95

Реалист

преди 3 години

Ефективността на мерките не се измерва с тяхната строгост, така че който говори за по-твърди и по-меки мерки, не знае за какво говори. Примерно през пролетта КПП-тата бяха строга, но неефективна мярка, а маските и дистанцията са меки, но ефективни мерки.Като се говори за мерките би трябвало да се говори и за тяхната адекватност на ситуацията. Една мярка може да е адекватна в един момент и неадекватна в друг момент - примерно КПП-тата бяха неадекватна мярка през пролетта, но вече са адекватна м

94

Анонимен

преди 3 години

Мерките трябва да са много по-строги, както и контрола за спазването им. Тези, които се прилагат в момента не са достатъчни, както и контрола. Не може да се разчита на съвестта на хората - в такъв случай няма да има нужда от държава. В момента мерките са политически, предизборни - да не ядосаме бизнесмените-работодатели, да им осигурим клиенти и работна ръка. Само че така от един момент нататък няма да има нито клиенти, нито работна ръка.

93

рафи

преди 3 години

А така, няма да съсипваме бизнеса на ония немит *** от Рафи, за да може да си му бачкат заведенията и да движат икономиката на страната и здравната система.

92

Анонимен

преди 3 години

Спрете се! Каква е тази жлъч по възрастните? Забравяте, че много от тях работят и не могат да пазаруват до 10 часа. Голяма част от лекарите ни са над 65 години и, ако не са те, здравната ни система е умряла. Младите взимат дипломата и бягат в чужбина, рядко някой остава в България.

91

Анонимен

преди 3 години

До ни са знайАко от всяко дърво ставаше свиркa, всички щяхме да сме кавали.

90

Анонимен

преди 3 години

Време е скръцнат със зъби на дъртаците! Щом мен ще ме голям от магазина от 8 до 12 часа, да ги гонят тях през другото време!Кукумицините нон стоп са по магазините, даже си чукат най- демонстративно лаф мохабет с продавачките.След 12 часа - в магазина с ПСР-тест, ако си над 60 годишен!

89

Оставка

преди 3 години

И Вие г-н Ангелов не ставате! Оставка и за Вас! Трябват независими хора на във възловите за момента министерства, а не придворни шутове!

88

От зеления коридор

преди 3 години

Значи вируса до 22 часа го няма и после идва да се разхожда из заведенията, като кара конджул! А докато отида до джипито и се върна с тролеите, които са рядкост в моя квартал Чародейка в Русе, някой трябва да спре часониците да не подмина два часа, че ще ме глобят! Много умни хора там горе, няма що!!!

87

Смисъл??

преди 3 години

Няма смисъл, точно от тази мярка. Те си пъплят хорицата по цял ден навън, в градксия , парковете, моловете и т.н. Какъв е смисъла да ограничаваш останалите? AКо ще са длъжни да си седят възрастните хора по къщите след като идат до магазина, да, ама иначе??

86

Анонимен

преди 3 години

Най-слабия министър. Оставка!

85

Този зелен коридор

преди 3 години

за възрастните е много добре, обаче все пак да е коридор т.е. възрасните да ИМ СЕ КАЖЕ ДА НЕ ИЗЛИЗАТ от домовете си по друго време. Полицията да ги проверява и предупреждава. И коридора трябва да е за абсолютно всичко и болници, лаборатории, лекари, транспорт и т.н. И второ хубаво пуснаха гимназистите на онлайн обучение, обаче ДОКАТО МОЛОВЕТЕ са отворени, те просто се прехвърлиха там. Ограничете ходенето на гимназистите по молове, и заведения. Проверявайте ги.

84

Анонимен

преди 3 години

А бе ей некадърници. След нощна смяна нали трябва да мина да си напазарувам... Единствената мярка която има значение е затваряне на заведенията. Всичко друго е просто глупост.

83

Зина

преди 3 години

Извинете, дали някой може да ми обясни какво е "миинтъп"?

82

Анонимен

преди 3 години

Пълни безсмислици за отчитане на дейност и невротизиране на хората. Та значи излязъл докторът от нощно дежурство в 7.30 и не може да мине през магазина и да отива да си почива, а ще чака до 10-11. Има и много други хора, които работят нощна смяна.ПенЦия съм !

81

от мен

преди 3 години

Какъв коридор ? Те по щял ден се мотая не само по магазините , а навсякъде ! Носят тия мръсни парцали под брадите си и си мислят , че всичко им е позволето ! Нахалници!

80

хаха

преди 3 години

До да се добавиА годините на ревера не щеш ли да се изписват!?

79

да се добави

преди 3 години

Трябва през останалото време да не ги обслужват, особено в обядна почивка, когато хората си пазаруват, или след 16.00 часа, тогава тази мярка ще има някакъв смисъл.

78

циганина

преди 3 години

Мозаците са ви зелени.Зелени коридори Ха Ха Ха.Мазни политици.Възрастните пак ще гласуват против вас.

77

така е

преди 3 години

Да, то ако се направи сметка в един момент хората от 50-65 години може да се кажат с най-много жертви в един момент, щото дъртаците все ще се уплашат и ще се зазимят у дома, но останалите трябва да ходят на работа. В чужбина вероятно има начини такива хора да си вземат неплатени и държавата да ги подпомага, да искат да работят от вкъщи, при нас няма такива неща, който оцелее.

76

Анонимен

преди 3 години

До *** си е тъпо ТАКА Е НО НЕ САМО РОДИТЕЛИТЕ СА ТАКИВА, ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ УЧИТЕЛИТЕ СЪЩО СА ТАКИВА И МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ДА ГО КАЖА НО И ЛЕКАРИТЕ И ЖУРНАЛИСТИТЕ СЕ ОКАЗВАТ В ТАЗИ ГРАФА НА НЕЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА