По додбре домашна лютеница,и правилно дестилирана ракия,отколкото бълвоч с оцветители и нишесте и спирт и есенции ,които пробутват в търговските мрежи..
Който може,го може.Този,който и две яйца не може да си сготви ,да мълчи и да не разсъждава.Селски или градски човек не е важно.Важно е да имаш сръчни ръце и глава на раменете.
България има добър климат за производство на качествени плодове и зеленчуци. Българина е собственик на селска къша с дворно място, в равнините около 1 дкр, логично е да си произведе качество, което не може да се купи в масовите вериги, и съответно да положи усилия да си осигури, консумацията им в късна есен и през зимата. Останалото е мързел, недобра организация, и неумност, за която ще заплаща с здравословни проблеми, консумирайки удобно предимно промишлена храна от хипермаркети.
... апа ние у къщи немаме пари за ракииа, а те ми говариат за трошия за зимата. ама как така, бре ора ..?то у тази годинъ нищо не станъ у двора, то сушъ, то грам валеж немаше, а как да има ниещо за боркан, след като нищо не стана, а? ама и рендиману у гроздето също не го бива, та незнам как ще пием у нова година.
Ако искам ще си пека чушки и ще си варя компоти на балкона, ако искам пред гаража. Който не му артисва, да бЕга към Брюксел, Германия и другите фенове на дъгичките.Бай *** не ми е обидна дума. Бай *** съм. Да. И? Проблем? Българин съм, ич ми не е, кво си мислят ай ти комшийте, нон стоп пушещи тревички на балкона...
Компоти блъскани със захар вместо свежи плодове. туршии блъскани със сол вместо свежи зеленчуци. Ракия блъскана с половината менделеева таблица и после защо средна продължителност на живота е 60-65 в България. От зимнина е имало смисъл едно време като не е имало пари и нищо в магазините и не е имало начин да се съхрани реколтата, а сега да купуват от борсата и да правят буркани си е културна особеност балканска...
Тренд са истински българи и патриоти. Хващат тренда на народните дела.Бравос на Хубавото Ивелинче. Мома патриотка като райна Княгиня.
Нищо, ние сме се погрижили скоро да няма нито прасета, нито зимнина, нито градинки по селските дворове! Защото ние, корпорациите също трябва да ядем, а нашите собственици - евреите са доста алчни и не искат да губят доходи от това, че някой си гледа градина, кокошки и прасе! Защото така директно бърка в джоба на евреинът-собственик на гигаверигите, а това е антисемитизъм! Затова вече е незаконно да се колят прасета и вари ракия. Скоро ще е незаконно и туршии да се слагат! Ще се купуват в LIDL.
От тез туршии няма много полза пък и са доста вредни. Затуй слагаме повечко мръвки. Свинско в буркани, суджуци, сушена пъстърма, сланина в каче... Зимата да може да си хапваме стабилно и да си готвим манджи.
На вън нека си вали,я съм си на сушина.Кисалото зеле съм го сложил,жената е бременна.Гацо Бацев
В ЕС всичко е частно 99%. Милиони частни фирми отглеждат животно, правят консерви,вино,ракия, продават млеко. В Германия от ябълки правят стотици видове продукти и то от частни фирми. Така ,че българитебса далеч назад , че правели ракия,трушии, кисало зеле. Напроти сме далеч назад в класацията от баварците .
В провинцията съм съгласен да се прави зимнина.Действително от домашното по хубаво няма.Все пак това си ни е традиция.А и вече няма БДС като по времето на соца.Всичко е *** по магазините.
Ну престанахте да правите тея прости данни като определяте държавата с тази София само там ли живее тоя народ бб
Вчера един европеец пред блока в кв.Бъкстон сложил ламарина и пече чушки.А друг вари компоти.Сложил две тухли запалил огън и човека си прави зимнина.Не знам това дали може да се види по други географски ширини на света.
Живея в "елитния" квартал Изток, в кооперация построена преди 30 години върху парцел, чиито собственици са двама братя, потомствени софиянци, притежаващи два от апартаментите (парцела им е наследство от дядо им). И двамата са върле фенове на киселото зеле, а в момента единия от тях вари буркани на паркинга в задния двор.
До Анонимен 1Бро, последно я съм ***, от пъпа на протестите предавам директно от балкона на баба ни, *** ела да ми видиш мазето... ;)
Залагащите сме много повече от 33%. Да си приготвя домашна туршия и всичко друго като домашно месо, зеленчуци и плодове са хиляди пъти по- вкусни, полезни и за предпочитане от върнатите с химикали , осветители и ГМО храни по магазините.
Българинът залага на домашната туршия, 33% от софиянците пълнят буркани