178

Анонимен

преди 4 години

До SHEFAОт АМЕРИКАНЕЦА Джон Атанасов. Роден, обучен, работил, изобретявал и умрял в САЩ.

177

До SHEFA

преди 4 години

Джон Атанасов не е българин, той си е американец, роден в САЩ и учил в САЩ.............само произходът му е 1/2 български,.......................баща му е българин, майка му-ирландка!!!

176

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 228Опита показва, че червените мозъци четат единствено червена литература ако изобщо нещо четат. Даже приятелчетата ти тук си го признават. Ай у лево.

175

Анонимен

преди 4 години

До SHEFAНе е "направен от българин".Това ще ти кажа.

174

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 215Япония клекна не след двете бомби, имали са и други страшни бомбардировки с огромни пожари при тези хартиени къщички. Клекнаха, след ката Червената армия, изпълнявайки поетите в Потсдам задължения, за десетина дни смаза едномилионната Квантунгска армия!Бомбите бяха пуснати, за да сплашат СССР! После дойде планът "Дропшот"1 Четете, бре!Не посмяха, достраша ги да не дочакат руските танкове на Ламанша! Руснаците създадоха своя атомна, а после и водородна бомби. Ето това държа мира

173

Анонимен

преди 4 години

Ударната вълна е толкова мощна, че попречва на над петметровата огнена топка да докосне земята. ***,*** само топки ти се въртят в главата!!Добре е поне да прочетеш матриала,преди да го публикуваш!

172

Анонимен

преди 4 години

До До анонимчо 183/220А ти защо ползваш технология от гнусните американци да пишеш тук? Защо това лицемерие?

171

до 205

преди 4 години

И кои са тези учени, я ги назови по име, аз знам двама велики, ама те уви не са немци - Нилс Бор и Ърнест Ръдърфорд. Има един - Ханс Гаигер, ама уви една мижава птичка пролет не прави. Ще им се на някои хора нацистите да доминират ама нямат въображение да си представят те самите къде биха били при подобен световен ред.

170

физик- Анонимен 219

преди 4 години

Тия технологии с бомбардиране с неутрони са разработени, но не са перспективни за практическо получаване на електроенергия......................защото в природата няма естествени източници на неутрони, с които може да се бомбардират ядра-мишени!!!

169

дядо йоцо гледа

преди 4 години

Пилота е трябвало да пусне бомбата над Кремъл и да спаси милиони човешки живота.

168

До Анонимен 218

преди 4 години

Не всички бяха евреи..................но голяма част от големите учени бяха евреи.............да, така е !Айнщайн, да, така е, и не само той!Но Сахаров не е евреин, доколкото знам аз поне!!!

167

До анонимчо 183

преди 4 години

"Американците пускаха бомбите в София целенасочено по-цивилно население, не са целили някакви казарми или военни складове с боеприпаси или каквито и да е военни обекти. Бомбиха цивилно население..."- -Точно така е било! Това е исторически факт. За американците такъв вид терор е характерен - и в България, Германия, Япония, Корея, Виетнам, Ирак!Страхливи ***, срещу тях излизаха 2-3 орляка българско герои.Но имаш един минус! Тази жалка твар се подигра с избитите невинни българи! Позор, срам!

166

Анонимен

преди 4 години

Специалистите от института по безопасна ядрена енергия към китайската академия на науките (Institute of Nuclear Energy Safety Technology) създаде най-малката към днешен ден атомна електроцентрала. Реакторът с бързи неутрони се побира в един стандартен морски контейнер и може да генерира 10 MW електрическа енергия, които са достатъчни за около 50 000 средностатистически китайски жилища. Според китайското правителство, няколко подобни реактора ще бъдат въведени в експлоатация след по-малко от 5 години.

165

Анонимен

преди 4 години

"Да ви кажа ли какво стана........................най-големите учени, които създадоха ядрената физика и квантовата механика бяха германци..."ДА Бяха германски еврей Аенщтайн също Създателя на Руската водородна бомба Андрей Сахаров също еврейн. Не всички еврей са като дяв.......сорос,пас....или бернард леви

164

До 207 и 210

преди 4 години

Има и управляем термоядрен синтез...................процесите са добре изучени, но номера е да се впрегнат за практическо получаване на енергия...................едно е на теория и в лабораторни условия, друго е да се строят централи за получаване на енергия!!!

163

физик

преди 4 години

Двама американци го бяха направили.................студения ядрен синтез, но ............да не казвам какво стана...............световната енергийна мафия отхвърли откритието им............защото не разбирали, били електрохимици, а не ядрени физици.....................хаха..................много интересна история!!!

162

Анонимен

преди 4 години

Гледайте реално. Япония беше победена преди бомбите... Нямаха ВВС и САЩ бомбиха всичко докато клекнат. Бомбите бяха пуснати, за да се сложи на всички големи войни и се получи. От 1945г насам няма голяма война в Европа или другаде, което не се е случвало от 2000 години на сам. Страха от ядрена война, не позволява никой да мине границата много. За сега се получава. Предполагам скоро, ще има ново свръх оръжие, което ще направи отново някой лидер и ще има тишина.

161

физик До Анонимен 21

преди 4 години

Изобщо не са близо китайците, номера е не да се направи термоядрен синтез, при високи температури и силни магнитни полета(това изисква огромен разход на енергия)...............номера е да се направи студен синтез............при нормални условия!!!

160

Анонимен

преди 4 години

И американци, и руснаци, трябва да са благодарни на немските учени за създаването на квантовата механика и ядрената физика ..................иначе и САЩ, и Русия щяха да са велики сили...................но само в мечтите си......................хаха.................щяха да са изсотанали държави , и двете............едните щаха да пасат кравите, а другите - да си стоят в дървените колиби!!!

159

Анонимен

преди 4 години

210 още преди са работили и продължават. Пиши ТОКАМАК в търсачката. Сега има вече и в Германия и Китай такива, китайците са много близо до овладяването на синтеза.