285

фактите

преди 4 години

В Македония се говори на български, в Украйна - на руски, в Кипър - на гръцки!!

284

До Анонимен 316

преди 4 години

С две малки забележки си прав, по принцип!Не са 100, а около 180 години!Не е било робство в класическия смисъл на думата, но тогава България изчезва от картата на света, били сме част от Византийската империя!Само един от многото народи без право на глас!

283

Анонимен

преди 4 години

Никакви братя и сестри не са ни македонците!Македония е загубена кауза за България!!

282

Анонимен

преди 4 години

България се е съхранила като държава и етнос благодарение на Византия! Българите доброволно се бият на страната на Византия срещу руският княз Светослав и след като го побеждават доброволно се присъединяват към Византия. Този съюз погрешно е наричан "византийско робство", той ни е осигурел протекция в продължение на 100 години, без него сега щяхме да сме част от пределите на матушката.

281

не на Македония в ЕС

преди 4 години

Борисов да наложи вето и македонците да гледат ЕС през крив макарон, те ни се подиграват открито, ние ги жалим.............затова никой не ни уважава!!Ако пред големите държави нямаме дума , поне на македонците може да се озъбим, ако са ни остани топки само!! В което се съмнявам силно!

280

до 310

преди 4 години

В Кипър на кипърски или на гръцки език говорят?

279

до 312

преди 4 години

Ти шоп ли си или българин

278

Шоп

преди 4 години

До Анонимен 307:Ти и твоите хова не сте траки, а ате аки :-D

277

ФАКТ 2

преди 4 години

Свещенната Римска Империя......с по-късно допълнение:на германския народе вдъхновенна от ЮДЕИЗМА и единствения СВЕТОВЕН ВАВИЛОНСКИ ЕЗИКВ днешна Германия и Австрия се е говорило на над 20 различни германски езициКато Бойко е такъв голям свещен германофил да си прави съединен общ единствен славянски езикАман от незавършили осми клас с купена диплома в този сайтПък и претенции към славяните имат двойните унищожители на РИМКакво прави германската държава Андалусия в ИспанияИли в Тунис

276

Анонимен

преди 4 години

Позицията да не им признаваме езика, е глу пава и обслужва руските и сръбските интереси. МК е свършен факт. Може да се спори как и защо се е случила, но фактът си остава факт. Освен това не само македонският се е отдалечил от едновремешният български. По поръчка на руснаците езиковата реформа смачква остатъците от западните диалекти и сега книжовният български е много по-далече от македонския.

275

Анонимен

преди 4 години

С нашата *** история за славяни няма как да докажем на македонците, че и те са измислени славяни. Ние и македонците сме траки.

274

Анонимен

преди 4 години

Аспарух никога не е идвал от Фанагория, а си е бил тук с цялата армия. Във Фанагория няма открит и един камък от българи, имало е много евреи които и едно изречение не са написали за българи, а гробът на Кубрат е вече доказан фалшификат - в това съкровище има съдове, които са от 1-2 века след смъртта му.

273

Анонимен

преди 4 години

Не мога да разбера като не разбират от добро, защо не им покажем силово правия път? Ултиматум на ЕС за общоевропейско ембарго и освен това забрана на техните граждани да пребивават в ЕС и за един ден ще се сетят за какво става въпрос. Ако са толкова онеправдани, защо имат държава на 30-40 години с език на 50-60 години и никой по света не ги е чувал преди този период? Защо постоянно правят провокации във всички съседни на тях държави? Целта е да си укрепят измислената народност ли е?

272

Анонимен

преди 4 години

Божидар Димитров е бил почетен професор и д.и.н. което е по-важно от професор.

271

Анонимен

преди 4 години

Македонският език е по хубав, звучен и по лесен от българския.

270

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДа се разпадне,че да си я разделите сърби и гърци ,ли?Ааааа,не ,Македония вече официално е държава,не си точете зъбите за нея агресори,ще я приемем в ЕС рано или късно!

269

Анонимен

преди 4 години

Защо а се разпада Македония? А вие знаете ли, че евентуално наше разпадане изобщо не е много по-трудно от македонско такова?

268

Анонимен

преди 4 години

Този експеримент Македония, за да отцелее се нуждае ние да признаем лъжата. Даже да я окуражим. Няма такова нещо като обща история, език и т.н. Това е нашата история, език, национални празници, герои и т.н. Толкова са жалки. Тази държава трябва да се разпадне, а не да влиза в ЕС?

267

Анонимен

преди 4 години

Алооо, ония "спеца" по Б. Димитров, аре чукни биографията в уикипедия, написана от един негов сподвижник, па виж Божо кога е бил професор!!!!! Кога е защитил професоратура? Никогиш!!!! Невър!

266

Анонимен

преди 4 години

Език български, църква българска, история и тя българска. Само нацията им е македонска. Просто висят във въздуха.