229

Анонимен

преди 4 години

До Sata NATO Как си представяш някой изобщо да се занимава с твоето мнение дето и една обидна дума не можеш да напишеш като хората Защо да ми се смеят македонците ако смея да попитам. По - скоро аз имам за какво да се смея - за абсолютно нелепите претенции които имат наглостта да предявяват Аз и шопски диалект не разбирам но това не значи че е отделен език. Езикът на който говорят си е български, точка. Да си гледат работата.

228

Анонимен

преди 4 години

айде бе, не мога да разбера мънкедонците ли? само един пример - возим се в кола и питам - как му викате на това? и оня казва: книжовно решихме да се вика 'ретровизор' ама народот *** и уште му вика огледало. я кажи сега трябва ли ти преводач?

227

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 289Аз не съм го чула Игор Марковски да се нарича македонец, *** такова. Я стига ми дрънкоти глупости че вече ми дойде до гуша. Седнал да ми говори на диалект и не знам какво си мисли че ми казва. ти откъде знаеш за какъв се е мислил дядо му на Игор и какви цели е преследвал? И какъв е той че да измисля език? Всеки може всичко да си измисля но това не значи че е вярно. Затова се нарича измислица.

226

Анонимен

преди 4 години

Македонски език няма. Това е диалект на българския. Както си има русенски, варненски, търновски, софийски, пловдивски диалект, така има и македонски, само че той е по-близо до софийския диалект. То всъщност и сръбския и руския са български диалекти, тези езици са възникнали на базата на българския език. Българският език е родоначалник на всички славянски езици и можем да кажем, че всички славянски езици са диалект на българския.

225

Sata NATO

преди 4 години

С тоя менторски тон и с позата на големия брат, България не впечатлява никого. Македонците само ви гледат и ви се подиграват на тапотиите. Позицията на отричане на езика им е възможно най-безумната и безоснователна, която може да се измисли. 2/3 от българите не могат да разберат нищо, когато им се говори бързо на македонски. Езиците ни са еволюирали и въпреки, че са си най-близки, изобщо не са един език.

224

Анонимен

преди 4 години

До 292 Нещо не си запознат с българската позиция по въпроса с езика!Ние признаваме по мак.конституция официалният им език ,а той е македонският!Но Ние не признаваме съществувавнето на този език извън РСМ и преди 1945г.!

223

Анонимен

преди 4 години

До ДодоНе е нужно да прокобим излишно.Нашата държава си има своя неприкосновена територия и единен български народ. Най - много да се стигне до гражданин на Република България. Никакви малцинства и тям подобни. Такова животно нема никъде по света. Нито в Щатите нито в Германия нито никъде. там изобщо не се говори за малцинства а за граждани на съответната държава без значение от произхода. А македонците са си чисти българи. Така че и да има вой никой няма да му обърне внимание.

222

Ванчо

преди 4 години

Македония остана сръбски бастион - на медии, на влияние, на прашасали коминтерновски измишльотини и идеологии.... Какъв ЕС???

221

Анонимен

преди 4 години

Осъзнайте се!!Докато не се спре терорът над считащите се за българи, никаква подкрепа за сърбоманските тикви!Македонизмът и насилственото му прилагане да се признаят за престъпление срещу човечеството със всички произтичащи последствия!Гражданство и всестранна подкрепа за всеки изявил българско самосъзнание!Да се изгради музей на българщината в Македония, а на сайта му да има най -пълни данни за фолклор, архиви, статистика и за терора над българщината Битка вече е на културно ниво!

220

Анонимен

преди 4 години

Македония е съвсем отделна и независима държава и България въобще няма никакво право да оспорва езика и. Ако това е политика на Бойко - да ги притиска и изнудва, то е в голяма грешка - македонците никога няма да се огънат. И са съвсем прави.

219

Анонимен

преди 4 години

Сърбите им мътят главите на тия. Сърбите са едно малко озлобено, шовинистично народче, което съществува само, за да мрази другите и особено българите. Сърбите са посяли семето на омразата и в македонците. Яд ги е, че българите във всичко сме по-велики. Историят по-велика, царство по-велико, език, култура, писменост, всиичко сме им дали. А те само крадат ли, крадат и злобеят. Разберете го, бе, няма да я вашата. България е била, е, и ще бъде по-велика и водеща и основна сила на Балканите.

218

Анонимен

преди 4 години

Апелирам към другарот Пендаровски,елате в София или го поканете в някое скопско студио бившият журналист,още по-бивш артист,сега режисьр,меценат,продуцент и не знам още какви балалайки ГОСПОДИНОТ ИГОР МАРКОВСКИ!!Човекот е внук на Вениамин Тошев-Венко Марковски,той ке ви каже точно до час,дата ,месец и година КОГА ДЕДО МУ ВЕНКО ГО ИЗМИСЛИ МАКЕДОНСКИОТ!!Поканете и внука на македонецот на 20 век Кръстьо Мисирков да ви каже дали дедо му се чувствувал българин!Е,,ати и гов/едата неземни....

217

въпрос

преди 4 години

До АнонименА швейцарския и бразилският кефят ли те?

216

Аве

преди 4 години

Да се събере най-накрая една международна комисия от лингвисти, историци, и други учени каквито трябва, и да се реши тоя въпрос веднъж завинаги ! Аз като ги слушам тях да говорят, чувам българска реч, пък не знам ! Що се отнася до цар Самуил, още в ония времена византийците нарекли император Василий - убиец на българи, не на македонци, така че и за това изобщо спор не може да има ! Точка !

215

Анонимен

преди 4 години

Любимите ми езици в Европа са : австрийският , кипърският , но най-вече северно-македонският ! Македония е българска!

214

Додо

преди 4 години

Наглостта на този идва оттам, че знае, че глобалистите, които са впили пипала и управляват света, са решили да вкарат БЮРМ в ЕС. Със или без Българско съгласие, със или без Българско одобрение. Затова и този нагъл *** се държи така арогантно. Един телефон до Бойко от Брюксел и онзи кукумявка Захариева ще излезе с кривата си, очилата усмивчица да ни каже, как всичко е в интерес на Евроатлантизма. Тя съвест няма. След което очаквайте вой от Скопие за "македонско малцинство " в Пирин.

213

Анонимен

преди 4 години

Македония е създадена на антибългарска основа. Запомнете го това! И това не е случайно, защото ако тази теза рухне, ще стане ясно, че македонците са българи.

212

Чао чао!

преди 4 години

Ами ДА! Езика на който говорите е български диалект от вардарска Македония! Както има критски и кипърски диалекти на гръцкия език - така и вашия македонски е български! Ако искате кандидатствайте за ЕС, ако искате стойте си в шумадийско-титовия съюз - по-добре ви е!

211

Анонимен

преди 4 години

На САЩ им правя евалла за това, че съсипаха тия българофоби, сърбетата. Голям го вадеха сърбите, обаче пат - пат - пат, чичо Клинтън ги подпука с бомбите и сложи край на най-фашисткият и шовинистичен режим след Втората световна в Европа - този на сърбите шовинисти. Територията на сърбия бе редуцирана, макар че все още живеят върху крадени територии, каквато им е цялата измислена държава.

210

Анонимен

преди 4 години

До 229 те може и да пеят песни но не в смисъла в който се опитваш да го представиш ти. За мен това просто говори какви всъщност са по произход македонците а не да ги представям че лелеят за български земи. Те просто жалят за миналото което не може да се върне. не знам какво става тук но някой тотално изкривява истината защото на него му се иска да е така. Но това е долно. И предателско спрямо самата същност на българите от Македония които историята разпиля.