22

Вижте търговците!

преди 4 години

Всяка година вдигат таксите и пада качеството. Тръгнали са по пътя на самотата и закриването. Онлайн ще ги изместят и квартири няма да се плащат.

21

Анонимен

преди 4 години

До Ало ЕКВ Нов Български не знам. Но всяка нормална държава си има и свои университети.

20

истина е

преди 4 години

В България да оставят 5-6 университета ,че 95 % от студентите стават само за скрап !

19

Анонимен

преди 4 години

До ИстинатаГледай си работата,нека учат децата и взимат дипломи,какво ти пречи да са образовани и какво те бърка дали ще работят или няма да работят по специалността си?Ти като искаш,не учи,какво държиш сметка на останалите?Еваси егостите!

18

ЦСКА

преди 4 години

До АнонименТроле, колкото и да не ти се иска ГЕРБ ще са на власт още дълго време.

17

Ало ЕК

преди 4 години

Най-ниски? В Австрия таксите са символични, в Швеция и Италия безплатно, в Германия също символично, в Холандия бакалавърът е също сравнително изгоден. Кой нормален интелигентен младеж би плащал хиляди да учи в Нов български, ако има всички тези алтернативи?!

16

Истината

преди 4 години

Университетите в България всяка година бълват хиляди млади висшисти и повечето от тях никога няма да работят сериозна работа по това, което са завършили. Отделно местата за нови студенти са повече от завършващите набори и студент не е станал само този, който не е пожелал. Трябва реформа, която ще спести много пари от държавата на вятъра, но на никого не му стиска, защото доста хора ще загубят сладката си работа. Най-лошото е младите се заблуждават, че все ще си намерят работа по специалността.

15

ИБ

преди 4 години

До ХахаИма кой да следва, не се притеснявай. още повече ще има след като масово децата и преди коронавируса се връщаха от прехвалените англо-холандски клоаки. Сега пък съвсем.Ако в маалата покрай теб няма, то нормалните хора искат да учат и го правят.

14

Анонимен

преди 4 години

Повечето специалности в БГ са си чисто печатане на диплома.

13

Анонимен

преди 4 години

До ХахаИма желаещи за българските университети,има и българи и чужденци,които искат да се обучават в България,а и им е по-евтино от чужбина.

12

Анонимен

преди 4 години

Колко струва на държавата издъжката на един студент?Ясно е че никой университет не може да се издържа само от таксите.Та колко е в такъв случай държавната субсидия?И къде може да се види по специалности?

11

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 7Изглеждате като човек от тази самовлюбена институция БАН. Бих искал да Ви напомня, че научни изследвания се правят и в други институции, освен в БАН. Това, че се смятате за единствените учени в България, и се опитвате да монополизирате научните изследвания, е една от основните ви грешки. Имате и много други, но да не задълбаваме.

10

ИБ

преди 4 години

Какво ревете пак бе селяци? Право в СУ - 750 лева на година в момента. Да стане 1 000 пак е малко. *** го учи в чужбина... о забравих, не може. 5 000 лева и излизаш магистър - е такова и в Москва няма червени ***.

9

EK

преди 4 години

В България са едни от най-ниските такси в ЕС за университетите. Да ги вдигат, и без това студентите пари за клубове, дрога и коли си намират....

8

Анонимен

преди 4 години

Науката трябва да е приоритет в България и да се плаща добре на българските учени от БАН,да се обучават и млади специалисти и учени,за да не стане като в Русия,където 60% от лекарите им избягаха в САЩ,заради по-високите заплати и останах без лекари и специалисти!

7

Хаха

преди 4 години

То няма кой да следва в българските "университети", те такси ще вдигат.

6

Анонимен

преди 4 години

Вместо да скубите студентите,повишете награжденията на хората от БАН,вкарайте и млади хора в БАН и старите учени да ги обучат,за да не останем без учени,когато старите се пенсионират, дайте им добри заплати в БАН,за да не бягат децата да работят по чужбината,а да си стоят в БАН и България!

5

citi

преди 4 години

Чета кометарите по новнарските сайтове и все повече се убеждавам, че в БГ не ни трябва висше, защото всички са професори по медицина!!!!

4

Анонимен

преди 4 години

Като няма работни места и заплати най- лесно е да няма учени хора за да останат на ГЕРБ на власт.

3

Анонимен

преди 4 години

Като студентите си мълчат и ГЕРБ ще ги скубят.