14

Lugano до Стоянов

преди 3 години

Ами защо не оставаш в Париж, като е толкова евтино, или ела тук в Лугано. Пълно е с италианци от Сицилия и Неапол дошли да спестят някой лев. Наемите са толкова високи, че и 3500 да взимаш, навън няма да може да ядеш, максимум веднъж седмично. Ще си носиш храна от вас, или сандвичи от Манор. Един сладолед е 10 франка-18 лева, една обикновена пица в ресторант е 20-36 лв.

13

Stoyanov

преди 3 години

До КочоЕ не е кафе автомат, и защо да сравнявам летище с летище ? Летище София можели да го срваниш с летището в Париж?

12

Кочо

преди 3 години

Аве пич, покрай Париж си минавал само насън, сравнявай летище с летище. Второ, точно там където казваш, за 2 евро кафе от автомат може да си купиш. Стига глупости, в България всичко освен храната в магазина е много по-евтино от западна Европа.

11

Stoyanov

преди 3 години

Още един пример.На летище София:Поръчвам си едно кафе - 5 леваКацам в Париж - на центъра на Париж на бул. Ш.Елизе сядам и си поръчвам кафе. И то е!!! 2.2 евро.

10

Бени

преди 3 години

Много е скъпо в Швейцария, тази заплата е необходима, 2ма работещи за толкова пари тамън ще живеят що годе нормално. Наемите, детските градини, храната всичко е скъпо, висок стандарт е. Аз съм с 90 хил. франка начална заплата, с магистратура в сферата на машиностроенето и сме тамън, жена ми не работи. За да можеш да заделиш нещо си трябват поне 150 хил. на година в района на Базел.

9

Киро Киров

преди 3 години

Не е важно колко те е голяма (висока) заплатата, а какво може да си купиш с нея!

8

Български работник

преди 3 години

Извинете, аз , като работник , бачкам яко и ми казват, че получавам малко, защото не правя добре каквото и да е. А в Швейцария , като правят само шоколади, пасат крави и доят мляко, като не правят нищо друго , как вземат толкова хиляди евро заплати ? Каква промишленост имат в Швейцария ? Какво друго произвеждат, че имат толкова много пари ???

7

Stoyanov

преди 3 години

Една бръкма на около 7-8 години в швейцария е около 3000-4000 франка. Швейцарецът си я купува с една заплата. Тая бръкма от 3000-4000 франка средно 3500 ти излиза в бг лева грубо 6500, мито 1000 лева, транспорт 1000 лева и печалба на търговежа 1000 лева. и на теб ти е 9500 (груби сметки) айде ти като изкараш 9500 на месец се сравни с швейцария.

6

Анонимен

преди 3 години

България-Швейцария на Балканите......Бахххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххууууууууу

5

Уууу

преди 3 години

Защото там хората работят с по- голямо внимание към детайла, качествено и даже над световно ниво. Лидерски са фирми за фина механика, зъболекарски неща, инструменти, качествена електроника, медицински машини, стомана, .....,всеизвестните часовници. У нас-внасяме тенекия от Турция, сглобяваме с рапиди и продаваме "българска" печка с турски части и тенекии и китайски ключове. Реално почти нямаме стока на световно ниво, която да определя нивото на другите. И затова там вземат пари, а тук се надлъгв

4

:)

преди 3 години

Ох, сега *** как се облизва обръща минималната в кифтета и рикия. Скубе си косата, че не се е родил в Швейцария :))))

3

Stoyanov

преди 3 години

До БауЕ не е , бил съм там знам колко е. А колите дето ги вкарват от Швейцария , тук ги плащаш с транспорт, мито и надценка. А сега се сети колко плаща швейцареца за таратайка и колко ти. Ти няколко пъти в повече.

2

Бау

преди 3 години

да ама 1 хляб сигурно е 10 евро.

1

Анонимен

преди 3 години

Ето затова, Бойко, да не се чудят до 9 коляно защо на тях се случва