11

до 10

преди 4 години

СЗО може да спря парите за изследвания, но частни компании, продължиха... Както и да е, дай пример за работеща ваксина за "Ретро-РНК вирус" каквито са SARS-1 и SARS-2 и разбира се най-известният вирус от такъв клас - този на ХИВ?

10

Котки

преди 4 години

До Сделано в КитаеВсъщност SARS отшумя относително бързо и нашите спасители от СЗО решиха, че няма нужда да се търси ваксина и спряха финансирането за разработването и, защото не било изгодно икономически. Нямало да изкарат пари демек...

9

до 7

преди 4 години

с малката разлика, че Едрата шарка, предполагам под това имаш предвид Вариола, е ДНК вирус, а Морбили е от класа на така наречените вируси с негатинто РНК. Обаче, Уханката е нито едно от двете или по-точно е комбинация от 2-те, т.е. РНК вирус, който се конвентира в ДНК след като зарази клетката. Това, са така наречените "ретро-РНК вируси" - за такива, какъвто междудругото е и вирусът на СПИН, т.е. ХИВ вируса, успешна наксина никога не е създавана!

8

До Хили лайкли

преди 4 години

Т.е. отичаш наличието на ваксина срещу едра шарка, морбили и останалите вируси?Или ваксината за една шарка, изобретена през 19-ти век и е причина за изкореняването на това заболяване през 20-ти век, е лъжа и измама и е водено от желанието на Бил Гейтс да постави чипове и да направи децата аутисти?

7

Анонимен

преди 4 години

Шнур за ваксините! Лекарство трябва!

6

Анонимен

преди 4 години

До Хили лайкли"Вирусите им е заложено да мутират и каквото работи срещу един щам спира да работи срещу следващия..."Убеден ли си? Едрата шарка и морбили са също вирусни заболявания. А срещу тях има добре действащи ваксини. А освен това, на всички организми е заложено да мутират, вирусите не са изключение.

5

Сделано в Китае

преди 4 години

Провалът е не просто Възможен, а е Гарантиран - Човек никога не е Създавал ваксина срещу КоронаВирус, именно затова 17 години по-късно няма ваксина за SARS - предишната КоронаЧума от Китай дето бошуваще 2002-2003. Е то не, че текущото не е SARS, все пак дори продажното СЗО даде за научно име на Уханската Чума SARS-2. Така, че както за 1-вата версия на SARS, ваксина няма, така и за подобрената версия 2 - няма да има!!

4

ХА-ХА-ХА

преди 4 години

Тя ваксината на Бил Гейтс с чипа отдавна е готова.Сега ни обработват за нея ...Уж било много важно да се открива ваксина, уж било наложително ...

3

Хили лайкли

преди 4 години

Ненаучната фантастика трябва да е озаглавена:"Възможно ли е ИЗОБЩО да се направи ваксина срещу вирус?"И веднага ще последва отговор - НЕ. Вирусите им е заложено да мутират и каквото работи срещу един щам спира да работи срещу следващия...Но ако целта е да се оправдаят средствата за научни изследвания - това е друга тема!

2

Анонимен

преди 4 години

Хайде да видим как ще ме ваксинират. Ще си направим тест колко са напреднали опитите да се пороби човечеството.Правото на личен избор ми е от Господ и който се опита да ми го отнеме ще плюе зъби.

1

Христо Христов

преди 4 години

Ваксината срещу хив е ясна, но ценностите пречат.