72

Реалист

преди 4 години

До Анонимен ЗАЩОТО ИЗТОЧНА ЕВРОПА ,СМЕ ИМАЛИ НЕЩАСТИЕТО ,ДА ЖИВЕЕМ В СИСТЕМА ,В КОЯТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НИ ВАКСИНИРАХА ПРОТИВ ТУБЕРКУЛОЗА ,ТЕТАНУС,ДЕТСКИ ПАРАЛИЧ И Т.П.В КОЯТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ БЕЗПЛАТНО И ВСИЧКИ ТИЯ БОЛЕСТИ БЯХА ИЗКОРЕНЕНИ .Иначе щяхме да сме щастливи и равноправни в болестта заедно с другите облагоделствани народи на ЕССР .Междувпрочем в Португалия, Финландия,също е било задължителна ваксината против туберкулоза и резултатите там са видими.

71

Не съм трол

преди 4 години

Така е. Нас ни лекува самия Крал Слънце - Бойко, вас ви лекуват някакви си там Меркелици и Макарони.Нормално да сте по-назад. Едно благодаря кажете, че ви показахме как се прави. Не ви е срам!

70

БЦЖ

преди 4 години

До м...да Предлагам да кажат ,колко са умрелите от началото на годината ,колко умират на ден ,колко умират на ден в Европа ,а не само да ми отчитат починалите от инфекцията .Или е забранено ,да се умира от друго ,освен от короната ?

69

Анонимен

преди 4 години

Аз смятам, че в България живеят не повече от 6 млн. души, но дори ако приемем, че сме останали само 5 млн, а починалите към този момент са 52, съотношението е повече от положително в сравнение със старните от богатия Запад. У нас 10:1 млн, Швейцария 184:1 млн, в прехвалена Швеция - 213:1 млн, Холандия 250:1 млн, Великобритания 287:1 млн. Това е, колкото и да не харесва.

68

Анонимен

преди 4 години

До м...да"а в Германия-дори и не отчитат ,починалите от вируса които са с придружаващи заболявания"Това го повтяряш за незнам кой път и продължава да е категорично невярно.

67

преди 4 години

Не е от хубаво.Хората в по-бедните държави пътуват по-малко (съответно по-малко си внасят вирус), социализират по-малко, тестват по-малко и т.н. "по-малко" неща.Показателно е как през последната седмица, след като увеличихме тук тестването, броят на новооткритите заразени взе да расте...

66

Анонимен

преди 4 години

Отговорът на въпроса-Защо в Източна Европа броят на починалите от коронавируса е по-малък, се крие в отговорът на загатката-Защо жертвите на чумната епидемия през средните векове Западна Европа е по-голям.

65

Анонимен

преди 4 години

До спорните запалянковциБихте ли ми казали с колко бели се състезава нашата Ивет Лалова? И май забравихте как решиха да осакатят, за да не се състезава повече...

64

м...да

преди 4 години

Няма никакъв смисъл да се отчитат броя на заразените-едни тестват ,други -не. Нека гледат броя на починалите и броя на оздравелите. Както и процентно броя на починали ,спрямо населението на страната. За съжаление ,обаче някои страни не отчитат умрелите по старческите домове и тези по домовете си-това е сигурно за Швецие и Англия.Там отчитата само смъртните случай в болниците, а в Германия-дори и не отчитат ,починалите от вируса които са с придружаващи заболявания.

63

Анонимен

преди 4 години

Също така продължителността на живот е по-ниска...Същи така много от починалите с хора, който с боледували с години и при нас, просто щяха да ги оставят да умрат ...

62

Анонимен

преди 4 години

Шот сме пичоввееее ъеееее!

61

Анонимен

преди 4 години

Има едно голямо изключение - Гърция, която е по-добре от повече от половината бивши соц.държави.

60

1

преди 4 години

До ЗАЩО ?!Да, икономически изостаналите и съответно по-малко мобилни държави са главно бивши социалистически.Също така бивши социалистически са държави с рязко намаляло население в следствеи на масовата емиграция в бягство от социалистическата мизерия, с която още не могат да се справят напълно.Много правилно наблюдение!

59

МНОГО ПРОСТО

преди 4 години

Защото все още имат по-добра имунна система. Ако взимате високи дози натурален вит С, а не химическите *** от аптеките, Zn, Se, vit A, E, D-3,билките ехинацея, салвия, боров прашец, джинджифил, то никакъв коронавирус или какъвто и да е друг вирус няма да Ви хване. Да ама Биг-Фарма има сметка от скъпи ваксини, макар и пълни с живак и консерванти или от други токсични химии!!! Западна Европа ядат ГМО и химия, антибиотици и хормони в месото!!!

58

Анонимен

преди 4 години

В България сега започва масовото тестване, ще има много нови случаи сега!

57

Кратунотрошач

преди 4 години

Логиката е една : колкото по-изолирани и встрани от големите търговски и транзитни пътникопотоци, толкова по-малко заразени. Това се наблюдава по целия свят.

56

Анонимен

преди 4 години

Беларус светъл пример за умнокрасавците! Ми да станем като Беларус предлагам и след като приключи карантината да разстреляме всички несъгласни с властта или да ги натикаме в концлагери!Сериозно умнокрасавци, до това ниво ли паднахте-да се радвате на Беларус, а не ня Германия?

55

Танос

преди 4 години

Жалко ... Дано поне в бедните държави се редуцира популацията, че.там най-лошо.

54

Анонимен

преди 4 години

До АнонименБеларус няма туризъм и затвори границите, докато ГЕРБ ще ядоса Ердоган и ЕС ако затвори границата.

53

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 57Т.е. ти си ползвал тяхната здравна система?Що се отнася до сегашната ни здравна система, тя се преустрои по френски образец с изцяло западна апаратура, затова, не само че е добра, но е и много по-добра от социалистическата, в която не можеше и да се мечтае да сме на върха на регионално равнище в определени процедури.