16

Докога г-н Борисов?

преди 3 години

Господин Борисов, защо наложихте изкуствено създадения таван на пенсиите? Това е грабеж спрямо тези , които редовно внасяха своите реални пенсионни вноски. От друга страна как очаквате настоящите работещи да си плащат реалните пенсионни вноски при положение, че няма да получат съответстващите си определени им от държавата пенсии. Така изкуствено се създава "сива" икономика. Къде е справедливостта за тези, които десетки години плащаха реалните си пенсионни вноски? Няма я! Докога само едни и същи пенсионери ще бъдат наказвани и ощетявани ? Рано или късно от Европа ще потърсят сметка за това!

15

Историчка

преди 3 години

До Анонимен 11За втория стълб са виновни създателите му Иван Костов, Иван Нейков и Муравей Радев. 20 години по-късно не е късно да им се търси отговорност! Иван Костов със сигурност щеше да е в затвора, ако имахме главни прокурори на място! СДС се оказа най-голямото проклятие за България.

14

stiling до 9

преди 3 години

"Който плаща данъци и осигуровки в тая ***, на тия ***, тарикати и крадци - е най-тежкия балък и ахмак койото може да съществува - 30 години те *** майка, и ти продължаваш да снасяш .... *** хората ... овце да бяхте - бихте предприели нещо"Ето точно заради такива недоволни от всичко тарикати сме на това дередже всички. Недоволен си сега и не ти се плаща ок не плащай! Ама след години точно такива като теб пак ще са недоволни, че видиш ли му давали малко, нищо че не си плащал, пак си недоволен!

13

Анонимен

преди 3 години

Песионната система не е жертва, жертви на системата са пенсионерите, които с лакомията си обрекохте на мизерия!Доброзорният стълб е порочен в самото си зачатие - едни пари отидоха за "наши" частници, които подсигуриха добре собственото си съществуване за сметка на осигуряваните!

12

Анонимен

преди 3 години

До16 Във време като това нищо не е сигурно!

11

Анонимен

преди 3 години

В страната дето живея вторият стълб е доброволен , за това , аз съм си го направил сам -всеки месец си заделям между 300 и 500 евро в отделна сметка .Верно , че няма доходност , но пък има сигурност.

10

До Богича

преди 3 години

Ти недей "казва" ами се Спасявай дорде е време от тия Мушенгии-УПФ!

9

Анонимен

преди 3 години

Вторият стълб в гъzа да му го наврат на този измамник дърт!

8

ГРОБАР

преди 3 години

Според Нейков първата лъжа в системата се изразява в "тезата, която се лансира в момента, за отказ от Втория стълб и прехвърляне на вноските в НОИ, като по този начин осигуряващите се уж ще получат повече пари само от НОИ"========Втория стълб е абсолютна финансова "пирамида", съжалявам, че пропуснах срока за да си прехвърля вноските изцяло към НОИ!!!

7

Богича

преди 3 години

Първи стълб, втори стълб... не знам си кво. Само да ми изчезнат парите за втора пенсия, които плащам с години, отивам в министерството и ще ги накача всички на третия стълб. За назидание на следващите които ще влезнат в това министерство.Казах.

6

49606

преди 3 години

Най-голямата несправедливост в осигурителната система е това, че почтеният трудещ се е ощетен от *** от сивата икономика и всевъзможни мошеници с измислени болести, измислена бедност и безработни с неразбираемо голям брой деца.

5

Анонимен

преди 3 години

глупости, от самото начало се осигурявам на макс и съответно толкова внасям във втория стълб ... и в момента нямам 30-40 хиляди там. Последно миналата година го гледах някъде около 20 да бяха, като с драмата около ковид-а може и по-малко да са.

4

Анонимен

преди 3 години

И този и предишните са от времето на системата на Живков

3

Дедо Пенс

преди 3 години

Ами и ти беше социален министър,защо не сложи ред?!!!

2

Анонимен

преди 3 години

Този го помня, стар комунистически партизанин, постоянно "вадещ" измислени статистики!Хем иска увеличение на пенсиите, хем пенсионният фонд бил на 4.5 милиарда годишна загуба.Иванее Иванее

1

Анонимен

преди 3 години

Какъв втори"стълб"го гони тоя,Covid кризата ще занули всички партиди в частните УПФ!