мрз от 650 лв. ??? Бъ трябвало да е поне тройно .Значи герб трябва да си ходят щото заради тях се укриват доходи и се наказват коректните .герб е дпс и трябва да си ходят вече за да е и по реална държавата.

131

до 133

преди 3 години

Може би пък образованието не е водещо, драги ми смехурко. При нас редовно наемаме хора втори курс. Аз самият започнах работа трети курс и със зор завърших, че ме грабна кариерата. Няма никаква връзка между образование и това кой къде работи. В нашата компания 80% от junior-ите са студенти, които получават прекрасни за нашите стандарти заплати. Ама от къде да го научиш и видиш това, нали ти виждам мисленето какво е. Та ти нямаш идея що е то квалифициран труд...

130

Анонимен

преди 3 години

До 132Резил е, да. Така и предполагах. И как така се натресе в международна компания, смях.

129

до 129

преди 3 години

Със средно съм. Просто ме грабна кариерата и зарязах университета с един невзет държавен изпит. Но ще трябва да се вземе скоро, че е срамота.

128

до 125

преди 3 години

Има я тази информация. Проверих, в коментар 127 пише къде е. Пазар на труда -> Структурна ... -> Структура на заплатите ... -> Месечна заплата, наети лица, платени часове. Бая статистики има, интересно е, прегледай го. Има и за разходи на труд, за брой заети по сектори и професии, средни и медианни заплати. Средната в София в момента е около 1900лв. според НСИ. Реално сигурно е двойно заради сивия сектор.

127

Анонимен

преди 3 години

Говорим за бруто като махнеш средно 250 лева за баце горе долу е така

126

Анонимен

преди 3 години

До 126Абе, баровец, кой колеж си завършил?

125

до 125

преди 3 години

Има я тази статистика по това в кой сектор кой колко взима и колко броя лица работят. Вкл. и за медианни заплати и какво ли не. Не си малък да разгледаш един елементарен сайт и да го намериш. Относно доходите над 9000лв.- това е информация от НАП (от НСИ има само за заплати). Съвсем отделен въпрос е, че сигурно има още половин милион с доходи над 9000лв., но те са под масата. Тук говорим за честните декларирани пари.

124

до 125

преди 3 години

Нали се сещаш, че ставаш за смях в момента? За какво да си измислям нещо, което е пред очите ми и, което всеки може да провери с 2 клика в интернет??? В НСИ в менюто в ляво отиваш на "Месечна заплата, наети лица, платени часове"... И да не се обясняваме повече. Разбивка по това кой колко взима има и тя е публично достъпна. А това за дохода над над 9000лв. на 200 000 лица може да си го провери всеки сам в изтеклите данни от НАП. Импортваш си ги в безплатен SQL Server и си играеш с тях.

123

до 124

преди 3 години

Ами, живеем в различни среди, явно. Около мен аз, жена ми, родители, роднини, приятели- всеки до един работи в международна компания и такъв със заплта под 4500лв. няма. Архитекти, лекари, зъболекари, програмисти. Аз за 4500 работих преди 6 години, в момента взимам над двойно. Така че, смени средата. А и, за да работиш 6 дни по 12 часа, ясно е, че това не е квалифициран труд, което само по себе си говори какви са приятелите ти. Лентяи. Барманчета, сервитьори, куриери, бензинджии. И така.