135

Доктор

преди 3 години

Явно в Швеция има нещо гнило в природата - само от там се пръкват такива хуманоиди като тази епидемиоложка , като Грета Тунберг ....кой знае още колко ще покажат ! Шведите обичат да си показват полуумните индивиди !

134

Анонимен

преди 3 години

По *** метод няма - само в БГ слушат подобните на Мангъров шарлатани - в Швеция умряха доста хора имам познати които починаха, но най важното е ресторантите и баровете да работят!

133

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"Твърде възможно е Швеция да излезе от проблема, когат останалите едва влизаме."Зависи дали ще има скоро ваксина за рисковите групи.

132

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАми да - като 70% от къщата изгорят, пожарът сам ще угасне.

131

Анонимен

преди 3 години

Към предишния коментар - ДНЕС бг е абсолютно по-бър-ка-но място. Цензурираната дума долу е МЕ-СТИ!! Ме сти??? Защо пък това цензурирате? Да не е заради някаква комбинация - мести?

130

Анонимен

преди 3 години

Шведски модел - ако къщата ти се запали, не я гаси, само се мести в стаите, които не горят. Тя ще угасне сама.

129

Анонимен

преди 3 години

Смъртността от този вирус е много висока. Ако оставим вируса да зарази всички, ни хора ще има ни икономика. Има ли хора и икономика ще има. От вируса умират хора на всякаква възраст, по-младите по-малко, но също умират, а и не се знае какви ще са последиците за преболедувалите.

128

mn

преди 3 години

Ако потърсите в Гугъл, ще откриете статии как Шведската икономика също се е свила с 5-7%, може би и повече, тъй като е обвързана със световната. Така че шведите не прецакаха никой освен себе си, пак имат голям спад на икономиката като други страни, едновременно с това си избиха 5 до 10 пъти повече хора на единица население.

127

Скептик

преди 3 години

Имали вирус дето се предава от Калинките. Той не е само Българско явление.

126

Анонимен

преди 3 години

Всъщност повечето починали са си шведи, а не мигранти. Просто процентът на заболелите и починалите сред мигрантите е по-висок и толкоз. На практика всички държави бягат от шведския модел.

125

Румен

преди 3 години

До София Преброил ли си ги ? Не вярвайте на всичко по медиите и интернет.

124

Анонимен

преди 3 години

До Qwerty 109Всъщност ти си *** !!!П.П. Sweeden : 65 years and over: 20.59% Denmark : 65 years and over: 19.91%

123

Факт

преди 3 години

До АнонименУмрелите цвет*нокожи шведи може да са много повече от белите,ама броят им е несъществен,на фона на общото количество.Т.е. вирусът няма да реши проблема,ни най-малко.

122

Хм

преди 3 години

Ако убиеш икономиката и пратиш в мизерия милиони за да спасиш няколко хиляди души,на които не им остава много,не знам дали е успех....Самият аз съм възрастен и в рисковата група,впрочем.

121

Анонимен

преди 3 години

Шведите ги разбирам, нарочно държат висок процент заразени докато не измрат новите "шведи". Но вместо да чакат на вируса, по-добре изобщо да не ги бяха пускали в Швеция.

120

Han Valen

преди 3 години

на практика повечето държави се насочват към шведския модел.възстановяването на икономиката го диктува

119

Анонимен

преди 3 години

То и на Хитлер моделът остана неразбран, и на Гьоринг.

118

Прочистване

преди 3 години

То и Хитлер е развивал такива теории. Искал е ,,чиста раса,, и е пратил в газовите камери всички душевно болни. Тия пък говорят за някакъв естествен подбор при който от ,,грипчето,, гинат стари хора, ама то било ,,на добре,,.Аз не одобрявам такива разсъждения. Мисля,че всеки човек заслужава да си изживее живота, дори да е с ,,придружаващи заболявания,,.

117

Анонимен

преди 3 години

Тегнел е прав за две неща: 1. Кой е бил прав може да се оцени след доста време; 2. Твърде възможно е Швеция да излезе от проблема, когат останалите едва влизаме.Защото вирус не се спира. Особено с неадекватни мерки и много приказки.

116

Анонимен

преди 3 години

Мишлетата си мислят че като се затворят в дупката ще избягат от котарака който ги чака отвън. Ами ето доказателството сега и ние сме в шведския модел!