94

ами то

преди 4 години

До Анонимен 99аз работя 8,45 минути на ден и имам около 2 часа за пътуване..колко време ми остават да съм доброволец?? а и не съм майка тереза да работя без пари. но определено не спазвам социална достанция та мисля , че ще се получи...имунитета.

93

Анонимен

преди 4 години

тия шведите са такива темерути и асоциални че нема как другите да станат като тях

92

Анонимен

преди 4 години

До да бе даНяма нужда да си напускаш работата. Не ми се прави на умен. Отивай доброволец, храбрецо!

91

Анонимен

преди 4 години

До Подкрепям 75Естествен имунитет се създава само ако си преболедувал истински болестта тоест в много тежка форма и си оцелял. На тази основа се правят ваксините - преборваш болестта атакувайки я със собствените й оръжия. Това се знае не от вчера и направо се чудя какви са тия които глаголстват на тази тема - стаден нестаден и не знам си какъв имунитет. такова нещо няма и не може да има. Или много изпростяхме или медицината никаква я няма.

90

Анонимен

преди 4 години

То нашият модел ще стане като Шведския като разхлабят всички мерки ,тогава да видя какво ще дрънка Б.Б

89

да бе да

преди 4 години

До Анонимен94 сега за твой кеф да си напусна работата и да ходя в интензивното...ами то аз рабо или къско ще се заразя...надявам се да е до август. така или иначе няма да се ваксинирам та това е пътя...куеста е ла страда

88

ами нали

преди 4 години

До Анонимен 90твоят кумир коремният хирург съобщава , че всеки ден са ОТКРИТИ 50 заразени и умират 2-***. това са 4 % само , че заразените не са 50 а са поне 100 пъти повече защото по официални данни при 90 % заболяването протича безсимптомно или с леки симптоми и тях няма как да ги отрази статистиката тоест да ги открие. отчитат се само тежко болните или контактните такива.

87

Анонимен

преди 4 години

До понеже искамАма, моето момче, това е най-лесно! Щом "искаш" да се заразиш бягай веднага доброволец в интензивното! Ще стане за няколко дена, обещавам ти!

86

Не разбрал

преди 4 години

Не разбрах с какво шведите превъзхождат китайския модел който цели елиминация на вируса и дава много по малко жертви. Явно ще го постигнат.

85

Анонимен

преди 4 години

До РеалистДа. И само как звучи - стаден имунитет. По- гадно нещо едва ли може да се каже за нещо или за някого.

84

а бе едноклетъчен

преди 4 години

До Анонимен 84причинителя на туберкулозата е аеробната неподвижна бактерия а не вирус !! за това няма имунитет !!

83

Анонимен

преди 4 години

А и да добавя - къде прочете че смъртността е 0.03 - т.е. като грип??? Явно доста си се объркал, поне с порядък от 10 пъти в най оптимистичния сценарии... Прочети малко после пиши...

82

Подкрепям 75

преди 4 години

Направили са едно голямо нищо защото днес Кунчев каза че дори с 3-5%при този вирус може да се постигне затихване на заразата.Освен това каза че някои от заразените в България преболедували Ковид не са добили имунитет и антитела.Вчера руснаците в техни изследвания казаха че леко преболедувалите имат от 1до4ниво на антитела което не им гарантира имунитет при нова вълна.Само тези които са имали средно и тежко заболяване имат нива 8-12 и ще имат за 6-12месеца имунитет.Защо ги ручаха жабетата шведите

81

Анонимен

преди 4 години

До ами тоНещо не си разбрал. Ти може да си тоя дето ми носи поръчаната храна, или дето е пипал нещо, което не е трябвало. Ако не ти дреме представляваш опасност за мен. Също така, аз мога да си позволя да работя от къщи, но има доста хора които не могат. Тях ги пазят само мерките засягащи всички. Знам, че такива като теб сте леко неграмотни, но демокрация не означава да си правите каквото си искате.

80

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 22Аз смятам ,че глОпакът си самият ти. Никой не смята че преборва вируса. просто карантината ограничава заразата, нейното разпространение, а не лекува. Вирусът се преборва само с подходящи лекарствени средства които за съжаление все още няма. така че това че се правиш на интересен е само в твой ущърб.

79

Анонимен

преди 4 години

До 80 - скоростта на мутация на коронавируса е много малка (10 мутации за 4 милиона заразени при положение че спин мутира на всяко заразяване например!). Това го прави чудесна мишена за ваксина защото той не е движеща се цел...

78

понеже искам

преди 4 години

До Валери да се прибера август за да видя родителите си искренно се надявам да съм се заразил и преболедувал...така мога спокойно да ги посетя. заради това си ходя на работа,разхождам се и спортуван. както казах понеже родителите ми са възрастни съм ги посъветвал да носят маски и често да си мият ръцете но понеже са над 70 години дори и да има ваксина не сятам че е добре те да се ваксиниат...все пак имунната система на пенсионерите не е като на млади хора

77

Анонимен

преди 4 години

Нали ще правят ваксина къф стаден имунитет?За туберкулозата няма стаден имунитет.Интересното е че феновете на стадният имунитет ще се ваксинират и няма да тестват К-19 върху родителите и децата си нали?

76

Свой

преди 4 години

Щаба и Борисов трябва да прочетат статията.Стаден имунитет,като възрастните хора трябва да се пазят и ние също да ги пазим.

75

Анонимен

преди 4 години

До УжасНе се питай. Аз не го правя, аз знам. Много хора у нас си го поискаха - с ненужното си кряскане и инатлъци. Съжалявам но две шугави овце да има в едно стадо цялото стадо се заразява. Това е положението. дано не се случва най - лошото , но кой знае.