27

Андрешко

преди 3 години

Зима е ...Вънка вие вук.Я че маам, пръжки с лук !

26

Анонимен

преди 3 години

По додбре домашна лютеница,и правилно дестилирана ракия,отколкото бълвоч с оцветители и нишесте и спирт и есенции ,които пробутват в търговските мрежи..

25

23

преди 3 години

днес купих бг доматиголеми червенивкус безвкусенПак ме излъгаха

24

Анонимен

преди 3 години

Който може,го може.Този,който и две яйца не може да си сготви ,да мълчи и да не разсъждава.Селски или градски човек не е важно.Важно е да имаш сръчни ръце и глава на раменете.

23

Анонимен

преди 3 години

Кви софиянци брехахахахахахаащи *** уморитенаправо от провинцията иде трушията ей

22

Анонимен

преди 3 години

България има добър климат за производство на качествени плодове и зеленчуци. Българина е собственик на селска къша с дворно място, в равнините около 1 дкр, логично е да си произведе качество, което не може да се купи в масовите вериги, и съответно да положи усилия да си осигури, консумацията им в късна есен и през зимата. Останалото е мързел, недобра организация, и неумност, за която ще заплаща с здравословни проблеми, консумирайки удобно предимно промишлена храна от хипермаркети.

21

о ....

преди 3 години

... апа ние у къщи немаме пари за ракииа, а те ми говариат за трошия за зимата. ама как така, бре ора ..?то у тази годинъ нищо не станъ у двора, то сушъ, то грам валеж немаше, а как да има ниещо за боркан, след като нищо не стана, а? ама и рендиману у гроздето също не го бива, та незнам как ще пием у нова година.

20

Юлчо Софиянеца

преди 3 години

Ако искам ще си пека чушки и ще си варя компоти на балкона, ако искам пред гаража. Който не му артисва, да бЕга към Брюксел, Германия и другите фенове на дъгичките.Бай *** не ми е обидна дума. Бай *** съм. Да. И? Проблем? Българин съм, ич ми не е, кво си мислят ай ти комшийте, нон стоп пушещи тревички на балкона...

19

Димитров

преди 3 години

Компоти блъскани със захар вместо свежи плодове. туршии блъскани със сол вместо свежи зеленчуци. Ракия блъскана с половината менделеева таблица и после защо средна продължителност на живота е 60-65 в България. От зимнина е имало смисъл едно време като не е имало пари и нищо в магазините и не е имало начин да се съхрани реколтата, а сега да купуват от борсата и да правят буркани си е културна особеност балканска...

18

Анонимен

преди 3 години

Тренд са истински българи и патриоти. Хващат тренда на народните дела.Бравос на Хубавото Ивелинче. Мома патриотка като райна Княгиня.

17

Kaufland, GmBH

преди 3 години

Нищо, ние сме се погрижили скоро да няма нито прасета, нито зимнина, нито градинки по селските дворове! Защото ние, корпорациите също трябва да ядем, а нашите собственици - евреите са доста алчни и не искат да губят доходи от това, че някой си гледа градина, кокошки и прасе! Защото така директно бърка в джоба на евреинът-собственик на гигаверигите, а това е антисемитизъм! Затова вече е незаконно да се колят прасета и вари ракия. Скоро ще е незаконно и туршии да се слагат! Ще се купуват в LIDL.

16

Анонимен

преди 3 години

От тез туршии няма много полза пък и са доста вредни. Затуй слагаме повечко мръвки. Свинско в буркани, суджуци, сушена пъстърма, сланина в каче... Зимата да може да си хапваме стабилно и да си готвим манджи.

15

Анонимен

преди 3 години

На вън нека си вали,я съм си на сушина.Кисалото зеле съм го сложил,жената е бременна.Гацо Бацев

14

Анонимен

преди 3 години

В ЕС всичко е частно 99%. Милиони частни фирми отглеждат животно, правят консерви,вино,ракия, продават млеко. В Германия от ябълки правят стотици видове продукти и то от частни фирми. Така ,че българитебса далеч назад , че правели ракия,трушии, кисало зеле. Напроти сме далеч назад в класацията от баварците .

13

Анонимен

преди 3 години

В провинцията съм съгласен да се прави зимнина.Действително от домашното по хубаво няма.Все пак това си ни е традиция.А и вече няма БДС като по времето на соца.Всичко е *** по магазините.

12

Анонимен

преди 3 години

Ну престанахте да правите тея прости данни като определяте държавата с тази София само там ли живее тоя народ бб

11

Анонимен

преди 3 години

Вчера един европеец пред блока в кв.Бъкстон сложил ламарина и пече чушки.А друг вари компоти.Сложил две тухли запалил огън и човека си прави зимнина.Не знам това дали може да се види по други географски ширини на света.

10

До Анонимен 1

преди 3 години

Живея в "елитния" квартал Изток, в кооперация построена преди 30 години върху парцел, чиито собственици са двама братя, потомствени софиянци, притежаващи два от апартаментите (парцела им е наследство от дядо им). И двамата са върле фенове на киселото зеле, а в момента единия от тях вари буркани на паркинга в задния двор.

9

Боби

преди 3 години

До Анонимен 1Бро, последно я съм ***, от пъпа на протестите предавам директно от балкона на баба ни, *** ела да ми видиш мазето... ;)

8

Радо

преди 3 години

Залагащите сме много повече от 33%. Да си приготвя домашна туршия и всичко друго като домашно месо, зеленчуци и плодове са хиляди пъти по- вкусни, полезни и за предпочитане от върнатите с химикали , осветители и ГМО храни по магазините.