124

Анонимен

преди 3 години

До Нищо новоВсяка държава е ползена! Китай е заплавдял повечето от Азия, голяма част от Африка и натиска яко латинкса Америка. Икономически говоря!Но не е само до пари, а и до влияние. Студента война беше същото - нямаше право на свобода и избор - Или със САЩ или със СССР.

123

Чегевара Кючек!

преди 3 години

Че Че Че Чегевараааа

122

АнатемаНаСулЮПаситто

преди 3 години

СДС-Шайката изкорми държавицата ни и изпи кръвчицата и с подкрепата на СеР У-то(ФАЩ).

121

Lan

преди 3 години

В Северна Корея не бих, *** виж в Куба бих живяла :)...пък баламите да си емигрират в Калифорния. Мен имане не ми трябва...

120

Анонимен

преди 3 години

60 години ембарго и имат по - голям БВП от България. А са с по - малка територия от България ;)))Е те това е да си евроатлантик ;)))И външен дълг нямат ;)))

119

Гаро

преди 3 години

Преди три седмици се върнах от Куба. Естествено е че ембаргото е голям проблем за тях....Но постиженията им в медицината и стройното селско стопанство ме изумиха!!!

118

Нищо ново

преди 3 години

До Антон: И защо им трябват други спонсори? Куба има 11 милиона жители, а Китай - 1.3 милиарда. Дали е голям проблем за Китай да поддържат търговски и всякакви връзки с такава държава? Бълха ги хапе.

117

Да

преди 3 години

Една трета от населението на Маями са или раждани в Куба или потомци на кубински имигранти.

116

Антон

преди 3 години

Оцеляха ами, първо СССР ги хранеше само и само да са трън във хълбока на американците. После Венецуела но и там кранчето спря. Други спонсори не се виждат на хоризонта така, че може и да има промени.

115

Нищо ново

преди 3 години

Щом Куба е оцеляла досега, ще оцелее и в бъдеще, и то без да става сателит на САЩ. Светът вече не е еднополюсен. Русия и Китай няма да ги изоставят.

114

ПроСоТо

преди 3 години

м/у другото,спомням си времето,когато бях дете..Живота не беше лек,но беше сладостен!..-Всяка вечер родителите ми се събираха с приятели в "1",хапваха,пийваха /основно лимонада/ и се веселеха...Кебапчето /ИСТИНСКО,от месо,не от соя с пълнежи/ струваше 18 стотинки..Лимонадата-5 ст."Светлото пиво" /нетрайното/-18 ст.Хората бяха ОТНОСИТЕЛНО бедни,но ЩАСТЛИВИ!!!...Сега какво става?..-Освирепели индивиди,ЗОМБИРАНИ от ВРАГОВЕТЕ си се ядат едни-други като кучета!..Мръсотия до мръсотия!В името н

113

ПроСоТо

преди 3 години

..и Му казва:-"Виж всички богатства не света!..Те ще бъдат Твои,ако ми Се поклониш"..-Исус отговаря:-"Махни се от Мен,Сатана!"..И така,Сатан го оставя......Една изключително поучителна притча..,разбираема за людете с поне малко мозък..

112

ПроСоТо

преди 3 години

До Анонимене,за промитите ви мозъци,"смисъла" на Живота е в трупането на пачки и златни кюлчета....А дали е така?..-Ами вземи за пример Индия,където дори немат и тоалетни хората.."Мизерията",СПОРЕД ВАШИТЕ "критерии",е огромна!..Но:-О,чудо!..Тия "мизерници" станаха над МИЛИАРД и се увеличават,а ВИЕ,които сте..."цивилизованите ползватели на съвременните технологии",просто ИЗЧЕЗВАТЕ!!!..Та?!...Ще ти припомня един Пасаж:-сатана завежда Исус на една висока планина и Му казва:-"Виж всички

111

Анонимен

преди 3 години

КУБА Е БОГАТА ДЪРЖАВА- ВСЕКИ ДЕН ОТ МАЯМИ ПОТЕГЛЯТ ЛОДКИ ЕДНОДРЪВКИ И РАЗНЕБИТЕНИ САЛОВЕ ЗА ДА СЕ ДОБЕРАТ ДО ЗАВЕТНАТА ЗЕМЯ НА ФИДЕЛ И ЧЕ...А СЕГА ДА ПОГЛЕДНА В СТАТИСТИКА НА СВЕТОВНАТА БАНКА С ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ КАКВА Е МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА В КУБА- 2019Г ЩЕ БЪДЕ ПОВИШЕНА НА 17 ДЛ, ДО ТОГАВА Е БИЛА 15 ДЛ, СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ЩЕ БЪДЕ ПОВИШЕНА ДО 44 ДЛ- ЕТО В КАКВО БЛАГОДЕНСТВИЕ ЖИВЕЕ КУБИНСКИЯТ НАРОД, ЕТО ЗАЩО БЯГАТ ОТ САЩ В КУБА- ВЕНСЕРЕМОС ДРУГАРИ, А НАШИТЕ ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ НИ БЯХА ДОКАРАЛИ ДО 1.8 ДЛ

110

ПроСоТо

преди 3 години

До 179препоръчвам ти та гледаш филма "Белязания" с Ал Пачино.В него много ясно е показано кои са тия "един милион кадърни кубинци",които са забегнали в Щатите.Кастро пуска десетки хиляди криминални елементи,излежаващи присъди в кубински затвори,да заминат за Щатите..И така просто прочиства страната си ..до известна степен..

109

Консп% 2@бг

преди 3 години

Аз пък четох, че GSM е измислен от българин в Куба още през 1960та. Че и Кастро са нарисували на салфетка скицата на процесора, а нашият го е реализирал като прототип от тел и палмови листа и пясък. Чак след 10год ЦРУ се докопва до технологията и Интел правят процесор в/у един чип. Реално системата работи и сега, но е минус 4G и затова не е съвместима с китайски телефон. А сега правят като нашата, за да се снимат за селфита. Техните -4G са директно свързани с Хавана и Москва t.e. имали са и имат

108

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 64Я дай линк , лъжецо! Дай да видим къде намери, че в Куба има мобилни телефони от 2008 ?!?! Бас правя, че няма да дадеш!Може и да има за партийните величия.В Северна Корея има GSM мрежа за Кимчо и стотина висши партийни функционери.

107

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 101Примерно съседна Сърбия имаше ембарго, преживя две войни и пак са по добре от нас в доста отношения.В кои отношения, че сърби идват да кандидатстват за работа в Кауфланд?В заводите на ФИАТ преди две години им направиха заплатите 700лв

106

Турист

преди 3 години

В Куба с един кашон козметика може да имаш няколко робини и да правиш с тях каквото искаш.

105

Анонимен

преди 3 години

До Лили Барута...И въпреки ембаргото Куба е по добре във всяко отношение от БГКолкото е истина това, толкова да е здрав президента!